Θα πέσει… η νύχτα πάλι στη Θεσσαλονίκη

Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης, διοργανώνουν για 2η φορά τον Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης αλλά και τον Αγώνα Δρόμου 5.000μ. Ο αγώνας που πέρυσι στην πρώτη του διοργάνωση είχε εντυπωσιάσει τους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο επαναλαμβάνεται και οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα είναι ακόμα καλύτερος!

Share

2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης
Ο Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ και την υποστήριξη της Ε.Α.Σ Σ.Ε.Γ.Α.Σ Θεσσαλονίκης, προκηρύσσει τον 2ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης 2013 και παράλληλα τον Αγώνα Δρόμου 5.000μ.
Οι αγώνες δρόμου θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:

1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων
Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

2. Αφετηρία – Τερματισμός
α) Ημιμαραθώνιος: Αφετηρία επί της Λεωφόρου Νίκης και τερματισμός ο Λευκός Πύργος.
β) 5.000μ.: Αφετηρία από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και τερματισμός ο Λευκός     Πύργος.
3. Στοιχεία Αγώνων:
α) Ημιμαραθώνιος (21,100μ.):
Ώρα Εκκίνησης: 18:42 (Δύση Ηλίου)
Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από τη Λεωφόρο Νίκης.
• Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου ακολουθεί τις οδούς: Λεωφόρος Νίκης, Λεωφ. Μεγ. Αλεξάνδρου, Παρασκευοπούλου, Λεωφ. Βασ. Όλγας, Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι αθλητές τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο, μετά από τρεις γύρους.
Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

) Αγώνας Δρόμου 5.000μ.:
Ώρα Εκκίνησης: 20:40
Περιγραφή της Διαδρομής: Η εκκίνηση του αγώνα δίνεται από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης (Συμβολή οδών Βασ. Γεωργίου με Γ’ Σεπτεμβρίου).
• Η διαδρομή των 5χλμ. ακολουθεί τις οδούς: Λεωφ. Βασ. Γεωργίου, Ανδρονίκου, Τσιμισκή, Πολυτεχνείου, Καρατάσου, Λεωφ. Κουντουριώτου, Λεωφ. Νίκης, όπου οι συμμετέχοντες  τερματίζουν μπροστά στον Λευκό Πύργο (όλη η διαδρομή συντρέχει τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, έχοντας κοινό σημείο τερματισμού τον Λευκό Πύργο).

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:  www.thesshalfmarathon.org και  www.thesshalfmarathon.gr

4. Δικαίωμα Συμμετοχής
Για να συμμετάσχει κάποιος στον Ημιμαραθώνιο, θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 1995 και μεγαλύτεροι).
Στον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ. θα πρέπει να έχει συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας του (γεννημένοι το 2001 και μεγαλύτεροι).

5. Διακρίσεις – Έπαθλα – Χρηματικά έπαθλα
5.1 Διακρίσεις – Έπαθλα
Έπαθλα (μετάλλιο και δίπλωμα) απονέμονται στους τρεις πρώτους νικητές της γενικής κατάταξης Ανδρών και Γυναικών και των δύο Δρόμων. Κύπελλο απονέμεται μόνο στον πρώτο αθλητή και την πρώτη αθλήτρια κάθε Δρόμου.

Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο. Tο δίπλωμα συμμετοχής θα μπορέσουν να το πάρουν ηλεκτρονικά από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης:  www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

5.2 Χρηματικά Έπαθλα

• Στους  3 πρώτους της γενικής κατάταξης του Ημιμαραθωνίου θα δοθούν:

Θέση Άνδρες Γυναίκες
1 500€ 500€
2 400€ 400€
3 300€ 300€

Οι  αθλητές που θα καταταγούν στις πιο πάνω θέσεις θα δικαιούνται τα χρηματικά έπαθλα εφόσον έχουν σημειώσει επίδοση κάτω από 1:14:00 για τους Άνδρες  και κάτω από 1:30:00  για τις Γυναίκες.

 

•  Στους  3 πρώτους της γενικής κατάταξης των 5.000 μέτρων θα δοθούν:

    
Θέση Άνδρες Γυναίκες
1 200€ 200€
2 150€ 150€
3 100€ 100€

• Όλες οι πιο πάνω αμοιβές – χρηματικά έπαθλα των αθλητών – αθλητριών υπόκεινται σε κράτηση 25% σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

 
6. Δηλώσεις Συμμετοχής – Τρόποι Εγγραφής – Είδη Εγγραφής
• Δηλώσεις Συμμετοχής
Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο και τα 5χλμ., θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013.
• Τρόποι Εγγραφής
Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε:
        α. Με online εγγραφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.thesshalfmarathon.org και  www.thesshalfmarathon.gr
        β. Με αποστολή της έντυπης δήλωσης στα Γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» μέσω fax: 2310 200361 ή email: [email protected]
         γ. Αυτοπροσώπως: Στα Γραφεία του Διεθνούς Μαραθώνιου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου,  Τηλ: 2310 200360.

• Είδη εγγραφής:
       Οι εγγραφές διακρίνονται σε:

α. Ατομικές, οι οποίες γίνονται από μεμονωμένα άτομα και

.Ομαδικές, για 10 άτομα και πάνω, χωρίς περιορισμό στην επιλογή αγώνα δρόμου. Οι ομαδικές εγγραφές απευθύνονται σε αθλητικούς συλλόγους, συλλόγους δρομέων, γυμναστήρια, εταιρείες, σχολεία, ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς, ταξιδιωτικά γραφεία, αλλά και απλές παρέες ανθρώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν ως ομάδα. Η έκπτωση που παρέχεται στην ομαδική εγγραφή είναι 5 ευρώ ανά άτομο στον αγώνα δρόμου των 5 χλμ. και στον  Ημιμαραθώνιο. Κατά την ομαδική εγγραφή ορίζεται ένας Αρχηγός της Ομάδας, ο οποίος μπορεί να είναι και ο ίδιος δρομέας, μπορεί και όχι. Σε κάθε περίπτωση ο Αρχηγός της Ομάδας εκπροσωπεί την ομάδα για διάφορα θέματα έναντι των διοργανωτών. 

Για πληροφορίες σχετικά με ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τις κ.κ. Ιωάννα Χριστοπούλου, Βικτώρια Παπαγεωργίου και Παναγιώτα Κουτρούλη στο τηλέφωνο 2310-200.360.

 

7. Αντίτιμο Συμμετοχής
Το κόστος συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο δρόμο και στον αγώνα δρόμου 5χλμ. παρουσιάζεται στον παρακάτω πίνακα:

ΑΓΩΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΟ ΟΜΑΔΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ (Γυμν. – Λυκ.)
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ 15 ευρώ 10 ευρώ 10 ευρώ –
5.000Μ. 10 ευρώ 5 ευρώ 5 ευρώ 0 ευρώ

*Φοιτητική τιμή θα δικαιούνται όσοι δρομείς προσκομίσουν ή αποστείλουν φωτοτυπία του εν ισχύει πιστοποιητικού φοιτητικής ιδιότητάς τους,  με φαξ ή με email, αμέσως μετά την εγγραφή τους και εφόσον δεν έχουν υπερβεί το 30ο έτος της ηλικίας τους.

**Οι μαθητές/τριες άνω των 20 ετών καταβάλλουν το φοιτητικό αντίτιμο συμμετοχής.

8. Τρόποι Πληρωμής
α. Με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό
στην Εθνική Τράπεζα 217/296184-92 (Μ.Ε.Α.Σ ΤΡΙΤΩΝ)
ΙΒAN: GR 1601102170000021729618492
ΚΩΔ. SWIFT : (BIC) ETHNGRAA
β. Online πληρωμή με πιστωτική κάρτα μέσω της ιστοσελίδας
www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr
γ. Πληρωμή με μετρητά στα Κεντρικά Γραφεία της διοργάνωσης
(Εθν. Καυτανζόγλειο Στάδιο, προέκταση Αγίου Δημητρίου, ΤΚ 54638)
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 – 14:00, 17:30 – 20:30
Σάββατο: 11:00 – 13:00

• ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η συμμετοχή σας θα πρέπει να καταβάλετε το αντίτιμο της συμμετοχής σας αμέσως μετά την υποβολή της δήλωσης συμμετοχής σας. Στην αιτιολογία κατάθεσης πρέπει απαραίτητα να δηλώσετε το ονοματεπώνυμό σας.
• ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ : Επιστροφή αντιτίμου συμμετοχής θα γίνεται σε περιπτώσεις ακύρωσης συμμετοχής, έως ένα μήνα πριν τον αγώνα (19 Σεπτεμβρίου 2013),στο ακέραιο.

9. Παροχές  προς τους Συμμετέχοντες
• Στους συμμετέχοντες θα δοθούν δωρεάν: T-Shirt της διοργάνωσης, αριθμός εγγραφής (Bib), Chip χρονομέτρησης, επίσημος χρόνος και κατάταξη, αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (παραλαβή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας), αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.

 

10. Υγειονομική Κάλυψη
Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις, αφού όλοι οι συμμετέχοντες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη και οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους.

11. Σταθμοί Υποστήριξης
Κατά μήκος της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου (ανά 2,3 χλμ) και των 5χλμ. (1 σταθμός), θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης των δρομέων, όπως αυτοί περιγράφονται στους αντίστοιχους χάρτες των αγώνων.
Εμφιαλωμένο νερό θα διατίθεται σε όλους τους συμμετέχοντες, στην Εκκίνηση, στον Τερματισμό καθώς και στους σταθμούς υποστήριξης των δρομέων στη διαδρομή.
Στους συμμετέχοντες δρομείς του Ημιμαραθωνίου θα διατίθεται ισοτονικό ποτό σε σταθμό της διαδρομής και στον τερματισμό.
Μπανάνες θα διατίθενται στους δρομείς του Ημιμαραθωνίου σε σταθμό της διαδρομής και στον τερματισμό.
Χημικές τουαλέτες θα υπάρχουν στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε σταθμούς της διαδρομής.
Ιατρική υποστήριξη θα υπάρχει στην αφετηρία, στον τερματισμό και σε όλους τους σταθμούς της διαδρομής.

12. Χιλιομετρικές Ενδείξεις
Σε κάθε χλμ. της διαδρομής του Ημιμαραθωνίου θα υπάρχει χιλιομετρική ένδειξη.

13. Χρονικό Όριο Ολοκλήρωσης Αγώνων
Το χρονικό όριο τερματισμού για τον Ημιμαραθώνιο είναι οι τρεις ώρες (λήξη 21:42) και για τον Αγώνα Δρόμου των 5χλμ. είναι η μία ώρα (λήξη 21:40).

14. Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση – Αποτελέσματα
14.1 Ηλεκτρονική Χρονομέτρηση
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση του αγώνα του Ημιμαραθωνίου και του Αγώνα Δρόμου των 5χλμ., καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης και τον αριθμό συμμετοχής τους, που παραλαμβάνουν από το Κέντρο Εγγραφών.
Τάπητες ηλεκτρονικού ελέγχου και χρονομέτρησης, για την καταγραφή των χρόνων θα υπάρχουν:
Ημιμαραθώνιος: στην εκκίνηση, στην Παρασκευοπούλου, στην Πολυτεχνείου (Δικαστήρια) και στον τερματισμό.
Αγώνας Δρόμου 5χλμ.:στην εκκίνηση, στην Πολυτεχνείου (Δικαστήρια) και στον τερματισμό.
Οι αγωνιζόμενοι που δε θα εμφανίζουν ηλεκτρονική ένδειξη στα παραπάνω αναφερόμενα σημεία δεν θα κατατάσσονται.

        14.2 Αποτελέσματα
Τα ανεπίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται στο διαδίκτυο αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, δίνοντας τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να υποβάλλει ένσταση εντός πέντε ημερολογιακών ημερών. Τα επίσημα αποτελέσματα ανακοινώνονται εντός δέκα εργασίμων ημερών. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των επισήμων αποτελεσμάτων οι δρομείς θα μπορούν να εκτυπώνουν το πιστοποιητικό συμμετοχής τους από την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr

15. Κέντρο Εγγραφών
Τόπος: Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο
Ημέρες και Ώρες Λειτουργίας: Πέμπτη 17.10.2013 και Παρασκευή 18.10.2013,
ώρες 10:00 – 20:00.
Για τους εκτός Θεσσαλονίκης συμμετέχοντες δρομείς θα υπάρχει δυνατότητα παραλαβής του εξοπλισμού συμμετοχής τους , το Σάββατο 19.10.2013, ώρες 10:00-13:00.
Όλοι οφείλουν να παραλάβουν αποκλειστικά από το Κέντρο Εγγραφών τον αριθμό      συμμετοχής τους, το chip χρονομέτρησης και το υπόλοιπο υλικό της διοργάνωσης.

16. Επικοινωνία
ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, Προέκταση Αγ. Δημητρίου, ΤΚ 54638,
ΤΗΛ. 2310200360
ΦΑΞ. 2310200361
EMAIL: [email protected]
WEBSITE: www.thesshalfmarathon.org και  www.thesshalfmarathon.gr
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Endonight Run & Walk Piraeus 2019
13-4-2019: Νυχτερινός αγώνας στον Πειραιά
21-5-2017: Αγώνες 24,3 χλμ. προς τιμή του Μίκη Θεοδωράκη
14ος Αγώνας Δρόμου Αντιπάρου 10 χλμ.
17-7-2015: Στις 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο 14ος Αγώνας Δρόμου Αντιπάρου 10 χλμ. και 2 χλμ.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο