Προς τιμήν του πολιούχου της πόλης

Την Κυριακή 24 Ιουνίου ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 14ο Αγώνα Δρόμου “Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου”. Ο αγώνας, απόστασης 12 χλμ., θα ξεκινήσει΄στις 10:00 από το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.

Share

Την Κυριακή 24 Ιουνίου ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 14ο Αγώνα Δρόμου “Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου”. Ο αγώνας, απόστασης 12 χλμ., θα ξεκινήσει΄στις 10:00 από το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας υπόψη κ. Γ. Φαρμάκη : 
27410-80786
27413-61000
6944711771
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

14 ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Η ιστορική πόλη της Κορίνθου έχει το προνόμιο να είναι ανάμεσα στις πόλεις που ο Απόστολος των Εθνών Παύλος έζησε και δίδαξε τον λόγο του Ιησού Χριστού.
Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε δύο φορές την Κόρινθο στα πλαίσια των περιοδειών του στις Μεσογειακές επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μάλιστα η αναχώρησή του από την πόλη μας, την δεύτερη φορά με προορισμό την Ρώμη,   σηματοδότησε και το τελευταίο ταξίδι της ζωής του.
Κατά το διάστημα της παραμονής του στη περιοχή μας, ο Απόστολος Παύλος έκανε συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών, το ανατολικό λιμάνι της Κορίνθου, όπου έρχονταν οι διάφοροι επισκέπτες κυρίως από την Ιουδαία. Γι αυτό και ο αγώνας δρόμου που κάθε χρόνο διεξάγεται από τον Δήμο μας, ονομάζεται «στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», καθώς πραγματικά οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αυτό βαδίζουν πάνω στα νοερά αχνάρια που άφησε ο Απόστολος των Εθνών στην περιοχή μας.
Ετσι, την Κυριακή στις 24 Ιουνίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί ο 14ος Αγώνας Δρόμου, με εκκίνηση το Αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών στις 10.00 π.μ. και τερματισμό την πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα γίνουν δεκτές μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην αφετηρία του, το Αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών.
Η αγάπη των Κορινθίων για τον Απόστολο Παύλο είναι ισχυρή μέχρι σήμερα και μετουσιώθηκε με την ανακήρυξή του ως πολιούχου της Κορίνθου και την ανοικοδόμηση ενός Μητροπολιτικού Ναού που αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη εκκλησιαστική αρχιτεκτονική.
 
Δήμος Κορινθίων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hercules Mountain Marathon - Ορεινός Μαραθώνιος Οίτης Ηρακλής 2018
15/16-9-2018: Ορεινοί αγώνες 43, 16,2 & 6,4 χλμ. στην Οίτη
Μοναδική διαδρομή
Την ευκαιρία να τρέξουν 21,1 χλμ. ομαλής, επίπεδης και ιδιαίτερης διαδρομής θα έχουν οι συμμετέχοντες του Ημιμαραθώνιου Δρόμου Τυρνάβου Λάρισας που μετράει ήδη 7 χρόνια ζωής.
7ος Αγώνας 100 & 50 χλμ. στην Ψάθα Αττικής
Διεξήχθη το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου ο 7ος ΑΓΩΝΑΣ 100 και 50 χλμ. στην διαδρομή Ψάθα Αλεποχώρι με τη συμμετοχή 169 αθλητών (94 για τον αγώνα των 100 χλμ και 75 για τον αντίστοιχο των 50). Νικητές ο Γιώργος Βλάχος και η Αμαλία Ματθαίου στην απόσταση των 100 χλμ. και ο Σπύρος Σπυρόπουλος και η Γεωργία Λαλιώτη στα 50 χλμ. Δείτε τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο