28ος Ορειβατικός Μαραθώνιος Ολύμπου

7-9-2014: Ένας από τους παλαιότερους αγώνες βουνού στη χώρα μας έφτασε στην 28η διοργάνωσή του.

Share

Ο Ε.Ο.Σ. Θεσσαλονίκης, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε από κάποιους πρωτοπόρους ορειβάτες του συλλόγου μας το 1986 με επικεφαλής τον Δημήτριο Μπατάρα, τότε πρόεδρο του ΕΟΣ, διοργανώνει και φέτος τον 28ο Ορειβατικό Μαραθώνιο Ολύμπου. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 7 Σεπτεμβρίου 2014 στο Λιτόχωρο Πιερίας.

Οι δρομείς εκκινούν από την θέση ‘ΣΤΑΥΡΟΣ’, όπου βρίσκεται το καταφύγιο του συλλόγου “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΟΥΝΤΟΛΑΣ” και τερματίζουν στο Λιτόχωρο, σε υψόμετρο 300 μ., μετά από μια μεγάλη υψο-μετρική διακύμανση, αφού η αφετηρία βρίσκεται στα 920 μ. και το υψηλότερο σημείο, το οροπέδιο των Μουσών, στα 2.650 μ.

Η διαδρομή έχει μήκος 41 χλμ και για την υποστήριξη των δρομέων θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής οκτώ (8) σταθμοί ανεφοδιασμού.
Όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τη διοργάνωση του αγώνα, καθώς και χάρτη της διαδρομής με τους σταθμούς τροφοδοσίας, μπορεί να βρει κανείς στην ιστοσελίδα του αγώνα www.olympos-marathon.gr και στο http://www.facebook.com/groups/137534259604853

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του Ορειβατικού Μαραθωνίου Ολύμπου, www.olympos-marathon.gr και η υποβολή τους θα αρχίσει στις 15 Μαΐου με όριο συμμετοχών τους 350 αθλητές. Η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων είναι η 15η Ιουλίου

Θα βραβευτούν οι 3 πρώτοι άνδρες, οι 3 πρώτες γυναίκες, οι 3 πρώτοι άνω των 55 και ο νεότερος αθλητής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αθλητικές εκδηλώσεις στην Αγ. Πελαγία
Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Δήμος της Αγίας Πελαγίας στην Κρήτη φιλοξενεί τις αθλητικές εκδηλώσεις Απολλώνεια 2009. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους σε ποικίλες εκδηλώσεις αγωνιστικού ενδιαφέροντος και fun, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και φιλανθρωπικό έργο.
Tinos Running Experience 2016
11-6-2016: O Εμποροεπαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Τήνου διοργανώνει και το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 τους αγώνες δρόμου TINOS RUNNING EXPERIENCE 2016.
Πέρασε από τον Υμηττό το Trail Project
Στον Υμηττό έγινε ο τρίτος αγώνας της σειράς Trail Project την Κυριακή με τη συμμετοχή πάνω από 110 δρομέων. Σε μία γρήγορη διαδρομή 12 χλμ. στις πλαγιές του αθηναϊκού βουνού και κάτω από έναν καυτό ήλιο όλοι έδωσαν τη δική τους μάχη και έζησαν μία ακόμα εμπειρία αγώνα όπως την προσφέρει η σειρά των αγώνων Trail Project. Νικητές αναδείχθηκαν ο Αλέξανδρος Καμπουρόπουλος και η Μίνα Συλαίου σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο