Ο Μερούσης νικητής στην… έδρα του

Στο νησί της Χίου έγινε ο φετινός τελικός της σειράς των αγώνων Γύροι των Πόλεων “Μιχάλης Κούσης” που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο ΣΕΓΑΣ. Νικητής του τελευταίου αγώνα ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης που επικράτησε εύκολα στο νησί από όπου και καταγεται. Στις γυναίκες, πρώτη ήταν η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα ενώ αρκετές ήταν οι συμμετοχές σε όλους τους αγώνες του προγράμματος αφού ξεπέρασαν τις 700.

Share

Η Χίος ήταν αυτή που φιλοξένησε τον τελικό της φετινής σειράς των Γύρων των Πόλεων.
Νικητής στα 5.600 μ. των ανδρών ήταν ο Χριστόφορος Μερούσης με 16:35.1 αφήνοντας δεύτερο τον Κώστα Δρόσο με 17:08.3 και τρίτο τον Παναγιώτη Βουτσινά από την Πάτρα με 17:23.0.

Ο Μερούσης επικράτησε εύκολα στον αγώνα όμως η νίκη του αυτή δεν ήταν αρκετή να τον φέρει και στην πρώτη θεση της συνολικής βαθμολογίας της σειράς όπου τελικά πρώτευσε ο Γιάννης Ζερβάκης. Μετά τον αγώνα ο Χιώτης πρωταθλητής δήλωσε:
«Συγχαρητήρια! Για άλλη μια χρονιά για τη διοργάνωση του “Γύρου της Χίου”. Είμαι ευτυχισμένος για το γεγονός αυτό, εύχομαι να συνεχισθεί και τα επόμενα χρόνια. Αφιερώνω τη νίκη μου στους φίλους του στίβου. Εύχομαι να είμαι γερός στην προετοιμασία μου για τους Βαλκανικούς αγώνες που έρχονται, και για το Μαραθώνιο στο Ρότερνταμ τον Απρίλη».

Στις γυναίκες και τα 3.200 μ., η Βαλεντίνα Μιχαήλοβα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη και μαζί και την πρώτη θέση στην συνολική βαθμολογία. Στον αγώνα της Χίου τερμάτισε πρώτη σε 10:57.1 με την Παναγιώτα Βλαχάκη του Ιλισού να ακολουθεί με 11:10.9 και την Μαρία Μάλαι επίσης του Ιλισού να έρχεται τρίτη με 11:46.7.

Παράλληλα στους αγώνες έλαβαν μερος αρκετοί δρομείς εκτός ΣΕΓΑΣ αλλά και αρκετά παιδιά από τα σχολεία του όμορφου νησιού. Πρώτος σε αυτή την κατηγορία ήταν ο Σωκράτης Κοτσίνης με 21:28.
Συνολικά στους αγώνες έλαβαν μέρος περίπου 750 δρομείς σε όλες τις κατηγορίες

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γέφυρα με το παρελθόν
Με τη συμμετοχή 35 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου ο αγώνας υπεραπόστασης «Στ’ Αχνάρια του Μίνωα» που διοργανώνεται από το Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Κρήτης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ευχείδα Πλαταιών.
Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου 2023
Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης
10ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων
6-8-2017: Για ακόμη μια χρονιά ο 10ος Ορεινός Αγώνας Ναμάτων στο όρος Άσκιο – Σινιάτσικο.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο