Με το δεξί ο “Μυθικός” του Ολύμπου

Ολοκλήρώθηκε την Κυριακή ο 1ος Olympus Mythical Trail. Στον αγώνα που ξεκίνησε το Σάββατο το μεσημέρι πήραν μέρος 141  με τους  99 από αυτούς να τερματίζουν εντός χρονικού ορίου σε μία δύσκολη διαδρομή στην πρώτη  κι όλας διοργάνωση. Νικητές στον αγώνα απόστασης 100 χλμ. αναδείχθηκαν ο Αχιλλέας Χριστάνας με 15:40.07 και η Λόρα Ρεπσένκο από την Ουκρανία με 19:08:23.  

Share

Olympus Mythical Trail
Ο αγώνας που ξεκίνησε στη μία το μεσημέρι του Σαββάτου ήταν αρκετά μεγάλης δυσκολίας ενώ ήταν και ο πρώτος τόσο μεγάλης απόστασης (100 χλμ.) που έγινε ποτέ στο τοπίο του Ολύμπου.
Συνολικά έλαβαν εκκίνηση 141 δρομείς αριθμός πολύ μεγάλος αν αναλογιστεί κανείς τη δυσκολία και την απόσταση της διαδρομής, αρκετά ενδεικτικός όμως για την άνοδο του ultra trail τρεξίματος στη χώρα μας. Μάλιστα ο συγκεκριμένος αγώνας αποτελεί, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, και “ζευγάρι” με τον Rodopi Ultra Trail που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο στο νεοσυσταθέν Κύπελλο “Ultrathlon”.

Τελικά, στον Όλυμπο τερμάτισαν εντός ορίου 99 δρομείς με τον Αχιλλέας Χριστάνα να έρχεται πρώτος με 15:40.07, τον Γιάννη Κουρκουρίκη να ακολουθεί με 16:15:12 και τον Ζαχαρία Ευαγγέλου να τερματίζει τρίτος σε 16:33:31.

Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Λόρα Ρεπσένκο από την Ουκρανία που χρειάστηκε 19:08:23 για να ολοκληρώσει την απόσταση, δεύτερη ήταν η Κυριακή Χαραλαμπίδου με 26:43:14 και τρίτη η Γεωργία Μήτσιου με 27:29:52.

Δείτε τα αποτελέσματα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Training project 1st malakasa
Προπονητικό event του ΑΣ Αγών
1ος Νυχτερινός Δρόμου του Νερού Έδεσσας
18-10-2014: Το απόγευμα του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου ο ΣΕΒΑΣ Έδεσσας, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας και φορείς εθελοντών διοργανώνει αγώνα 5 χλμ.
Ιστορικός δρόμος από το Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο
H Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Μαζικού Λαϊκού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων διοργανώνει στις 11 Σεπτεμβρίου αναβίωση της πορείας της φάλαγγας των Αθηναίων και Πλαταιών ελεύθερων πολιτών από τον Τύμβο του Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο απόστασης 37 χλμ. και προσκαλεί κάθε Έλληνα αθλητή/τρια να συμμετέχει.
Back to Top