Οlympic Stadium Run

30-10-2016: Ζήστε τη μαγεία του τερματισμού στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας!

Share

Το 1982 άνοιξε τις πύλες του φιλοξενώντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Από τότε έχει φιλοξενήσει όλες τις μεγάλες διοργάνωσεις όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1997, δεκάδες πανελλήνια πρωταθλήματα στα οποία κορυφαίοι αθλητές έγραψαν ιστορία με τα επιτεύγματά τους.

Κορυφαίοι δρομείς όπως ο Χάιλε Γκεμπρεσιλασιέ, ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο Πολ Τέργκατ, ο Σαλβατόρε Αντίπο, ο Ντανιέλ Κόμεν, ο Χισάμ ελ Γκιερούζ, η Γκαμπριέλα Σάμπο, η Πόλα Ράντκλιφ, ο Φερμίν Κάτσο, ο Γουίλσον Κίπκετερ, η Άννα Φιντέλια Κιρότ, η Μαρία Μούτολα και δεκάδες άλλοι έτρεξαν στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, δημιουργώντας κορυφαίες στιγμές της αθλητικής ιστορίας.

Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στην 34χρονη ιστορία του, το Ο.Α.Κ.Α. θα δώσει την ευκαιρία σε 1.000 δρομείς να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ξεκινώντας και τερματίζοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού σταδίου συμμετέχοντας σε αγώνες 5 και 10 χλμ. Το Olympic Stadium Run είναι μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. αλλά και μία μικρότερη απόσταση 2 χλμ. για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή.

Πέρα όμως από την πρωτόγνωρη εμπειρία που θα βιώσουν όσοι εξασφαλίσουν έγκαιρα τη θέση τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στη “Μάχη” για τα αυτοάνοσα νοσήματα, αφού όλα τα έσοδα από το αντίτιμο συμμετοχής (5 € για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ.) θα διατεθούν στην ομώνυμη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που μάχεται για την καταπολέμηση και την ενημέρωση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Η διοργάνωση όμως περιέχει και έναν ακόμα συμβολισμό που σχετίζεται με την ανιδιοτελή προσφορά, καθώς είμαι αφιερωμένη στην μνήμη του Μαρουσιώτη “γιατρού της ειρήνης”, Νίκου Δούση Ρασιά, ο οποίος διακρίθηκε και για την πλούσια ανθρωπιστική δράση του, τόσο στην Ελλάδα, όσο και κυρίως στο εξωτερικό, συμμετέχοντας ακόμη και σε επικίνδυνες αποστολές, προκειμένου να σταθεί δίπλα στους συνανθρώπους του.

Ο αγώνας θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες προς τους συμμετέχοντες οι οποίοι θα πάρουν το αναμνηστικό τεχνικό t-shirt του αγώνα, αναμνηστικό μετάλλιο, θα έχουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση με ζωντανή αναμετάδοση των αποτελεσμάτων, υγειονομική υποστήριξη, υδροδοσία κατά τη διάρκεια και μετά τον αγώνα και ασφαλιστική κάλυψη, ενώ οι διοργανωτές επιφυλάσουν αρκετές εκπλήξεις για όλους.

Η διαδρομή θα ξεκινά και θα ολοκληρώνεται μέσα στο Ολυμπιακό στάδιο, ενώ το υπόλοιπο τμήμα της θα κινείται στον μοναδικό περβάλλοντα χώρο του Ο.Α.Κ.Α. περνώντας μπροστά από τα σημαντικότερα σημεία του όπως η Αγορά, το Τείχος των Εθνών, το Ποδηλατοδρόμιο, το Κολυμβητήριο, κ.α.

Την τεχνική επιμέλεια του αγώνα έχει αναλάβει η εταιρεία ALL ABOUT RUNNING.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης για να ενημερωθείτε για την προκήρυξη και να δηλώσετε συμμετοχή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένας υπέροχος αγώνας!
Αντάξιος του ονόματος, της ιστορίας του αλλά και του κόσμου που τόσα χρόνια τον εμπιστεύεται ήταν ο 36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας που έγινε την Κυριακή 10 Μαρτίου! Πάνω από 1.000 δρομείς έτρεξαν την απόσταση των 20 χλμ. και έζησαν ξεχωριστές στιγμές σε έναν αγώνα που έχει τη δική του ιστορία και που κάθε χρόνο παρουσιάζεται με σημαντικές βελτιώσεις επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του ως «ο αγαπημένος αγώνας της Άνοιξης».
2ος Μικρός Μαραθώνιος Ραγιό - Σαγιάδας
4-6-2017: Για δευτερή φορά θα διεξαχθεί ο Μικρός Μαραθώνιος Ραγιό – Σαγιάδας.
55ος Καραϊσκάκειος Δρόμος
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο