Ήταν όλα υπέροχα!

Ήταν πραγματικά ένας αγώνας για όλους. Ο 7ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος” άφησε ιστορία αφού τόσο οργανωτικά όσο και σε επίπεδο συμμετοχών (περίπου 3.500!) περασε σε άλλο επίπεδο και προσέφερε μοναδικές στιγμές σε όσους έλαβαν μέρος τόσο στον αγώνα του μαραθώνίου όσο και στους παράλληλους αγώνες των 10 και 5 χλμ αλλά και των παιδιών. Δεν ήταν όμως μόνο αυτό αφού με τη συνεργασία της WIND και των δρομέων συνέλεξε και προσέφερε αρκετά χρήματα για το Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο.

Share

7ος Διεθνής Μαραθώνιος “Μέγας Αλέξανδρος”, Θεσσαλονίκη
Με μεγάλη επιτυχία έγινε την Κυριακή ο Μαραθώνιος της Θεσσαλονίκης και τα παράλληλα αγωνίσματα. Δεν ήταν μόνο ότι οργανωτικά όλα ήταν αρκετά βελτιωμένα αλλά και σε επίπεδο συμμετοχών σημειώθηκαν νέα ρεκόρ με 750 δρομείς να τερματίζουν το μαραθώνιο, 1.073 το δεκάρι, σχεδόν 1.300 στο πεντάρι και δεκάδες παιδιά στο “μικρό” αγώνα.

Έτσι ο αγώνας πέρασε σε άλλο επίπεδο και άφησε σπουδαία παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια. Σημαντική φυσικά ήταν η βοήθεια της WIND που παρείχε εκτός από αρκετή βοήθεια, σε συνεργασία με τον κόσμο, στο Παιδικό Χωριό SOS στο Φίλυρο ενώ οι διοργανωτές σε συνεργασία με την εταιρεία χρονομέτρησης ChampionChip παρείχαν άμεση ενημέρωση στο ίντερνετ για τον κάθε δρομέα την ώρα που τερμάτιζε τη στιγμή που ο αγώνας μεταδιδόταν ζωντάνα από την ΕΤ3.

Αιθίοπας νικητής, καλή παρουσία των Ελλήνων
Στα αγωνιστικά, νικητής ήταν ο Αιθίοπας Μεταφέρια Γκέτο με 2:18:44 με το Δημήτρη Τσιούνη να ακολουθεί με 2:36:38 και να είναι πρώτος Έλληνας ενώ τρίτος ήταν ο Αντώνης Παπαδημητρίου με 2:38:28. Στις γυναίκες η Αλίνα Ντιτουλεάσα από τη Ρουμανία ήταν αυτή που τερμάτισε πρώτη σε 2:56:33 ενώ την ακολούθησαν η Χαρά Σκουλαρίκη με 3:07:46 και η Βάσω Σταύρου με 3:13:17.
Στον αγώνα τερμάτισαν 748 δρομείς, 689 άνδρες και 57 γυναίκες αριθμός που είναι όπως αναφέρθηκε, ρεκόρ για τη διοργάνωση. Για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του μαραθωνίου πατήστε εδώ  

Δυνατό 10άρι στους άνδρες
Στον αγώνα των 10 χλμ. τώρα οι συμμετοχές ξεπέρασαν κατά πολύ τις 1.000 με αρκετούς πολύ καλούς Έλληνες δρομείς να λαμβάνουν μέρος αλλά και πλήθος κόσμου από τη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα να τρέχουν και να απολαμβάνουν ένα υπέροχο πρωϊνό στην πόλη. Πρώτος νικητής ήταν ο πρωταθλητής του μαραθωνίου Γιώργος Καραβίδας με 31:40 με τους Γιάννη Παπαδόπουλο με 31:56 και Κώστα Δρόσο με 32:27 να ακολουθούν.
Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Δήμητρα Ιορδανίδου με 39:14 με τις Νίκη Μπουκουβάλα και Φωτεινή Βενέτη να τερματίζουν αντίστοιχα στη δεύτερη και τρίτη θέση λίγο πάνω από τα 40 λεπτά σε έναν αγώνα που έλαβαν μέρος περισσότερες από 200 γυναίκες. Για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα των 10 χλμ. πατήστε εδώ

Ο κόσμος πρωταγωνιστής στο πεντάρι
Στο πεντάρι τέλος, το αγώνισμα με την πολυπληθέστερη συμμετοχή, 1.297 δρομείς, πρώτος ήταν ο Παύλος Αποστολίδης με 16:07 με τους Απόστολο Γκάτζιο και Αλέξανδρο Τατάκο να ακολουθούν στους άνδρες ενώ στις γυναίκες η Σταυρούλα Θρασυβούλου με 21:16 ήταν πρώτη με τη Μελίνα Θωμαϊδου και την Αντωνία Δαγκίλα να έρχονται δεύτερη και τρίτη αντίστοιχα.
Στο πεντάρι μάλιστα η γυναικεία συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή αφού από τους 1.308 δρομείς που τερμάτισαν οι συνολικά 599 ήταν εκπρόσωποι του ωραίου φύλου. Για να δείτε τα πλήρη αποτελέσματα του αγώνα των 5 χλμ. πατήστε εδώ
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1ος Αγώνας Δρόμου «Κοσμάς ο Αιτωλός»
22-8-2015: Ο Δήμος Θέρμου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού – Υπεραποστάσεων προκηρύσσουν τον 1ο Αγώνα Δρόμου «Κοσμάς ο Αιτωλός» στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας.
Η σειρά συνεχίζεται
Την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου γίνεται στη Φιλοθέη ο τέταρτος αγώνας της σειρας΄”Γύροι των Πόλεων” απόστασης 6 χλμ.
2ος Μαραθώνιος Κρήτης - Creta Marathon 2017
9-4-2017: Μαραθώνιος και αγώνες 10, 5 & 2,5 χλμ. στα Χανιά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο