7ος Ημιμαραθώνιος “Μιχάλης Κούσης”

30-3-2014: Οι δρομείς τίμησαν τη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα μαραθωνοδρόμου στο Αγρίνιο.

Share

Η πόλη του Αγρινίου και περίπου 300 δρομείς από όλη την Ελλάδα, τίμησαν τον κορυφαίο Έλληνα Μαραθωνοδρόμο, Μιχάλη Κούση, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν από 9 χρόνια.
Στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου, πρώτοι τερμάτισαν οι πρωταθλητές του μαραθωνίου, Γιώργος Καραβίδας και Μάγδα Γαζέα σε άντρες και γυναίκες αντίστοιχα. Τους ακολούθησαν ο Χαράλαμπος Πιτσώλης και ο Δημήτρης Καλιακούδης, ενώ στις γυναίκες είχαμε έντονο συναγωνισμό με δεύτερη την Ντενίζ Δημάκη και τρίτη την Σοφία Ρήγα, η οποία ήταν πρώτη μέχρι και το 19ο χλμ. όμως ένας τραυματισμός στον δικέφαλο της στέρησε την πρώτη θέση.
Εκτός από τον αγώνα των 21,1 χλμ. που ξεκίνησε από το χωριό Βαρειά με τερματισμό την κεντρική πλατεία του Αγρινίου, πραγματοποιήθηκαν αγώνες 5 και 1χλμ. για παιδιά με αρκετά μεγάλη συμμετοχή.

Η καιρικές συνθήκες, με έντονη ηλιοφάνεια και υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, επέτρεψαν τους κατοίκους των χωριών που περνά η διαδρομή (Βαρειά, Δογρή, Παραβόλα, Καινούργιο και Παναιτώλιο) να βγουν στον δρόμο και να χειροκροτήσουν τους διερχόμενους δρομείς, δυσκόλεψαν όμως την προσπάθεια των τελευταίων.

Σημαντική για μία ακόμη χρονιά η συμβολή της Τροχαίας Αγρινίου που φρόντισε για τη διακοπή της κυκλοφορίας, του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών που ήταν τα αυτιά και τα μάτια της διοργάνωσης αλλά και του συλλόγου μοτοσυκλετιστών που συνέδραμαν στην ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. 

Δείτε εδώ όλα τα αποτελέσματα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ultra Marathon Kentavros
Αναβολή αγώνα του Ultra Marathon Kentavros.
10ος Ημιμαραθώνιος Πάικου - Νέα ημερομηνία
Ακυρώνεται η διοργάνωση για το 2021
Τα αποτελέσματα από την Έδεσσα
Την Κυριακή 8 Μαΐου έγινε ο 2ος «Δρόμος του Κερασιού στην Έδεσσα». Οι αθλητές απόλαυσαν την καταπράσινη φύση όπου η εναλλαγή εικόνων στο ανοιξιάτικο τοπίο και στα φυλλοσκέπαστα μονοπάτια αποζημίωσε τους αθλητές για τη δυσκολία της διαδρομής. Νικητής αναδείχθηκε ο Αντώνης Κουκουτέγος από τη Βέροια που κάλυψε τη διαδρομή των 18χλμ σε 1:32:15 και η η Σούζαν Σαμαρά από την Έδεσσα στις γυναίκες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο