Τρέχοντας κάθετα με τον Κίλιαν

Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι 107 δρομείς που συμμετείχαν στον πρώτο αγώνα Κάθετου Χιλιομέτρου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Λουτράκι. Στον αγώνα συμμετείχε τιμητικά και ο κορυφαίος “Mountain Runner”, μία μόλις ημέρα μετά από την ανάβαση στον Όλυμπο στο πλαίσιο του Kilian’s Quest. Νικητής του αγώνα ο πολύ καλός Ογκένι Ταφέσε στους άνδρες και η Αμαλία Ματθαίου στις γυναίκες.

Share

Η διαδρομή των 5,8 χλμ. στα Γεράνεια Όρη ήταν αρκετά δύσκολη και σε μερικά σημεία ιδιαίτερα απαιτητική, προσέφερε όμως μία μαγευτική θέα η οποία αποζημίωσε όλους τους δρομείς για την προσπάθειά τους.
Ο Αλέξης Μακρόπουλος και η Ασημίνα Συλαίου έκαναν πολύ καλή δουλειά στα οργανωτικά και παρά το γεγονός ότι αντιμετώπισαν μία δολιοφθορά την προηογούμενη του αγώνα σχετικά με την σήμανση, τίποτα δεν έλειψε στους δρομείς που έλαβαν μέρος.

Η εκκίνηση δόθηκε στις 8:30 για όλους τους δρομείς, ενώ ανάμεσά τους βρέθηκε, αν και… αγουροξυπνημένος, ο κορυφαίος δρομέας ορεινού τρεξίματος της Salomon, Ισπανός Κίλιαν Ζορνέτ, ο οποίος δύο ημέρες πριν είχε πραγματοποιήσει την κατάκτηση του Ολύμπου, ανεβαίνοντας μάλιστα σε τρεις κορυφές αντι για τις δύο που αρχικά ήταν προγραμματισμένο. Την προηγούμενη του αγώνα, ο Κίλιαν έτρεξε τη διαδρομή μαζί με τους νικητές των δύο διαγωνισμών Kilian’s Ghallenge και Quest και μέλη της Salomon Hellas, παραδίδοντας σεμινάρια τεχνικής στην ανάβαση και την κατάβαση. Έτσι το πρωί του αγώνα αρκέστηκε να τρέξει απλά τη διαδρομή μαζί με τους υπόλοιπους δρομείς και χωρίς αγωνιστική διάθεση.

Οι πρωταγωνιστές
Νικητής του αγώνα ήταν ο Αιθίοπας Ογκένι Ταφέσε, ο οποίος παρουσιάζει μία σταθερά καλή απόδοση σε όλους τους αγώνες που συμμετέχει και φαίνεται ότι μπορεί να πετύχει πολύ καλύτερες επιδόσεις. Στη δεύτερη θέση 2,5 λεπτά πιο πίσω ο Γκρεγκ Βολέ, διευθυντής μάρκετινγκ και υπεύθυνος για τη διεθνή ομάδα της Salomon και τρίτος ο Αλέξης Γκούνκο, αθλητής της Salomon Team Hellas, ο οποίος βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας για τον Olympus Marathon πουθα διεξαχθή σε δύο εβδομάδες.

Στις γυναίκες πρώτη με άνεση ήταν η Αμαλία Ματθαίου.
Μετά τον αγώνα έγιναν οι απονομές σε ξενοδοχείο της περιοχής μέσα σε γιορτινό κλίμα, ενώ τις απονομές έκανε ο Κίλιαν Ζορνέτ και οι εκπρόσωποι του μεγάλου χορηγού του αγώνα που ήταν το τριαθλητικό κατάστημα Pulse 100.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζήσειος Ανώμαλος Δρόμος
7-5-2017: Για 8η φορά θα πραγματοποιηθεί ο Ζάσειος Ανώμαλος Δρόμος.
Τα 20 του χρόνια γιορτάζει ο "Γύρος Αγίων Αναργύρων"
Ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων για ακόμα μια χρονιά, διοργανώνει τον αγώνα δρόμου της πόλης με την ονομασία «20ος ΓΥΡΟΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απριλίου 2010 και ώρα 10:30 π.μ με αφετηρία την κεντρική πλατεία των Αγίων Αναργύρων.
Η Καλλιθέα τρέχει ξανά!
Την Κυριακή 13 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο αγώνας Kallithea Run στην πόλη της Καλλιθέας. To πρόγραμμα περιλαμβάνει αγώνες των 5 και 10 χλμ.
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο