Προς τιμή του μεγάλου μας αθλητή

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην Ανατολική Μάνη αγώνας δρόμου προς τιμή του Χρίλαου Βασιλάκου, του 1ου μαραθωνοδρόμου νικητή στην παγκόσμια ιστορία τους αθλήματος και  2ου Ολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο στους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896,  με την ονομασία 1ος Αγώνας Δρόμου Ανατολικής Μάνης «Χαρίλαος Βασιλάκος».

Share

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο Δήμος Ανατολικής Μάνη, σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Αθηνών και την All About Running,  διοργανώνουν αγώνα δρόμου απόστασης 26 χλμ. προς τιμή του Χαρίλαου Βασιλάκου, του 1ου μαραθωνοδρόμου νικητή στην παγκόσμια ιστορία τους αθλήματος και 2ου Ολυμπιονίκη στον Μαραθώνιο στους 1ους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

H εκκίνηση του αγώνα θα πραγματοποιηθεί  από την Πλατεία Αθανάτων στην  Αρεόπολη στις 09:30 το πρωί ενώ ο τερματισμός θα γίνει στο Γύθειο στην Πλατεία Δημαρχείου. 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν  το πακέτο συμμετοχής από την πλατεία Δημαρχείου στο Γύθειο το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί πριν το αγώνα (σύντομα θα ανακοινωθουν οι ώρες λειτουργίας της γραμματείας)

Η μετακίνηση των δρομέων από το Γύθειο στον χώρο της εκκίνησης στην Αρεόπολη θα γίνει με λεωφορεία της διοργάνωσης στις 8:00 ώρα.
 

Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα οι δρομείς θα έχουν την δυνατότητα να τοποθετήσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα σε λεωφορείο, το οποίο θα τα μεταφέρει σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό.  
 

 Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με το νέο σύστημα της MYLAPS, BIBTAG, όπου το chip χρονομέτρησης θα είναι τοποθετημένο πίσω από τον αριθμό συμμετοχής.

Επιπλέον την ίδια ημέρα στις 10:00 π.μ θα πραγματοποιηθεί στο Γύθειο και αγώνας δρόμου απόστασης 1 χλμ., για παιδιά δημοτικών και γυμνασίων με εκκίνηση και τερματισμό την Πλατεία Δημαρχείου.
 

Το κόστος συμμετοχής για τον αγώνα των 26 χλμ. είναι 5 ευρώ ενώ για τον αγώνα 1 χλμ. για παιδιά η συμμετοχή είναι δωρεάν.
 

Δηλώστε συμμετοχή εδώ  

 Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ,σε συνεργασία με τον Σ.Δ.Υ. Αθήνας και τον Σ.Δ.Υ. Πειραιά, δημιούργησε για τη διευκόλυνση των δρομέων ένα οικονομικό πακέτο μεταφοράς– διαμονής από Αθήνα.

Δείτε εδώ περισσότερα:

1) 2ήμερη εκδρομή  Σ.Δ.Υ Αθήνας:

http://www.runnermagazine.gr/html/ent/516/ent.165516.asp 

2) 2ήμερη εκδρομή Σ.Δ.Υ. Πειραιά:

http://www.runnermagazine.gr/html/ent/517/ent.165517.asp 

 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ

Ημερομηνία διεξαγωγής:
Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013
 
Σημείο εκκίνησης:
 
Σημείο τερματισμού:
 
Αρεόπολη (Πλατεία Αθανάτων)
 
Γύθειο (Πλατεία Δημαρχείου)
 
Ώρα εκκίνησης:
 
09:30 π.μ.
 
Απόσταση αγώνα:
 
26 χλμ.
 
 
Τροφοδοσία:
Στη διαδρομή θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας (νερό) κάθε 3χλμ. και 3 σταθμοί με ενεργειακά ποτά και στον τερματισμό (νερό + ισοτονικά).
 
Χρονομέτρηση-Αποτελέσματα:
 
Η χρονομέτρηση θα γίνειηλεκτρονικά και τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στον τερματισμό ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αφού επικυροποιηθούν από την οργανωτική επιτροπή τις επόμενες ημέρες του αγώνα.
 
Δικαίωμα συμμετοχής:
 
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
 
Χρονικό όριο αγώνα:
 
Οι δρομείς θα πρέπει να ολοκληρώσουν την απόσταση των 26 χλμ. σε χρόνο κάτω των 03:30 ωρών. Σε αντίθετη περίπτωση θα κινούνται με δική τους ευθύνη στη διαδρομή.
 
Έπαθλα-Ηλικιακές κατηγορίες:
 
Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες και οι τρεις (3) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές των ηλικιακών κατηγοριών οι οποίες είναι οι ακόλουθες: έως 39, 40-49, 50-59, 60-69, 70+
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και μετάλλιο.
Σημείωση: Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία.
 
Παράλληλοι αγώνες:
 
 
Αγώνας 1 χλμ. για παιδιά και νέους δρομείς
Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Η δήλωση συμμετοχής για τα παιδιά πρέπει να υπογράφεται από τον κηδεμόνα τους, διαφορετικά (σε περίπτωση ηλεκτρονικής υποβολής) θα πρέπει να παρευρεθεί ο κηδεμόνας κατά την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής .
Σε όσους τερματίσουν τον αγώνα των 1 χλμ. θα τους δοθεί αναμνηστικό Δίπλωμα και Μετάλλιο.
 
Τρόποι δήλωσης συμμετοχής:
 
 
-    Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθηνών  www.sdiathens.gr και του περιοδικού RUNNER  www.runnermagazine.gr
 
-          Στα γραφεία του RUNNER καθημερινά 10 π.μ. – 5 μ.μ., Λασκαράτου 5, 4ος όροφος, 11141 Αθήνα, 2111168240
 
 
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την οργανωτική επιτροπή στο 2111168240 ή στο [email protected].
 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου 2023
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
Δρόμος Θυσίας "Αγγελής Γοβιός" 2017
22-4-2017: Για μια ακόμα χρονιά θα διοργανωθεί στα Ψαχνά Ευβοίας ο αγώνας δρόμου Θυσίας “Αγγελής Γοβιός”.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο