Προς τιμήν του πολιούχου της πόλης

Την Κυριακή 24 Ιουνίου ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 14ο Αγώνα Δρόμου “Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου”. Ο αγώνας, απόστασης 12 χλμ., θα ξεκινήσει΄στις 10:00 από το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.

Share

Την Κυριακή 24 Ιουνίου ο Δήμος Κορινθίων διοργανώνει τον 14ο Αγώνα Δρόμου “Στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου”. Ο αγώνας, απόστασης 12 χλμ., θα ξεκινήσει΄στις 10:00 από το αρχαίο λιμάνι των Κεχρεών ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται 1 ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα.
Τηλέφωνα επικοινωνίας υπόψη κ. Γ. Φαρμάκη : 
27410-80786
27413-61000
6944711771
Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

14 ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΠΑΥΛΟΥ

Η ιστορική πόλη της Κορίνθου έχει το προνόμιο να είναι ανάμεσα στις πόλεις που ο Απόστολος των Εθνών Παύλος έζησε και δίδαξε τον λόγο του Ιησού Χριστού.
Ο Απόστολος Παύλος επισκέφθηκε δύο φορές την Κόρινθο στα πλαίσια των περιοδειών του στις Μεσογειακές επαρχίες της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και μάλιστα η αναχώρησή του από την πόλη μας, την δεύτερη φορά με προορισμό την Ρώμη,   σηματοδότησε και το τελευταίο ταξίδι της ζωής του.
Κατά το διάστημα της παραμονής του στη περιοχή μας, ο Απόστολος Παύλος έκανε συχνά την διαδρομή μεταξύ της πόλης της Κορίνθου και των Κεγχρεών, το ανατολικό λιμάνι της Κορίνθου, όπου έρχονταν οι διάφοροι επισκέπτες κυρίως από την Ιουδαία. Γι αυτό και ο αγώνας δρόμου που κάθε χρόνο διεξάγεται από τον Δήμο μας, ονομάζεται «στα χνάρια του Αποστόλου Παύλου», καθώς πραγματικά οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος σε αυτό βαδίζουν πάνω στα νοερά αχνάρια που άφησε ο Απόστολος των Εθνών στην περιοχή μας.
Ετσι, την Κυριακή στις 24 Ιουνίου του 2012 θα πραγματοποιηθεί ο 14ος Αγώνας Δρόμου, με εκκίνηση το Αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών στις 10.00 π.μ. και τερματισμό την πλατεία της Αρχαίας Κορίνθου. Οι δηλώσεις συμμετοχής των αθλητών θα γίνουν δεκτές μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα στην αφετηρία του, το Αρχαίο λιμάνι των Κεγχρεών.
Η αγάπη των Κορινθίων για τον Απόστολο Παύλο είναι ισχυρή μέχρι σήμερα και μετουσιώθηκε με την ανακήρυξή του ως πολιούχου της Κορίνθου και την ανοικοδόμηση ενός Μητροπολιτικού Ναού που αποτελεί σημείο αναφοράς στη σύγχρονη εκκλησιαστική αρχιτεκτονική.
 
Δήμος Κορινθίων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Virtual Open Door Run
Ο ψηφιακός αγώνας όπου κάθε μέτρο μετράει!
Πρώτος ο Θεοδωρακάκος στα 50 χλμ. στο Ζαγόρι - Ξεπέρασαν τις 800 οι συμμετοχές!
Με τη συμμετοχή 800 δρομέων ολοκληρώθηκε το Zagori Mountain Running.
Μεγάλος νικητής του κύριου αγώνα με χρόνο 5:08:34 ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος της Salomon Team. Στη δεύτερη θέση ο Νίκος Καλοφύρης και τρίτος ο Φάνης Αρκουμάνης.
Η Αμαλία Ματθαίου επικράτησε στις γυναίκες ενώ ήταν και 3η στα 25 χλμ.
Συνολικά τερμάτισαν 248 δρομείς στα 50 χλμ. 208 στα 25 χλμ. και 262 στα 10 χλμ. ενώ 50 παιδιά έτρεξαν στον μικρό αγώνα.
Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
8-9-2019: Ημιμαραθώνιος στη διαδρομή Αθήνα – Ελευσίνα
Back to Top