Ένας αγώνας για ultra runners

Η Οργανωτική Επιτροπή του ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ανακοίνωσε ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί την Παρασκευή 28 & το Σάββατο 29 Μαΐου 2010. Ο αγώνας θα ξεκινήσει από το αρχαίο Στάδιο της Νεμέας και θα τερματίσει στο αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας.

Share

Είναι ένας αγώνας trail, μήκους 180 χλμ. με χρονικό όριο αποκλεισμού 28 ώρες, ο οποίος διεξάγεται κυρίως σε ορεινό έδαφος και σε δευτερεύοντες επαρχιακούς δρόμους με ελάχιστη κίνηση. Το ψηλότερο σημείο της διαδρομής είναι 1.450 μ. και οι υψομετρικές αποκλίσεις φτάνουν τα 3.700 μ.

Το ορεινό τμήμα της διαδρομής περνάει από το όρος Ολίγυρτο (1200 μ. σε επίπεδο αγώνα) και από το όρος Μαίναλο (1400 μ. σε επίπεδο αγώνα)

Υπάρχουν 19 σταθμοί ανεφοδιασμού με αποστάσεις μεταξύ 4 & 22 χμ. καθώς και η διάβαση του ποταμού Ερύμανθου.

Ο Ολύμπιος Δρόμος είναι δύσκολος και απαιτητικός αγώνας σε επίπεδο προετοιμασίας, με αντάλλαγμα τη διέλευση του μέσα από τοπία ιδιαίτερου φυσικού πλούτου τα οποία έχουν προκαλέσει τον θαυμασμό των αθλητών.

Οι αθλητές φιλοξενούνται από την οργανωτική επιτροπή σε ξενοδοχεία κατηγορίας Luxe, τόσο στη περιοχή της Κορίνθου όσο και στην Ολυμπία. Η επιστροφή των αθλητών από την Ολυμπία στην Αθήνα γίνεται επίσης με πούλμαν της διοργάνωσης.

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές ταχυδρομικά στα γραφεία του Συλλόγου Αέθλιος (Θησέως 12 Τ.Κ. 15232 Χαλάνδρι), με fax (210 6844305), ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail [email protected]), μέχρι τις 15 Μαρτίου 2010.

Το δικαίωμα συμμετοχής είναι 180 € για τους αθλητές και 100 € για τους συνοδούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλ. 210 6844305, ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.aethlios.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος αγώνας δρόμου «Όλοι μαζί-Όλοι Ίσοι»
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
5ος Παράκτιος Δρόμος Ηγουμενίτσας
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Άνοιξαν οι εγγραφές για τον Pella Half Marathon
Άνοιξαν οι συμμετοχές για τη συμμετοχή στον φετινό Pella Half Marathn και τους παράλληλους αγώνες που θα διεξαχθούν την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Δείτε περισσότερες πληροφορίες.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο