1 Εξωμεριά Trail Race

14-9-2014: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου – Πανόρμου Τήνου ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου ορεινού αγώνα: Εξωμεριά Trail Race , στις 14 Σεπτεμβρίου στο B.A άκρο του νησιού.

Share

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου – Πανόρμου Τήνου ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 1ου ορεινού αγώνα: Εξωμεριά Trail Race, στις 14 Σεπτεμβρίου στο B.A άκρο του νησιού.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

«Την ευκαιρία να γνωρίσουν νέα τοπία, εικόνες, αλλά και να αντιμετωπίσουν καινούριες προκλήσεις  θα έχουν οι αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα Εξωμεριά Trail Race. Ένα τέτοιο γεγονός θα λάβει χώρα για πρώτη φορά στο νησί της Τήνου και συγκεκριμένα στο χωριό του Πύργου, το οποίο και είναι το μεγαλύτερο σε έκταση του νησιού. Το συνολικό μήκος της διαδρομής είναι 20,5χλμ με μέγιστη υψομετρική διαφορά 250 μέτρα. Η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνει στον οικισμό του Πύργου. Οι αθλητές μπορούν να τρέξουν μόνοι τα 20,5χλμ ή να συμμετάσχουν σε σκυταλοδρομία μαζί με ένα φίλο ή φίλη τους. Ο πρώτος αθλητής θα τρέξει τα πρώτα 9,5χλμ και ο δεύτερος αθλητής, τα υπόλοιπα 11χλμ.

Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται στο Ιστορικό οικισμό του Πύργου και τα πρώτα 400μ της διαδρομής περνούν μέσα από το χωριό και μπροστά από την κατοικία του μεγάλου Έλληνα γλυπτή Γιαννούλη Χαλεπά. Ενώ στη συνεχεία κατευθύνονται προς τη κεντρική πλατειά του χωριού και τον υπέρ-αιωνόβιο πλάτανο και συνεχίζουν την διαδρομή περνώντας από την κατοικία του  ζωγράφου Νικηφόρου Λύτρα  για να καταλήξουν στη Βορειοανατολική πλευρά του οικισμού και στο ξεκίνημα του πρώτου πέτρινου καλντεριμιού με κατεύθυνση τους παλιούς Μύλους.

Η πορεία της διαδρομής ακολουθεί αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και καλντερίμια εκατοντάδων χρόνων και διέρχεται μέσα από τους οικισμούς   του Πύργου, των  Πλατιών, του Ρόχαρι, του Πανόρμου και των ερειπωμένων οικισμών στα Σκαμνίδια και Κάτω Μαρλά. Η κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, τα Ξωκλήσια, η θάλασσα, τα βράχια και ο Ήλιος συνθέτουν μια εικόνα μοναδική για κάθε δρομέα που αναζήτα κάτι διαφορετικό σε έναν αγώνα!

Δηλώστε συμμετοχή εδώ: www.exomeriarace.gr

Παρακάτω παραθέτουμε το χάρτη της διαδρομής και τις υψομετρικές διαφορές της:

Οι σταθμοί υδροποσίας είναι 6 στον αριθμό και παρέχουν σε κάθε αθλητή: νερό, ισοτονικό, φρούτο, μπισκότο και στο κεντρικό σταθμό του Πανόρμου, energy gel.

*Σημείωση: Παρακαλούνται οι δρομείς να φέρουν μαζί τους παγούρι. Θα υπάρξουν πάραυτα μπουκαλάκια νερό.

Σε κάθε σταθμό υδροδοσίας και κατά μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές με γνώσεις πρώτων βοηθειών και εθελοντές διασώστες. Στην εκκίνηση/τερματισμό θα υπάρχουν 2 Ιατροί και ένα ασθενοφόρο. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, η διοργάνωση έχει κάνει μελέτη για 2 ελικοδρόμια, και παραλαβή ασθενή με ελικόπτερο.

Με τη συμμέτοχη του, κάθε αθλητής, θα λάβει δώρο εμφάνιση με το λογότυπο του αγώνα και με το τερματισμό του θα λάβει ένα ιδιαίτερο μετάλλιο.
Νικητές του αγώνα θα χαρακτηριστούν οι: 3 πρώτοι άντρες και οι 3 πρώτες γυναίκες στην απόσταση των 20,5χλμ. Στην σκυταλοδρομία θα βραβευτούν οι 3 πρώτες ομάδες. Έπαθλο θα παραλάβουν επίσης: ο πρώτος Τηνιακός δρομέας των 20,5χλμ και η πρώτη Τήνια δρομέας των 20,5χλμ. Τέλος θα βραβευτούν οι 3 πρώτες ομάδες αθλητών. Τα έπαθλα και τα δώρα των νικητών θα είναι ιδιαίτερα και θα εκφράζουν την Εξωμερια και τους κατοίκους της.
Για όλους τους αθλητές που θα μείνουν έκτος βάθρου, θα γίνει κλήρωση αθλητικών δώρων , πρόσφορα της Alamein Outdoors.
Κάθε αθλητής που τερματίζει τον αγώνα θα έχει τη δυνατότητα αποθεραπείας, αφού θα λειτουργήσει χώρος με ειδικευμένο προσωπικό για μασάζ.
Με τη λήξη του αγώνα, δίνεται η εκκίνηση για το γλέντι που έχει ετοιμάσει η διοργάνωση, προς τιμήν των αθλητών με τη συμμέτοχη των εθελοντών ,των επισκεπτών και των κάτοικων της Εξωμεριας.

Το κόστος συμμετοχής στα αγωνίσματα είναι 10 ευρώ ανά άτομο. Για να επικυρωθεί η συμμετοχή σας, θα πρέπει να γίνει κατάθεση του ποσού των 10 € σε λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς: 5717-065172-828 με Επωνυμία Λογαριασμού: Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου Πάνορμου Τήνου.
*Σημείωση: Στην αιτιολογία να αναφέρεται το όνομα του αθλητή και το αγώνισμα (ατομικό ή σκυταλοδρομία). 

Τα έσοδα που θα προκύψουν από τις συμμετοχές των αθλητών του αγώνα θα διατεθούν ως ενίσχυση στο Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου Πανόρμου Τήνου για την συνέχιση των κοινωφελών έργων και δράσεων.

Για τη μετακίνηση και διαμονή των αθλητών, η διοργάνωση του αγώνα θα συνεργαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα με το Running Greece! Το Running Greece είναι ένα πρακτορείο για αθλητές του εξωτερικού που επισκέπτονται τη χώρα μας για να λάβουν μέρος σε αθλητικές διοργανώσεις και αναλαμβάνει τη μετακίνηση, διαμονή και συμμέτοχη τους στον αγώνα! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες όσον αφόρα την Εξωμερια Τήνου, τη διαδρομή του αγώνα και τα Ιστορικά σημεία αυτής καθώς και για δηλώσεις συμμετοχής στα αγωνίσματα, επισκεφτείτε το: www.exomeriarace.gr ή στείλτε μας mail με τυχόν απορίες στο: [email protected] ή αλλιώς τηλεφωνικά:

Υπεύθυνη Γραμματείας:   Ειρήνη Ράλλη – 0030.693.24.50.482 – 0030.698.66.60.643
Διοργανωτές: Καραλής Ρόμπερτ – 0030.693.99.19.752
Χαρίτος Χρήστος – 0030.697.24.62.754

Στη περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να έρθει την ημέρα του αγώνα αλλά δεν επιθυμεί  να τρέξει, μπορεί να λάβει μέρος ως εθελοντής και να βοηθήσει το Πολιτιστικό Σύλλογο Πύργου – Πανόρμου.

Υπεύθυνος Εθελοντών Αγώνα:  Μίμης Περγάλης – 0030.697.73.38.693 [email protected]

———————————————–

Από την 1η Ιουλίου μέχρι την 28η του μήνα , ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πύργου – Πανόρμου Τήνου έχει δημιουργήσει ένα εθελοντικό πρόγραμμα καθαρισμού των ιστορικών καλντεριμιών της Εξωμεριας Τήνου, με σκοπό να φέρει και να φιλοξενήσει εθελοντές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Οι εθελοντές θα έχουν δωρεάν διαμονή σε ειδικά διαμορφωμένο χώροστο Δημοτικό Σχολείο του Πύργου με όλες της ανέσεις μιας κατασκήνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες, οδηγίες, κανονισμούς και την αίτηση συμμετοχής στο Εθελοντικό πρόγραμμα του Ιουλίου, επισκεφτείτε το: http://exomeriarace.gr/index.php/ethelontismos/ethelontismos-programma-iouliou ή επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο του προγράμματος: Καραλή Ρόμπερτ στο 0030.693.99.19.752 και στο [email protected] .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αραφήνειος Δρόμος 2016
3-4-2016: Αγώνες δρόμου στη Ραφήνα
Yποχρεωτικός εξοπλισμός V.F.U.T.
Ολοκληρώθηκε η περίοδος εγγραφών του V.F.U.T. 2009. Δείτε όλα τα ονόματα…. Αν υπάρξουν νέες αιτήσεις θα εξεταστούν από την Ο.Ε. του VFT. Ανακοινώθηκε επίσης, ο υποχρεωτικός εξοπλισμός που θα πρέπει να φέρει μαζί του κάθε συμμετέχοντας.
6ος δρόμος 21 μαθητών
Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο