77α Αρκάδεια – Αρκάδιος Δρόμος

4/5-11-2017: Αθλητικές εκδηλώσεις στο Ρέθυμνο

Share

Το διήμερο 4/5 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο αθλητικές εκδηλώσεις με την ονομασία: «77α Αρκάδεια», οι οποίες περιλαμβάνουν και αγώνα τρεξίματος (Αρκάδιος Δρόμος).

Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Για 77η χρονιά διοργανώνονται και φέτος τα ”ΑΡΚΑΔΙΑ ”που αποτελούν την πιο παλιά από πλευράς ιστορικότητας αθλητική διοργάνωση της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Με βαθιά κατάνυξη και ειλικρινή σεβασμό, εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και εθελοντές από το Ρέθυμνο, την Κρήτη και ολόκληρη την Ελλάδα τιμούν και φέτος τη μνήμη της αυτοθυσίας των ηρωικών υπερασπιστών της Μονής Αρκαδίου.
Οι διοργανωτές, στοχεύοντας στη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, έχουν προγραμματίσει την τέλεση πλήθους αθλητικών και πολιτιστικών δράσεων, το τελευταίο Σαββατοκύριακο πριν την επέτειο της 8ης Νοεμβρίου. Επίκεντρo των εκδηλώσεων θα είναι η Ι.Μ. Αρκαδίου και η Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ρέθυμνο.
Στο αθλητικό πρόγραμμα του Σαββάτου 4 και της Κυριακής 5 Νοεμβρίου 2017 δεσπόζουν οι αγώνες με πατίνια σε δημόσιο δρόμο, ο αγώνας δρόμου των 6 χιλιομέτρων, το παραδοσιακό αγώνισμα «κρητικό βόλι», οι αγώνες δρόμου για μαθητές και μαθήτριες σχολείων και βέβαια ο κλασικός και ιστορικός ημιμαραθώνιος «Αρκάδιος Δρόμος» των 22,4 χλμ. Για πρώτη φορά φέτος το αθλητικό καλεντάρι εμπλουτίζεται με τον αγώνα του δυναμικού βαδίσματος των 22,4 χλμ επί της Αρκάδιας διαδρομής και τους αγώνες δρόμου και σφαιροβολίας για αθλητές ΑΜΕΑ.
Τη  διοργάνωση, στο σύνολό της, θα πλαισιώσουν πολιτιστικά και καλλιτεχνικά οι σύλλογοι παραδοσιακών χορών της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης και η  Δημοτική Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων του επετειακού αφιερώματος, έχοντας συνείδηση της ευθύνης που έχουν επωμιστεί, επιχειρούν φέτος ένα ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα-κάλεσμα στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου και της Κρήτης γενικότερα. Επιθυμώντας να μεταδώσουν το μήνυμα της καθολικής συμμετοχής έχουν προγραμματίσει τιμητικές αθλητικές δραστηριότητες, που ανταποκρίνονται στις δυνατότητες όλων και απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο έμπειρους, σε αθλητές περισσότερο και λιγότερο εξασκημένους. Σ’ αυτό το κάλεσμα συμμετοχής δεν εξαιρούνται οι συνάνθρωποί μας, που διακρίνονται για τις ειδικές ικανότητες, που διαθέτουν.

Όλοι οι Ρεθεμνιώτες και Ρεθεμνιώτισσες είτε ως αθλητές και αθλήτριες είτε ως εθελοντές και εθελόντριες είτε ως απλοί φίλαθλοι, καλούνται να στηρίξουν αυτό το μεγάλο και αξιόλογο εγχείρημα. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι εγγραφές στα αγωνίσματα γίνονται και φέτος ηλεκτρονικά (έως τις 28 Οκτωβρίου) στις ιστοσελίδες:

www.rethymno.gr
www.crete.gov.gr
www.runningcrete.gr

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

09:30 Αγώνας ταχύτητας με πατίνια από τον αθλητικό σύλλογο “Ο.Κ.Α Πρέβελη” (σε δημόσιο δρόμο).

12:00 Ημιμαραθώνιος με πατίνια από τον αθλητικό σύλλογο “Ο.Κ.Α Πρέβελη” (σε δημόσιο δρόμο).

18:15 Τεχνική ενημέρωση και παραλαβή υλικού ( για Αρκαδιοδρόμους, αθλητές που θα τρέξουν τα 6 χλμ αλλά και όσων λάβουν μέρος στο δυναμικό βάδισμα).

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με κρητικούς χορούς και PASTA PARTY.
Όλες οι εκδηλώσεις θα λάβουν μέρος στο ” Σπίτι του Πολιτισμού “, στην πλατεία Μικρασιατών στο Ρέθυμνο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

08:15 Εκκίνηση για τους αθλητές του δυναμικού βαδίσματος επί της Αρκάδιας διαδρομής από την Ι.Μ.Αρκαδίου.

09:30 Αρχιερατικό τρισάγιο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ρεθύμνης & Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιο στην πυριτιδαποθήκη της Ιεράς Μονής Αρκαδίου.

09:40 Τελετή αφής της φλόγας

11:10  Εκκίνηση Αρκάδιου Δρόμου Ανδρών – Γυναικών από την Ι.Μ. Αρκαδίου.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

11:30  Τελετή έναρξης 77ωνΑρκάδιων αγώνων.

11:40  Άφιξη φλόγας από την Ι.Μ. Αρκαδίου από εθελοντές.

11:45  Μουσικό πρόγραμμα από την Φιλαρμονική Ρεθύμνου.

12:00  Επίδειξη πατινιών από τον αθλητικό σύλλογο ΟΚΑ Πρέβελη.

12:05  Αγώνας Δρόμου 1.000μ. μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων.

12:05 Αγώνας Δρόμου 1.000μ. αθλητών ΑΜΕΑ.

12:10 Κρητικό βόλι
α) Ανδρών > 50, < 50
β) Μαθητών δημοτικών Σχολείων

12:15 Σφαιροβολία ΑΜΕΑ

12:25  ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΑΡΚΑΔΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

12:30  Απονομές

12:55  Εκκίνηση Δρόμου 6.000 μ. Ανδρών-Γυναικών από τη γέφυρα Πλατανιά (διασταύρωση για Αρκάδι).

12:55  Κρητικοί παραδοσιακοί χοροί από συλλόγους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

13:20  Τερματισμός 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών.

13:30 Τερματισμός συμμετεχόντων στο δυναμικό βάδισμα.

ΕΠΑΘΛΑ

Α) Στον Αρκάδιο Δρόμο Ανδρών – Γυναικών θα απονεμηθούν:
1) Έπαθλα στους τρεις (3) πρώτους νικητές – νικήτριες, δίπλωμα και μετάλλιο.
2) Έπαθλα και μετάλλια στους τρεις (3) πρώτους Ρεθεμνιώτες – Ρεθεμνιώτισσες.
Στους Ρεθεμνιώτες – Ρεθεμνιώτισσες των κατηγοριών Ανδρών – Γυναικών, που κατατάσσονται στην πρώτη τριάδα του Αρκάδιου Δρόμου απονέμεται ένα μόνο έπαθλο.
3) Αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής σε όσους αθλητές – αθλήτριες τερματίσουν.

Ρεθεμνιώτες – Ρεθεμνιώτισσες είναι
α) Οι αθλητές-αθλήτριες των Ρεθεμνιώτικων Σωματείων Στίβου.
β) Οι ανεξάρτητοι αθλητές- αθλήτριες, που έχουν καταγωγή και διαμένουν στην Π.Ε. Ρεθύμνης.

Β) Στο Κρητικό Βόλι:
-Ανδρών:
Θα απονεμηθούν Έπαθλα στους τρεις πρώτους νικητές και στον πρώτο Ρεθεμνιώτη έως 50 ετών και άνω των 50 ετών.
– Μαθητών Δημοτικών Σχολείων
Θα απονεμηθεί έπαθλο στον πρώτο νικητή, δίπλωμα και μετάλλιο στους τρεις πρώτους.

Γ) Στο δυναμικό βάδισμα θα απονεμηθούν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο σε όσους-ες τερματίσουν.

Δ) Στο δρόμο των 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών θα απονεμηθεί έπαθλο στον πρώτο νικητή-νικήτρια, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής στους τρεις πρώτους-ες και αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο σε όσους-ες τερματίσουν.

Ε) Στο δρόμο των 1.000 μ. Μαθητών-τριών Δημοτικών Σχολείων θα απονεμηθεί έπαθλο στον πρώτο-η νικητή-νικήτρια, μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής στους/στις τρεις πρώτους-ες και αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο σε όσους-ες τερματίσουν

ΣΤ) Στο δρόμο 1.000μ για ΑΜΕΑ θα απονεμηθούν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο σε όσους-ες τερματίσουν.

Ζ) Σφαιροβολία ΑΜΕΑ θα απονεμηθούν αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο σε όσους συμμετάσχουν.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ:
Ηλεκτρονικές εγγραφές (έως 28/10/2017) στις διευθύνσεις: www.rethymno.gr   www.crete.gov.gr  www.runningcrete.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ:
ΑΡΚΑΔΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ 6 ΧΛΜ : 5 ευρώ
ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ. 

Η πληρωμή κόστους εγγραφής μπορεί να γίνει μέσω κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό 258/005195-03  ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ.

ΙΒΑΝ:GR76 0110 2580 0000 2580 0519 503,Δικαιούχος Λογαριασμού: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ Στην κατάθεση στον παραπάνω τραπεζικό λογαριασμό, θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμό σας υποχρεωτικά στην αιτιολογία της κατάθεσης, ενώ θα πρέπει να αποστέλλεται άμεσα αντίγραφο της απόδειξης στο email:[email protected]). 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ, έκδοσης 2012 – 2013.
Οι αθλητές – αθλήτριες πρέπει να έχουν εξεταστεί πριν από τους αγώνες από ιατρό με πρωτοβουλία και ευθύνη του σωματείου τους και των ιδίων για να διαπιστωθεί ότι είναι υγιείς και μπορούν να συμμετάσχουν στους αγώνες χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία τους. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας που δημιουργηθεί και προκύψει στους συμμετέχοντες και έχει σχέση με την έλλειψη προληπτικής ιατρικής εξέτασής τους (που είναι αποκλειστική ευθύνη τους), οι διοργανωτές σε κάθε περίπτωση δεν έχουν καμία απολύτως ευθύνη. Οι αθλητές – αθλήτριες του Αρκαδίου Δρόμου, του Δυναμικού Βαδίσματος και του δρόμου των 6.000 μ. θα υπογράψουν απαραίτητα πριν από τον αγώνα σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Στον Αρκάδιο δρόμο και στο δυναμικό βάδισμα η συμμετοχή είναι ελεύθερη για Άνδρες και Γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι και το 1999.
Στον δρόμο 6.000 μ. η συμμετοχή είναι ελεύθερη για άνδρες και γυναίκες που έχουν γεννηθεί μέχρι το 2002.

Στο Κρητικό βόλι οι αθλητές που γεννήθηκαν
Α) μέχρι και το 1967 θα αγωνιστούν με σφαίρα πέντε (5) κιλών.
Β) Οι γεννηθέντες από το 1968 έως 2000 θα αγωνιστούν με σφαίρα επτά (7) κιλών.
Γ) Οι μαθητές Δημοτικού γεννημένοι τα έτη 2005,2006,2007, θα αγωνιστούν με σφαίρα τριών (3) κιλών και θα πραγματοποιήσουν τρεις (3) προσπάθειες.

Η ώρα λήξης του Αρκάδιου Δρόμου, του Δυναμικού Βαδίσματος και του Δρόμου των 6.000 μ. Ανδρών – Γυναικών είναι 14.00. Μετά την ώρα αυτή δεν θα υπάρχει τερματισμός – κατάταξη, ιατρική κάλυψη και όσοι αθλητές συνεχίζουν να τρέχουν, αγωνίζονται πλέον με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.

Οι αθλητές του Δυναμικού Βαδίσματος θα αναχωρήσουν για το Αρκάδι στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, με λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και ώρα 07:00.
Οι αθλητές του Αρκάδιου δρόμου θα αναχωρήσουν για το Αρκάδι στις 5 Νοεμβρίου, ημέρα Κυριακή, με λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και ώρα 08:00.
Οι αθλητές των 6.000μ. θα αναχωρήσουν για την εκκίνηση με λεωφορείο από το ΚΤΕΛ Ρεθύμνου και ώρα 10.30.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΩΝΩΝ
Ο Α.Ο. Ατρόμητος Ρεθύμνου υπήρξε ο πρώτος διοργανωτής των Αρκάδιων Αγώνων.
Το έτος 1930 διοργάνωσε με την έγκριση της Ε.Γ.Α.Σ., τα Α΄ ΑΡΚΑΔΙΑ στο Εθνικό Στάδιο Ρεθύμνου».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το Χαλάνδρι των ρεκόρ
Με διπλό ρεκόρ πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου ο 2ος Αγώνας Δρόμου Ρεματιάς Χαλανδρίου καθώς, σχεδόν διπλασιάστηκαν οι συμμετοχές και στις δύο αποστάσεις αλλά έγινε και ρεκόρ αγώνα στην απόσταση των 4 χλμ. Νικητές αναδείχθηκαν οι Γιάννης Μαρής και Διομήδης Μπακατσέλος στις αποστάσεις των 10 & 4 χλμ., ενώ αντίστοιχα στις γυναίκες πρώτη στην μεγάλη απόσταση τερμάτισε η Χριστίνα Φούκη και στην μικρή η Ελένη Ματζόρου. Δείτε τα αποτελέσματα και των δύο αγώνων.
30-11-2014: Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά ανακοινώνει ότι ο 28ος Βαρτζάκειος Δρόμος Υγείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30 Νοεμβρίου.
Στο Μαρκόπουλο και πάλι τα βλέμματα
Την Κυριάκή διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου του ΣΕΓΑΣ όων των κατηγοριών. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας στο Μαρκόπουλο Αττικής.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο