Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουνίου θα διεξαχθεί στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών διήμερο προσανατολισμού. Το Σάββατο 20 Ιουνίου θα διεξαχθεί συζήτηση και μικρός νυχτερινός αγώνας (εάν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να το δηλώσουν) ενώ την Κυριακή 21 Ιουνίου το άθλημα του Αγωνιστικού Προσανατολισμού (Orienteering) στο λόφο του Αγίου Νικολάου στον Αγιο Γεώργιο. Πληροφορίες: www.orienteering–greece.org και κιν. 6979851001. Ο χώρος έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν. Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης το 2010 χρειάσθηκαν δύο εβδομάδες σκληρής εργασίας του χαρτογράφου Γκεόργκι Χατζιμίτεβ τον Φλεβάρη και Μάρτιο του 2010 και μίας εβδομάδας του σχεδιαστή του αγώνα Κωνσταντίνου Κουκουρή στο δάσος του Αγίου Γεωργίου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προετοιμασία για την χαρτογράφηση της περιοχής ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2010 με την άφιξη του έμπειρου χαρτογράφου στον Άγιο Γεώργιο και την ξενάγηση-οριοθέτηση της περιοχής. Ο καλύτερος χάρτης προσανατολισμού αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα βρίσκεται στον Άγιο Γεώργιο Γρεβενών! Το 2010 στον αγώνα συμμετείχε και ο τότε Νομάρχης Κουπτσίδης Δημοσθένης με τη συνοδεία του. Η τελειότητα του χάρτη καθώς και ή ύπαρξη πολλών σημείων ελέγχου από άλλες διαδρομές παρουσίασαν αρκετές δυσκολίες στους συμμετέχοντες.
Επισκεφθείτε το χωριό Άγιος Γεώργιος καθώς και το Μουσείο Μηλιάς Γρεβενών
Το χωριό οφείλει το όνομα του στον νεομάρτυρα Αγιο Γεώργιο που κρεμάσθηκε απο τους Τουρκους έξω απο το κάστρο των Ιωαννίνων το 1838. Το παλιό όνομα είναι Τσούρχλι. Μπορείτε να προμηθευτείτε ζυμαρικά απο τον Συνεταιρισμό Γυναικών Αγίου Γεωργίου.
Εάν έχετε χρόνο πριν η μετά τον αγώνα μπορέιτε να επισκεφθείτε το Μουσείο Μηλιάς. Χαυλιόδοντες μήκους 5 μέτρων έφερε στο φως η σκαπάνη επιστημονικής ομάδας Ελλήνων και Ολλανδών στην περιοχή της Μηλιάς Γρεβενών. Το παλαιοντολογικό αυτό εύρημα, παγκόσμιου ενδιαφέροντος, προέρχεται από μαστόδοντα (mammut borsoni), πρόγονο των ελεφάντων που έζησε στην περιοχή πριν από 2,5-3 εκατ. χρόνια. Οι χαυλιόδοντες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε αμμορυχείο της περιοχής, και έσπασαν το προηγούμενο ρεκόρ ανάλογου ευρήματος που διεκδικούσε μία θέση στο βιβλίο Γκίνες. Το ζώο στο οποίο ανήκαν οι χαυλιόδοντες, 3,5 μέτρων στο ύψος του ώμου και βάρους περίπου 6 τόνων, υπολογίζεται ότι έχασε τη ζωή του σε ηλικία 25-30 ετών. Τα νέα ευρήματα που ήρθαν στο φως, αποτελέσουν το επίκεντρο της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας που μελετά τη διαβίωση αλλά και την εξαφάνιση του mammut borsoni. (http://www.hellinon.net/GrevenaPalaiontologia.htm)
Τρόπος μετάβασης: Ο Άγιος Γεώργιος βρίσκεται σε απόσταση 23 χλμ. βόρεια των Γρεβενών. Από τη Θεσσαλονίκη μέσω της Εγνατίας απέχει περίπου 200 χλμ. τα οποία καλύπτονται σε 2-3 ώρες ανάλογα με την ταχύτητα του οδηγού. Έξοδος από Εγνατία στον κόμβο Σιάτιστας και ακολουθούμε την παλιά επαρχιακή οδό για Γρεβενά. Μετά τον Αλιάκμονα ποταμό στρίβουμε δεξιά για Κοκκινιά, μετά Κιβωτό μέσα στην οποία στρίβουμε για Άγιο Γεώργιο. Από την Αθήνα μέσω Λαμίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας γύρω στις 5-6 ώρες. Αμέσως πριν τα Γρεβενά μπαίνουμε στην Εγνατία με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και βγαίνουμε στον κόμβο για Ταξιάρχη, Μηλιά, Κιβωτό, Άγιο Γεώργιο. Από Γιάννενα (περίπου 1,5 ώρα) ακολουθούμε την Εγνατία με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και βγαίνουμε στην ίδια έξοδο όπως και παραπάνω για όσους έρχονται από Αθήνα.
Διαδρομές: Οι κατηγορίες είναι τρείς: αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας διακρίνεται σε μεγάλη απόσταση, μεσαία απόσταση και σπρίντ. Στο εξωτερικό το μήκος της κούρσας δεν έχει σχέση με τις κατηγορίες αρχαρίων, μεσαίων και προχωρημένων αφού υπάρχουν αρχάριοι, μεσαίοι και προχωρημένοι και στις τρείς αποστάσεις. Στην Ελλάδα όμως και για χάρη διευκόλυνσης των δρομέων αντιστοιχίζουμε τους αρχάριους, μεσαίους και προχωρημένους με το μήκος της κούρσας σπρίντ, μεσαία απόσταση και μεγάλη απόσταση. Το 2010 οι διαδρομές ήταν: 1) Μικρή διαδρομή (απόσταση περίπου 2 χλμ. επι χάρτου), 2) Μεσαία διαδρομή (απόσταση περίπου 3,150 χλμ. επι χάρτου) και 3) Μεγάλη διαδρομή (απόσταση περίπου 4 χλμ. επι χάρτου). Στην πραγματικότητα το μήκος είναι πολύ μεγαλύτερο. Φέτος οι διαδρομές θα είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις προδιαγραφές της IOF. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι χάρτες κοστίζουν!
Για να μπορέσετε καλύτερα να εκτιμήσετε τη δυσκολία των διαδρομών αναφέρω τους χρόνους που έκαναν οι αθλητές το 2009 και το 2012. Το 2009 οι χρόνοι των αθλητών στη μεγαλη διαδρομή κυμάνθηκαν μεταξύ 1ω. 58’ μέχρι 3ω και 10’ Στη μεσαία διαδρομή απο 52’ μέχρι 2ω και 15’. Τα αποτελέσματα δρόμου για τη μεγάλη διαδρομή το 2012 ήταν:
1) Δρόσος Βαγγέλης 1ω. 39’ 33’’
2) Τσολάκης Δημήτρης 1ω. 58’ 22’’
3) Καλαμπούκας Κωνσταντίνος 2ω. 15’ 53’’
4) Παπαϊωάννου Γιάννης 2ω. 24’ 56’’
5) Παπαλιώζης Κωνσταντίνος 2ω. 27’ 08’’
6) Καραδημητρίου Δημήτρης 2ω. 48’ 00’’
Για τη διοργάνωση του 2010 ο τότε Νομάρχης Γρεβενών (και μετέπειτα Δήμαρχος), Δημοσθένης Κιουπτσίδης είχε δηλώσει: «Ένα τέτοιο αθλητικό γεγονός συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας την προβολή της περιοχής μας δημιουργώντας προοπτική τουριστικής και οικονομικής ανάπτυξης. Επειδή ο Νομός έχει συγκριτικό πλεονέκτημα, με διαδρομές και μονοπάτια ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, θα φροντίσουμε ώστε να καθιερωθεί και να συνεχιστεί με μεγαλύτερες δυνατότητες προσέλκυσης αθλητών και επισκεπτών». Ο ίδιος θεωρεί άλλωστε τον «προσανατολισμό» ως μια καινοτόμο εμπειρία που συνδυάζει την άθληση με την ψυχαγωγία και τον αποκάλεσε ως ένα «αυθεντικό σπόρ».
Διαμονή: Η διαμονή θα γίνει είτε με αντίσκηνα στον υπέροχο χώρο του Αγιου Νικολάου είτε σε ξενοδοχεία της περιοχής. Για όσους επιθυμούν διαμονή σε τουριστικά καταλύματα και ξενοδοχεία με δική τους οικονομική επιβάρυνση υπάρχει ένας αριθμός ξενώνων και ξενοδοχείων στην ευρύτερη περιοχή που έχει ως εξής:
Γρεβενά (20 λεπτά):
– Ξενοδοχείο «Αίγλη» τηλ. 2462087120
– Ξενοδοχείο «Αχίλλειον» τηλ. 85600,85601
– Ξενοδοχείο «Μηλιώνης» τηλ. 2462023223
– Ξενοδοχείο «Μητρόπολις» τηλ. 2462028085,80571
Σιάτιστα (15-20 λεπτά):
– Ξενοδοχείο «Αρχοντικό» τηλ. 2465021298
– Hotel «Ιβερίς» τηλ. 2465047054
– Παραδοσιακός ξενώνας «Σιατιστινό Αρχονταρίκι» τηλ. 2465047020
– Hotel «Σιάτιστα» τηλ. 2465047047
Τσοτύλι (15 λεπτά):
– Ξενώνας Καρούτα τηλ. 2468049025,49026
– ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΑΡΙΣΣΑΣ ΤΗΛ. 2468031465
Πιο συγκεκριμένα το ξενοδοχείο Σιάτιστα βρίσκεται πάνω σε έναν καταπράσινο λόφο στο γραφικό χωριό Σιάτιστα. Το Siatista Hotel διαθέτει εστιατόριο και παραδοσιακά διακοσμημένο μπαρ με τζάκι. Προσφέρει κλιματιζόμενα καταλύματα με δωρεάν Wi-Fi και μπαλκόνι με θέα στο βουνό. Όλα τα δωμάτια είναι εξοπλισμένα με τηλεόραση, ψυγείο και θυρίδα ασφαλείας. Το Archontiko Dintsiou είναι ένας παραδοσιακός ξενώνας στη Σιάτιστα της Κοζάνης. Με έτος ανέγερσης το 1723, αποτελεί αυθεντικό δείγμα της τοπικής αρχιτεκτονικής και έχει χαρακτηριστεί βυζαντινό μνημείο. Τα φωτεινά και φιλόξενα δωμάτια διαθέτουν χειροποίητα έπιπλα, παραδοσιακά χαλιά και ξύλινο δάπεδο. Υπάρχει δωρεάν Wi-Fi σε όλους τους χώρους του ξενώνα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή τηλεφωνείστε στον Δρόσο Βαγγέλη στα τηλέφωνα: 6977001690 και 2465350034-2465350000 (πρωινές ώρες στα δύο σταθερά).
Ώρα εκκίνησης:
Σε αντίθεση με τους δρόμους αντοχής και τους ποδηλατικούς αγώνες στο άθλημα του προσανατολισμού τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρόνος εκκίνησης. Αυτό διευκολύνει τον καθένα να έρθει ότι ώρα θέλει. Ο χρόνος εκκίνησης αφαιρείται από τον χρόνο τερματισμού και βγαίνει η κατάταξη των αθλητών. Για τον συγκεκριμένο αγώνα όμως θα υπάρξει προκαθορισμένος χρόνος εκκίνησης για αυτούς που διεκδικούν μετάλλια. Εγγραφές: από τις 8.30 π.μ. μέχρι τις 12 π.μ. Μετά τις 12 π.μ. δεν θα γίνονται εγγραφές. Με τον τρόπο αυτό προλαβαίνουν και οι διοργανωτές να μαζέψουν τις σημαίες ελέγχου μετά την άφιξη και του τελευταίου δρομέα την ίδια ημέρα που γίνεται η διοργάνωση. Εναλλακτικά τηλεφωνείστε στο 6979-851001 η στείλτε SMS. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Οι χάρτες κοστίζουν.
Μέγιστος χρόνος συμμετοχής
Ο μέγιστος χρόνος συμμετοχής είναι δύομισυ ώρες. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού του χρόνου σε αγώνες του εξωτερικού ο συμμετέχων συνήθως ακυρώνεται. Στην Ελλάδα υπάρχει ανοχή στο χρόνο. Κατά τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα οι διοργανωτές θα φορούν κίτρινες φωσφορούχες φανέλες. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να υπακούν στις οδηγίες των διοργανωτών για την εύρυθμη λειτουργία της διοργάνωσης.
Κόστος συμμετοχής: Για την ανοιχτή κατηγορία το κόστος συμμετοχής θα είναι 8 ευρώ το άτομο και 5 ευρώ για τα παιδιά. Για όσους διεκδικήσουν μετάλλια 12 ευρώ για προεγγραφή μέσω αποστολής SMS η τηλεφωνικής επικοινωνίας η προεγγραφή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης και κατάθεση χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό της Alpha Bank 706-002101-178946. Το IBAN είναι: GR76 0140 7060 7060 0210 1178 946. Ο νυχτερινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί εφόσον υπάρχουν δηλώσεις. Για καθυστερημένες εγγραφές μετα τις 7 Ιουνίου 2015 το ποσό ανέρχεται στα 20 ευρώ. (καλύπτει τα έξοδα αγοράς χαρτών και χαρτογράφησης, οδοιπορικά έξοδα για μετακινήσεις την περιοχή, διαφήμισης του αγώνα, ενοικίασης υλικού, αγορά απωλεσθέντος υλικού, εκτύπωσης διπλωμάτων συμμετοχής, φωτοτύπησης βασικών οδηγιών προσανατολισμού, διδασκαλίας χρήσης πυξίδας, δημιουργίας DVD από επαγγελματία σκηνοθέτιδα, έξοδα συμμετοχής στις συσκέψεις του SEEWOG, έξοδα αμοβής λογιστών και δικηγόρων, έξοδα αλληλογραφίας, δημιουργίας και συντήρησης ιστιοσελίδας κ.α.) Δεν καλύπτει φαγητό, αναψυκτικά κ.α.
Δεκτές συμμετοχές από άτομα αποδεδειγμένα χαμηλού εισοδήματος με ειδικές εκπτώσεις (κατόπιν συνεννόησης με τον διοργανωτή). Δηλώσεις συμμετοχής στο [email protected] Εναλλακτικά στείλτε SMS στο 6979-851001 η. Χωρίς προεγγραφή δημιουργείτε σοβαρότατο πρόβλημα και καταναλώνουμε πανάκριβους χάρτες χωρίς λόγο. Η δημιουργία και μόνο ενός καινούργιου χάρτη κοστίζει περίπου 4000 ευρώ!
Πώς να φθάσετε στην αφετηρία: Ρωτείστε τους ντόπιους να σας πούν που βρίσκεται ο λόφος του Αγίου Νικολάου λίγο έξω απο τον Άγιο Γεώργιο. Λίγο πρίν δούμε τον λόφο απο μακριά και σε μία στροφή του δρόμου θα βρίσκεται η αφετηρία.
Ρουχισμός και υλικό: Ο ρουχισμός θα πρέπει να καλύπτει όλο το σώμα και τα πόδια. Κατά τα άλλα η επιλογή ρουχισμού είναι ελεύθερη. Οι αγωνιζόμενοι που δεν συμμορφώνονται με αυτόν τον κανόνα θα αποκλείονται από τον αγώνα. Η χρήση οποιασδήποτε βοήθειας προσανατολισμού άλλη εκτός από την πυξίδα απαγορεύεται.
Η εκκίνηση: Σε όλους τους αγώνες κάποιου επιπέδου η εκκίνηση, το σημείο διανομής των χαρτών και οι κεντρικοί χάρτες θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι κατά τέτοιο τρόπο που οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι περιμένουν στην εκκίνηση να μην μπορούν να δουν την πορεία που ακολούθησαν οι προηγούμενοι δρομείς. Σε όλους τους αγώνες με έγχρωμα διακριτικά γνωρίσματα η θέση του κέντρου του τριγώνου όπως φαίνεται στον χάρτη θα πρέπει να διακρίνεται πάνω στο έδαφος με έναν σταθμό ελέγχου. Στόν αγώνα οι αγωνιζόμενοι θα παίρνουν τους σημειωμένους χάρτες μετά από την εκκίνηση. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να ελέγχουν για να βεβαιωθούν ότι έχουν πάρει τον σωστό χάρτη. Εάν χρησιμοποιούνται κεντρικοί χάρτες, κάθε κεντρικός χάρτης θα δείχνει α) την διαδρομή μαρκαρισμένη σύμφωνα με τους κανονισμούς, β) όλες τις σχετικές διορθώσεις, γ) τη λίστα περιγραφής των σημείων ελέγχου.
Όλοι οι συμμετέχοντες παραμένουν μακριά από τον χώρο του αγώνα μέχρι να έρθει η ώρα εκκίνησης τους. Ο συμμετέχων πηγαίνει στην αφετηρία σε όχι λιγότερο από τρία λεπτά πριν από την εκκίνηση. Όταν αποκτηθεί το ηλεκτρονικό σύστημα Sport-ident τότε στην πύλη εκκίνησης ο συμμετέχων θα πρέπει να καθαρίσει την Sl-card στον σταθμό καθαρισμού (εφόσον χρησιμοποιείται σύστημα Sl-card). Στην εκκίνηση πρέπει να μαρκάρουμε την Sl-card κάρτα μας. Στον τερματισμό θα πρέπει επίσης να μαρκάρουμε την Sl-card κάρτα μας. Σε αυτόν τον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί χειρωνακτικό σύστημα μαρκαρίσματος της κάρτας.
Ο αγώνας και η θέση των σημείων ελέγχου: Ο αγώνας θα είναι κατάλληλος για την ηλικία, το φύλο και το επίπεδο των αγωνιζομένων που αναμένεται να πάρουν μέρος και θα σχεδιασθεί σύμφωνα με τους συνιστώμενους χρόνους του αγώνα και το βαθμό τεχνικής και σωματικής δυσκολίας όπως καθορίζονται σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές για τον ιδιαίτερο τύπο αγώνα. Το μήκος του αγώνα θα μετρηθεί α) χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η υψομετρική διαφορά, β) ακολουθώντας την πιο ευθεία γραμμή που μπορεί λογικά να τρέξει ο αγωνιζόμενος (π.χ. γύρω από λίμνες, περιοχές “έξω από τα όρια”, αδιάβατα φαράγγια, γκρεμούς κλπ.). γ) συμπεριλαμβάνοντας όλες τις υποχρεωτικές διαδρομές, δ) από την εκκίνηση μέχρι τον τερματισμό. Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που χρησιμοποιούνται ως σταθμοί ελέγχου θα καθορίζονται ξεκάθαρα, θα διακρίνονται από την περιβάλλουσα περιοχή και θα σημειώνονται πάνω στο χάρτη. Οι σταθμοί ελέγχου θα πρέπει να τοποθετούνται έτσι ώστε ο αγωνιζόμενος να μπορεί να τους εντοπίσει με μία ακρίβεια σύμφωνη με την κλίμακα του χάρτη και το σύνολο των λεπτομερειών όπως φαίνεται κοντά στον σταθμό ελέγχου. Ο σταθμός ελέγχου θα είναι ορατός απ’ όλες τις διευθύνσεις προσέγγισης εκτός εάν η περιγραφή του σημείου ελέγχου υποδεικνύει διαφορετικά. Οι σταθμοί ελέγχου θα τοποθετούνται έτσι ώστε η παρουσία των αγωνιζομένων να μην επηρεάζει την δυσκολία εύρεσης του σταθμού.
Ο σταθμός ελέγχου: Ο σταθμός ελέγχου θα είναι αναγνωρίσιμος πάνω στο έδαφος με μία τρίπλευρη σημαία. Το αριστερό πάνω ήμισυ θα είναι λευκό και το κάτω δεξί ήμισυ θα είναι πορτοκαλί. Ένας αριθμός θα φαίνεται καθαρά πάνω στη σημαία του σταθμού ελέγχου ως κωδικός του σταθμού ελέγχου. Ο κωδικός θα είναι ορατός από το σημείο που βρίσκεται η συσκευή μαρκαρίσματος. Οι συσκευές μαρκαρίσματος θα είναι τοποθετημένες κατά τέτοιο τρόπο έτσι ώστε οι αγωνιζόμενοι να μπορούν να διατρυπήσουν την κάρτα ελέγχου. Κάτω από κάθε σημαία θα υπάρχει κωδικός σε περίπτωση που ο αθλητής, αθλήτρια θελήσει να ελέγξει τη θέση του, η σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα με τον διατρυπητικό μηχανισμό.
Κάρτες ελέγχου: Οι αγωνιζόμενοι θα είναι υπεύθυνοι για το μαρκάρισμα της κάρτας ελέγχου και στο σωστό τετράγωνο κάθε φορά. Ένας αγωνιζόμενος ο οποίος παραδίδει μία λανθασμένη ή δυσανάγνωστη κάρτα θα πρέπει να αποκλείεται από τον αγώνα εκτός κι αν ο ελεγκτής θεωρήσει ότι ο αγωνιζόμενος έχει ολοκληρώσει τη διαδρομή σωστά. Οι αγωνιζόμενοι οι οποίοι διατρυπούν την κάρτα λανθασμένα θα πρέπει να διατρυπήσουν την κάρτα ξανά με σωστό τρόπο στο τετράγωνο με την υψηλότερη αρίθμηση εάν αυτό δεν χρησιμοποιείται στον αγώνα. Οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν τα γεγονότα στους επισήμους.
Ο τερματισμός: Οι τελευταίοι δρασκελισμοί προς τον τερματισμό θα είναι μαρκαρισμένοι με κοκκινό-ασπρη ταινία η οποία θα στενεύει καθώς πλησιάζει ο δρομέας στην τελική γραμμή. Ένα χωνί με κορδέλες το οποίο στενεύει για να εμποδίσει τους αγωνιζομένους να προσπεράσουν ο ένας τον άλλο μετά τον τερματισμό, θα οδηγεί στο σημείο συλλογής των καρτών ελέγχου. Θα ζητηθεί από τους αγωνιζόμενους να παραδώσουν τους χάρτες. Οι χάρτες επιστρέφονται όλοι στην γραμματεία. Το κόστος συμμετοχής δεν συμπεριλαμβάνει αγορά χάρτη. Οι τερματίσαντες δεν επιτρέπεται να επανέλθουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο μέχρι να κλείσει ο αγώνας.
Βραβεία: Βραβεία θα απονείμονται σε όλους τους συμμετέχοντες που τερμάτισαν στίς τρείς πρώτες θέσεις της μεγάλης διαδρομής.
Αποτελέσματα: Τα προσωρινά αποτελέσματα θα αναρτηθούν στο ίντερνετ όσο γρηγορότερα γίνεται μετά το τέλος του αγώνα. Τα τελικά αποτελέσματα θα εκτυπωθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται και θα δημοσιεύονται στο ίντερνετ η θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά σε όλους τους αγωνισθέντες που τα ζήτησαν.