Oρεινοί Αγώνες Καβουσίου 2014

21-9-2014: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου Ιεράπετρας και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουν ημιμαραθώνιο ορεινό αγώνα στο Καβούσι Ιεράπετρας.

Share

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου Ιεράπετρας και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης διοργανώνουν ημιμαραθώνιο ορεινό αγώνα στο Καβούσι Ιεράπετρας με την ονομασία «Ορεινοί Αγώνες Καβουσίου 2014» ενώ παράλληλα θα διεξαχθούν και πολλές αθλητικές δραστηριότητες.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 διοργανώνονται για 3η συνεχόμενη χρονιά ο ορεινός αγώνας 21 χλμ και άλλες παράλληλες αθλητικές δραστηριότητες στο Καβούσι Ιεράπετρας.
Εκτός από τον ημιμαραθώνιο ορεινού τρεξίματος 21 χλμ, φέτος προστέθηκε και μικρός ορεινός αγώνας των 6 περίπου χλμ για τους πιο γρήγορους ή και του πιο καινούργιους στο χώρο.
Επίσης θα πραγματοποιηθεί αγώνας 500 μέτρων για παιδιά Δημοτικού καθώς και η καθιερωμένη ποδηλατοβόλτα βουνού σε νέα πανέμορφη διαδρομή.

Διοργανωτής είναι ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καβουσίου Ιεράπετρας και ο Όμιλος Υπεραποστάσεων Κρήτης.

Ο ορεινός αγώνας αναβαθμίστηκε φέτος στα ποιοτικά του χαρακτηριστικά ως εξής:
i) Αφαιρέθηκε μεγάλο τμήμα των χωματόδρομων και αυξήθηκε το ποσοστό κάλυψης σε μονοπάτια μέσα από απαράμιλλης ομορφιάς περάσματα και τοπία.
ii) Έγινε καθαρισμός σε όλο των δίκτυο των μονοπατιών, απομακρύνθηκαν πέτρες, ξύλα , θάμνοι κτλ έτσι ώστε όσο το δυνατόν να μην παρεμποδίζεται ο αθλητής-τρια από αυτά και να κινείται ανεμπόδιστα κατα την διάρκεια του αγώνα.
iii) Επίσης έγινε χάραξη της διαδρομής με τέτοιο τρόπο ώστε να διασχίσει – εκτός από το επιβλητικό φαράγγι του Μέσονα -, ρεματιές με πλατάνια και φυσικά το μοναδικό δάσος της Θρυπτής, καθώς και εγκαταλειμμένους οικισμούς όπως το Δρακαλεύρι , Πάνω και Κάτω Μυλωνιά κτλ.

Είναι ένας δυνατός αγώνας βουνού που τα περιλαμβάνει όλα, από εναλλαγές τοπίου, φυσικού περιβάλλοντος και ποιότητας πεδίου (φυσικού τερέν) μέχρι μονοπάτια που διασχίζουν το δάσος ή με θέα «πιάτο» το Κρητικό πέλαγος και το κόλπο του Μεραμπέλου. Πράσινο, θάλλασα και άγρια φύση εναλλάσονται με τρελούς ρυθμούς καθόλη τη διάρκεια τη διαδρομής.
Όλοι οι λάτρεις του αθλήματος και της φύσης θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν άλλη μια μοναδική εμπειρία στα πανέμορφα τοπία του Καβουσίου σε πανάρχαια μονοπάτια, την Αρχαία Ελιά (3000 Π.Χ. ), των βουνών και δασών της Θρυπτής τα οποία είναι και ενταγμένα στο Ευρωπαικό Δίκτυο προστασίας Natura 2000.
Ο αγώνας τα κριτήρια του Olympus Marathon με 60 % μονοπάτι, δείκτη ανάβασης 61 και ποσοστό ασφάλτου λιγότερο από 7%. Ο αθλητής που συμμετέχει παίρνει πόντους που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει για την αξιολόγηση και την συμμετοχή του στον OlympusMarathon 2015.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων περιλαμβάνεται:
1) Ημιμαραθώνιος αγώνας ορεινού τρεξίματος (trailrunning) 21 χλμ. (ώρα εκκίνησης 09:00)
2) Μικρός Αγώνας ορεινού τρεξίματος (trailrunning) περίπου 6 χλμ. (ώρα εκκίνησης 09:00)
3) Αγώνας 500 μέτρων για μαθητές-τριες Δημοτικού (ώρα εκκίνησης 09:30)
4) Ποδηλατοβόλτα με ποδήλατο βουνού (mountainbike) 40 χλμ. (ώρα εκκίνησης 9:10)

Για εγγραφή για τους ορεινούς αγώνες των 21 χλμ και 6 χλμ πατήστε εδώ ή στο www.oykritis.gr

Οι αγώνες με μια ματιά:

ΑΓΩΝΑΣ 21 ΧΛΜ
Ημερομηνία και  ώρα εκκίνησης: Κυριακή 21-9-2014, 9:00π.μ.
Διαδρομή: Κυκλική  Εκκίνηση-Τερματισμός : Πλατεία Καβουσίου Ιεράπετρας.
Συνολικό μήκος διαδρομής: 21.1 χλμ
Θετική υψομετρική (συν. ανάβαση)/Αρνητική υψομετρική (συν.κατάβαση): ±1300 μ
Δείκτης ανάβασης: 61
Ελάχιστο υψόμετρο: 110 μ (Καβούσι) Μέγιστο υψόμετρο : 900 μ
Σημεία ελέγχου: 2
Σταθμοί τροφοδοσίας: 6 (νερά, ισοτονικά, τζελ, σνακς κ.τ.λ.)
Ποιότητα πεδίου: 60 % μονοπάτι 33% χωματόδρομος 7% άσφαλτος-τσιμεντόδρομος.
Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού πρώτου: 2 ώρες 10 λεπτά.
Εκτιμώμενος χρόνος τερματισμού τελευταίου: 4 ώρες.
Έγκυρος χρόνος τερματισμού:4 ώρες

Δείτε ή κατεβάστε για το GPS σας το χάρτη της διαδρομής απευθείας στη διεύθυνση http://www.gpsies.com/map.do?fileId=vvmzvfpaxsrhspgd

ΜΙΚΡΟΣ ΟΡΕΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 6 ΧΛΜ
Ημερομηνία και  ώρα εκκίνησης: Κυριακή 21-9-2014, 9:00π.μ.
Διαδρομή: Κυκλική Εκκίνηση-Τερματισμός: Πλατεία Καβουσίου Ιεράπετρας.
Συνολικό μήκος διαδρομής: 5,7 χλμ θετική υψομετρική (συν. ανάβαση)/Αρνητική υψομετρική (συν. κατάβαση): ± 300 μ
Ελάχιστο υψόμετρο: 110 μ (Καβούσι), Μέγιστο υψόμετρο: 320 μ,  Σταθμοί τροφοδοσίας: 1 (νερά, ισοτονικά)
Ποιότητα πεδίου: 50 % μονοπάτι 50%  χωματόδρομος

Δείτε ή κατεβάστε για το GPS σας το χάρτη της διαδρομής απευθείας στη διεύθυνση http://www.gpsies.com/map.do?fileId=ooivxgiybjdmdpsz

Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 21 χλμ  θα είναι ως εξής :
α) Ανδρών 18-39
β) Γυναικών 18-39
γ) Βετεράνων ανδρών 40-49
δ) Βετεράνων γυναικών 40 άνω
ε) Βετεράνων ανδρών 50-59
στ) Βετεράνων ανδρών 60 άνω

Οι κατηγορίες για τον αγώνα των 6 χλμ  θα είναι ως εξής:
α) ανδρών γενικής
β) γυναικών Γενικής

Στους τρεις πρώτους νικητές–ριες κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν κύπελλα-μετάλλια Όλοι οι συμμετέχοντες  θα λάβουν  Μπλουζάκι και μετάλλιο.

Η Απονομή των επάθλων θα γίνει στις 13:00

Πως θα έρθετε-Διαμονή
Το Καβούσι βρίσκεται στα 25 χλμ από τον Άγιο Νικόλαο προς Σητεία (πάνω στην εθνική οδό) σε υψόμετρο 100 μ.
Για την μεταφορά επίσης των αθλητών θα υπάρχει λεωφορείο από Ηράκλειο προς Καβούσι και αντίστροφα.  Το λεωφορείο θα αναχωρήσει την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου από το Άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Ελευθερίας  Ηρακλείου στις 6:30 πμ.
Η μεταφορά θα είναι δωρεάν. Σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο Θα πρέπει να δηλωθεί η συμμετοχή στο αντίστοιχο πεδίο με την ηλεκτρονική αίτηση εγγραφής είτε να το δηλώσει επικοινωνώντας στα τηλέφωνα της διοργάνωσης του αγώνα.
Για τους αθλητές που επιθυμούν να συμμετάσχουν  και θα έρθουν από την υπόλοιπη Ελλάδα, υπάρχει ειδική  προσφορά ANEK LINES για τον αγώνα. Αυτή είναι 50 % έκπτωση στα εισιτήρια από ΠΕΙΡΑΙΑ προς ΗΡΑΚΛΕΙΟ με επιστροφή τις μέρες του αγώνα . Και πάλι σε περίπτωση που ο συμμετέχοντας επιθυμεί να χρησιμοποιήσει το πλοίο θα πρέπει να επικοινωνήσει εγκαίρως στα τηλέφωνα της διοργάνωσης του αγώνα για να γίνει κράτηση θέσεων στο πλοίο.
Το πλοίο αναχωρεί καθημερινά από Πειραιά προς Ηράκλειο στις 21:00 και φτάνει στο λιμάνι του Ηρακλείου στις 06:00-07:00 το πρωί και αναχωρεί από Ηράκλειο για Πειραιά στις 21:00 το βράδυ. Για περισσότερες πληροφορίες για τα δρομολόγια στον ιστότοπο της ANEK anek.gr

Που θα μείνετε
Για όσους θελήσουν να διαμείνουν στο τόπο διεξαγωγής του αγώνα θα υπάρχει ειδική τιμή στα ξενοδοχεία της περιοχής. Επίσης στον περιφραγμένο προαύλιο χώρο του παλιού σχολείου θα μπορεί ο καθένας να στήσει την σκηνή του, ή στον εσωτερικό χώρο να απλώσει τον υπνόσακο του.

Γεύμα-Φιλοξενία
Η Κρήτη φημίζεται για τη φιλοξενία της και ιδιαίτερα οι κάτοικοι του Καβουσίου και ο Πολιτιστικό Σύλλογος του χωριού. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος  μετά το τέλος των αγώνων θα «στηθεί» τραπέζι στην πλατεία του χωριού με κάθε είδους σπιτικά και χωριάτικα εδέσματα προσφορά στους συμμετέχοντες και συνοδούς.

Για περισσότερες διευκρινήσεις σχετικά με τον αγώνα  μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας ….

Νίκος Φερετζάκης (Υπεύθυνος Αγώνα- Mέλος Εκτελεστικής Επιτροπής Ο.Υ.Κ.) τηλ 6973032299 (Cosmote) – 2842026441
e-mail : [email protected]
Μαρία Τζανή (Πρόεδρος Ο.Υ.Κ.) τηλ.: 6974481191
e-mail : [email protected]

[!%ARTICLE_MODULE_ID:250:%!]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αγαπημένος των δρομέων
Ο Αγώνας Δρόμου του Σ.Δ.Υ. Πειραιά είναι από τους παλιούς και αγαπημένους των κατοίκων της πρωτεύουσας και των γύρων περιοχών. Μετά και την περσινή επιτυχημένη προσπάθεια αναβάθμισης αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση από παλιούς αλλά και από νέους δρομείς.
Μωυσίδης και Καλογήρου επικράτησαν στον Faethon
Με μεγάλους νικητές τον Ηρακλή Μωυσίδη (5:59:55) και την Μάρα Καλογήρου (7:27:25), η οποία ήταν και 8η στη γενική, διεξάγεται αυτή τη στιγμή ο 2ος Faethon Olympus Marathon “Απόστολος Τσουρέκας” με τη συμμετοχή 100 και πλέον δρομέων.Δείτε το δελτίο της διοργάνωσης και τα αποτελέσματα.
Aκόμα ένας επιτυχημένος αγώνας στο Σμόκοβο
Με μεγάλη επιτυχία έγινε για μία ακόμη χρονιά ο αγώνας Δρόμου Δολοπών στο Σμόκοβο. Περισσότεροι από 200 δρομείς και περιπατητές έλαβαν μέρος και πέρασαν ένα υπέροχο απόγευμα πλάι στον Ονόχωνο ποταμό. Νικητές αναδείχθηκαν ο Γιώργος Χατζηγιάννης και η Φίλίππα Πουλίδου.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο