2ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα «Τα Καρυάτεια»

21-6-2014:Tο Σάββατο 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις Καρυές Λακωνίες αγώνας δρόμου με την ονομασία 2ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα «Τα Καρυάτεια» στη μνήμη Γεωργίου Σκιούρη.

Share

Tο Σάββατο 21 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στις Καρυές Λακωνίες αγώνας δρόμου με την ονομασία 2ος Ημιμαραθώνιος Πάρνωνα «Τα Καρυάτεια» στη μνήμη Γεωργίου Σκιούρη. Η διοργάνωση περιλαμβάνει ακόμα αγώνα 6 χλμ. «Δρόμος των Μουσών», παιδικός αγώνας 2 χλμ. αλλά και περιπατητική διαδρομή σε όλες τις αποστάσεις.
Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης:

«
Ο Αθλητικός Σύλλογος Καρυών Λακωνίας  «ο ΚΑΡΥΑΤΗΣ» με την συμμετοχή του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ, του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυών, της πυρασφάλειας Καρυών, της Τράπεζας αίματος Καρυών, του Συλλόγου των Απανταχού Καρυατών και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων Καρυών, και με την ευγενική συμμετοχή του Αθλητικού και Πολιτιστικού συλλόγου «ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ» ως τεχνικού συμβούλου του αγώνα διοργανώνει και  προκηρύσσει τον 2ο Ημιμαραθώνιο Πάρνωνα «ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ».

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται το Σάββατο 21 Ιουνίου 2014, με ώρα εκκίνησης 18:00.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ:
– 17.30: Εκκίνηση του παιδικού αγώνα των 2.000 μέτρων με την ονομασία: “Τρέχουμε στο βουνό, δίνουμε χαρά στην ζωή μας”
– 17.35: Εκκίνηση της περιπατητικής βόλτας στην διαδρομή των 3 αγώνων.
– 18.00: Εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα των 6.000 μέτρων.
– 21.15:Απονομές αγώνων και τελετή λήξης.
– 22.00:Μεγάλο πάρτυ στην Κεντρική πλατεία των Καρυών

Περιγραφή – Πληροφορίες Αγώνων

Α. 2ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ “ΤΑ ΚΑΡΥΑΤΕΙΑ”
Αφετηρία και τερματισμός ορίζεται η κεντρική πλατεία των Καρυών. Η εκκίνηση έχει υψόμετρο 916 μέτρα και ακολουθείται μια πανέμορφη  και ασφαλτοστρωμένη σε όλο το μήκος της διαδρομή στις παρυφές του Πάρνωνα με καταπληκτική θέα του Ταυγέτου. Οι υψομετρικές διαφορές  είναι 120 μέτρα.

Για να δείτε το χάρτη της διαδρομής πατήστε εδώ
Η εκκίνηση θα δοθεί στις 18:00. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται έως και μία ώρα το αργότερο πριν την εκκίνηση στην αφετηρία για τη παραλαβή των αριθμών  και των chip χρονομέτρησης. Λήξη παραλαβής αριθμών 17:30. Ο αγώνας κατευθύνεται επί της επαρχιακής οδού Καρυών – Τριπόλεως με ανηφόρες ελαφριάς κλίσης κατά τόπους. Λίγο πριν την έξοδο επί της Ε.Ο. Τριπόλεως – Σπάρτης, οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή και πάνω ακριβώς στην ίδια διαδρομή, θα τερματίσουν στην Κεντρική πλατεία των Καρύων. Ο αγώνας γίνεται με την μορφή του πήγαινε – έλα. Στον αγώνα θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ενώ στο 10ο ακριβώς χλμ. όπου γίνεται η αναστροφή, θα υπάρχει σημείο ελέγχου των δρομέων, μέσω της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.  Οποιοσδήποτε δρομέας δεν επισημανθεί στο 10ο χλμ. της αναστροφής αυτομάτως αποκλείεται από τον αγώνα.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ
(ΑΝΔΡΩΝ & ΓΥΝΑΙΚΩΝ)
18-29
30-39
40-49
50-59
60-69
70+

Θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι της γενικής κατάταξης, αλλά και οι τρεις πρώτοι κάθε ηλικιακής κατηγορίας (άνδρες και γυναίκες). Οι τρείς πρώτοι στη γενική κατάταξη ανδρών και γυναικών δεν θα βραβευθούν στις επιμέρους κατηγορίες.

Χρονικό όριο του αγώνα: Ορίζονται οι 3 ώρες (μέχρι τις 21.00).
Σταθμοί ανεφοδιασμού:
– 3o χλμ. με νερό και ισοτονικό
– 7ο χλμ. με νερό και ισοτονικό
– 10ο χλμ.(αναστροφή) με νερό και ισοτονικό
– 13ο χλμ. με νερό και ισοτονικό
– 16ο χλμ. με νερό και ισοτονικό
– Τερματισμός

Πληροφορίες διαδρομής: Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου γίνεται σε σχετικά εύκολο και ομαλό δρόμο, δίχως ιδιαίτερες ανηφόρες και δυσκολίες, ενώ η ποιότητα της ασφάλτου είναι ιδιαίτερα φιλική προς τους δρομείς και δεν τους καταπονεί. Σε κάποια σημεία υπάρχουν κάποιες ανηφόρες ήπιας ή μέτριας κλίσης που στην επιστροφή αντιθέτως γίνονται κατηφόρες. Έτσι η εν λόγω διαδρομή δίχως ιδιαίτερες δυσκολίες βοηθάει και πιο αρχάριους δρομείς να συμμετάσχουν στον αγώνα.

Δικαίωμα συμμετοχής:
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 17 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή στον αγώνα αθλητών κάτω των 17 ετών ΔΕΝ θα επιτραπεί.

Κόστος συμμετοχής:
Δεν απαιτείται κόστος συμμετοχής.

Β. ΑΓΩΝΑΣ  6.000 μέτρων «ΔΡΟΜΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝ» 
Φέτος από την δεύτερη κιόλας χρονιά του αγώνα μας, καθιερώνεται ο αγώνας των 6χλμ. με την ονομασία “Δρόμος των Μουσών”. Πρόκειται για έναν αγώνα που απευθύνεται σε όλους τους δρομείς ακόμα και σε πιο αρχάριους που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μεγαλύτερο χιλιομετρικά αγώνα.
Η εκκίνηση θα δοθεί μαζί με τον κυρίως αγώνα του Ημιμαραθωνίου στις 18.00. Οι δρομείς του εν λόγω αγώνα θα συμπορευτούν μαζί με τους υπολοίπους του Ημιμαραθωνίου, μέχρι το 3ο χλμ. της διαδρομής(διχάλα κατευθύνσεως Σπάρτη ή Τρίπολη). Από εκείνο το σημείο οι δρομείς θα κάνουν αναστροφή και από τον ίδιο δρόμο, θα τερματίσουν στην Κεντρική Πλατεία των Καρυών, ολοκληρώνοντας τον αγώνα τους.

– Βραβεύσεις: Οι 3 πρώτοι άνδρες και οι 3 πρώτες γυναίκες της γενικής κατηγορίας. Δεν θα υπάρξουν επιμέρους κατηγορίες στον εν λόγω αγώνα.
– Χρονικό όριο: Ορίζεται η 1 ½ ώρα(μέχρι τις 19.30)
– Σταθμοί ανεφοδιασμού: 3o χλμ.(αναστροφή) με νερό και ισοτονικό
– Πληροφορίες διαδρομής: Μέχρι εκείνο το σημείο, η διαδρομή είναι σχεδόν επίπεδη με τα τελευταία μόνο 150 μέτρα πριν την αναστροφή να υπάρχει μία ανηφόρα μέτριας κλίσης.

Γ. ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 2.000 μέτρων, “Τρέχουμε στο βουνό, δίνουμε χαρά στην ζωή μας”

Σημείο εκκίνησης και τερματισμού είναι κεντρική πλατεία Καρυών. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παιδιά δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Η εκκίνηση θα δοθεί στις 17.30, πριν από όλους τους αγώνες των ενηλίκων, προκειμένου οι δρομείς να δουν και να χειροκροτήσουν τους λιλιπούτειους δρομείς….και τους λίγο μεγαλύτερους. Αν κάποιος γονιός θέλει να τρέξει μαζί με το παιδάκι του, με μεγάλη μας χαρά να τον δούμε να το συνοδεύει. Πριν τα παιδιά θα υπάρχει προπορευόμενο όχημα που θα τα συνοδεύει στον αγώνα. Ο αγώνας θα γίνει πάνω σε μέρος της διαδρομής του βασικού αγώνα, ένα χιλιόμετρο αφού ξεκινήσουν οι μικροί δρομείς και θα επιστρέψουν στην Κεντρική Πλατεία του χωριού όπου και θα τερματίσουν.

Bραβεύσεις: ΔΕΝ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΓΩΝΑ ΤΡΕΞΙΜΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΕΛΑΒΑΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ. ΩΣΤΟΣΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΒΑΡΥΤΙΜΟ ΑΝΑΓΛΥΦΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΗ ΒΟΛΤΑ
Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος θα υπάρξει και περιπατητική βόλτα για όποιον επιθυμεί να περπατήσει πάνω στην διαδρομή του αγώνα. Οι περιπατητές θα ξεκινήσουν στις 17.35. Δεν υποχρεώνεται ο οποιοσδήποτε να περπατήσει μέχρι ορισμένο σημείο. Ο καθένας μπορεί να περπατήσει μέχρι όποιο χλμ. επιθυμεί και να επιστρέψει στην αφετηρία, όπου και θα τερματίσει. Οι περιπατητές θα κινηθούν πάνω στον βασικό δρόμο των 2 αγώνων. Τα ανώτερα χιλιόμετρα που καλείται να περπατήσει κάποιος θα είναι τα 20.300, όσα είναι και τα χιλιόμετρα του βασικού αγώνα. Μετάλλιο θα λάβουν όλοι ανεξαρτήτως οι περιπατητές που θα λάβουν νούμερο συμμετοχής.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Οι απονομές των 2 βασικών αγώνων, θα ξεκινήσουν στις 21.15 και θα τελειώσουν στις 22.00. Οι απονομές θα παραπέμπουν για άλλη μια φορά στην ιστορική ατμόσφαιρα, που εκπορεύεται από το χωριό των Καρυών.

ΓΛΕΝΤΙ – ΓΕΥΜΑ
Στην πλατεία του χωριού μετά τις απονομές θα προσφερθεί ελαφρύ γεύμα, υπό τις φροντίδες των κατοίκων του χωριού των Καρυών. Ο οποιοσδήποτε πέραν του γεύματος που θα του προσφερθεί, θα μπορεί να εξυπηρετηθεί από τις ταβέρνες και τα καφενεία που υπάρχουν στις Καρυές. Επίσης θα υπάρξει και d.j. προκειμένου να “ντύσει” μουσικά την βραδυά, με ένα πάρτυ που θα κρατήσει μέχρι πρωίας.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση και ανάρτηση στη ιστοσελίδα www.karyes.gr και σε όλες τις δρομικές ιστοσελίδες.

ΧΩΡΟΣ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
Στο γήπεδο του χωριού των Καρυών, λίγο μετά την είσοδό σας στις Καρυές, θα μπορείτε να σταθμεύσετε το όχημά σας. Θα υπάρξει ειδική σηματοδότηση, που θα σας παραπέμπει προκειμένου να παρκάρετε το μεταφορικό σας μέσο στο εν λόγω επιλεγμένο σημείο. Πέραν του χώρου του γηπέδου και προς το εσωτερικό του χωριού ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητά η στάθμευση των Ι.Χ., προκειμένου να διευκολυνθούν οι δρομείς, μιας και θα περάσουν από τον εν λόγω δρόμο.

ΦΥΛΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ
Στην κεντρική πλατεία του χωριού, στ επάνω μέρος, στον χώρο του κοινοτικού καταστήματος, οι δρομείς θα μπορούν ανεπιφύλακτα να αφήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα, τα οποία θα φυλάσσονται από ανθρώπους της διοργάνωσης. Μάλιστα ο καθένας που θα αφήσει τα πράγματά του, θα πάρει ειδικό κουπόνι, με την παράδοση, το οποίο όταν θα θελήσει να λάβει τα προσωπικά του είδη πίσω, θα πρέπει να το προσκομίσει, προκειμένου να τα λάβει.

ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
Θα υπάρξουν εκδρομές 2 ή και 3 δρομικών συλλόγων της Αθήνας. Για τις εν λόγω εκδρομές θα απευθυνθείτε στους επιμέρους διαδικτυακούς ιστότοπους των εν λόγω συλλόγων.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Θα υπάρξει γιατρός και ασθενοφόρο

AΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες (πλην ακραίων καιρικών φαινομένων). Η νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα, σε περίπτωση αναβολής θα ανακοινωθεί έγκαιρα μέσω του τύπου.
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αίτηση (φόρμα) συμμετοχής επισυνάπτεται. Μπορείτε επίσης να την κατεβάσετε από την ιστοσελίδα www.karyes.gr και από άλλες δρομικές ιστοσελίδες. Για την δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ
Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής λήγει Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014. Για λόγους καλής οργάνωσης του αγώνα, οι  συμμετέχοντες  παρακαλούνται  για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων  συμμετοχής γίνεται ηλεκτρονικά στις διευθύνσεις 1) [email protected] 2) [email protected] 
Με fax στο 2155408840 ή και τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 6974487967 (Θεόδωρας Μεντής) και 6909389162 (Γορανίτης Παύλος)
Την ημέρα του αγώνα ενδέχεται να δοθούν μέχρι 50 αριθμοί, για την εξυπηρέτηση ντόπιων αναγκών.

Διαμονή
Για διαμονή προτείνονται  τα ξενοδοχεία και ξενώνες  όπως εμφανίζονται  στο www.karyes.gr ή στα επιμέρους γύρω χωριά της περιοχής του Πάρνωνα.
Οι τιμές είναι για δίκλινο 30, τρίκλινο 35 και τετράκλινο 40 Ευρώ, για τους ξενώνες που είναι στο χωριό.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα μπορείτε να απευθύνεστε στους:
Α) Μεντής Θόδωρος  email: [email protected] τηλ 6974487967
B) Γορανίτης Παυλος email: [email protected] τηλ 6909389162

Επίσης, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του χωριού μας www.karyes.gr».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Chalkida Bridges Marathon 2018
14-10-2018: Αγώνες 21, 5 και 1 χλμ. στην Χαλκίδα
Κωνσταντίνεια 2015
23-5-2015: Το Σάββατο 23 Μαΐου θα διεξαχθούν στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο αγώνες δρόμου 7 & 2 χλμ.
Τριάθλο στην Κυνουρία
Ο Δήμος Ν. Κυνουρίας σε συνεργασία με τον σύλλογο run4green.gr, ο οποίος έχει αναλάβει και την τεχνική υποστήριξη, πραγματοποιούν την Κυριακή 25 Αυγούστου αγώνα με την ονομασία “2ο Multi Sport Τσακωνίας” στην παραλία Τυρού Αρκαδίας.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο