Ημιμαραθώνιος και 10άρι στην Κέρκυρα

Ο Αχίλλειος Αγώνας Δρόμου 10.000 μ. και 21.000 μ. έχει σκοπό να αναπτύξει αθλητικά κίνητρα στο Νομό της Κέρκυρας, όπου λαμβάνουν χώρα ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με διεθνή χαρακτήρα, αλλά και να προάγει το δίπτυχο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ -ΥΓΕΙΑ».

Share

Ο Οργανισμός Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Αχιλλείων διοργανώνουν τον 5ο Αχίλλειο Αγώνα Δρόμου 10.000 μ. και 21.000 μ. (ημιμαραθώνιος). Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν Έλληνες – Ελληνίδες και αλλοδαποί αθλητές και αθλήτριες απ΄ όλο τον κόσμο, που έχουν συμπληρώσει το 14 έτος της ηλικίας τους.

 ΣΚΟΠΟΣ

Ο Αχίλλειος Αγώνας Δρόμου 10.000 μ. και 21.000 μ. έχει σκοπό να αναπτύξει αθλητικά κίνητρα στο Νομό της Κέρκυρας, όπου λαμβάνουν χώρα ελάχιστες αθλητικές εκδηλώσεις με διεθνή χαρακτήρα, αλλά και να προάγει το δίπτυχο «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΥΓΕΙΑ».

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στις 22 Μαϊου, ημέρα Κυριακή και ώρα 9 π.μ. Η Γραμματεία θα βρίσκεται και για τους δύο αγώνες στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου Αχιλλείων, επί της Εθνικής Οδού Γύρου Αχιλλείου.

ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 10. 000 μ.

Η αφετηρία θα είναι το Σχολικό Κέντρο Κυνοπιαστών με κατεύθυνση τη διασταύρωση του Ποντή, το Δημαρχείο Αχιλλείων, τη διασταύρωση Βρυώνη, θ΄ ακολουθήσουν την Εθνική Λευκίμμης, περνώντας από τη Χρυσίδα, το Πέραμα Γαστουρίου, τη Γέφυρα του Κάιζερ και θα τερματίσουν στην πλατεία των Μπενιτσών.

ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 21. 100 μ. (ημιμαραθώνιος)

Η αφετηρία θα είναι ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Αχιλλείων επί της Εθνικής Γύρου Αχιλλείου, με κατεύθυνση τη διασταύρωση του Ποντή, τα Δ.Δ. Καστελλάνους Μέσης, Κουραμάδες, Καλαφατιώνες, Καστελλάνους (μέσω εσωτερικού δρόμου), Αγ. Προκόπιο, Εθνική Γύρου Αχιλλείου, Πικουλάτικα, Εθνική Λευκίμμης, Πέραμα Γαστουρίου, Γέφυρα Κάϊζερ και θα τερματίσουν στην πλατεία των Μπενιτσών. Σ΄ όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση. Ο αγώνας θα διεξαχθεί ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.

ΜΕΤΡΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Το μήκος της διαδρομής του Αχίλλειου δρόμου είναι 10.000 μ και 21.100 μ. Η διαδρομή έχει μετρηθεί και έχει βεβαιωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Κατά μήκος της διαδρομής υπάρχουν ενδείξεις ανά 1.000 μ.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Επισυνάπτεται χάρτης της διαδρομής με όλες τις ενδείξεις της διαδρομής και τα σημεία Αφετηρίας και Τερματισμού.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Στον αγώνα μπορούν να λάβουν μέρος αθλητές που ανήκουν στη δύναμη του ΣΕΓΑΣ, αθλητικά σωματεία, αθλητές των Συλλόγων Δρομέων Υγείας, βετεράνοι αθλητές, μαθητές και φίλαθλοι και των δύο φύλων.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να είναι γραπτές σε ειδικό έντυπο, το οποίο επισυνάπτεται και γίνονται δεκτές: Στο Δημαρχείο Αχιλλείων, (υπεύθυνη: ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥ ΕΛΕΝΑ, τηλ. 26613 61819). Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected] . Στο κατάστημα αθλητικών ειδών του Βετεράνου αθλητή Χρήστου Βραδή στην διεύθυνση: Μητροπολίτου Μεθοδίου 9 Τ.Κ 49100 Κέρκυρα τηλ. 26610 43659. Επίσης, θα δοθούν στην αφετηρία έως 8.30 π.μ. της ημέρας του αγώνα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την παραλαβή των αριθμών θεωρείται απαραίτητη η επίδειξη επισήμου κρατικού εγγράφου που θ’ αναγράφει την ακριβή ημερομηνία γέννησης του αθλητή ή της αθλήτριας (Ταυτότητα, Διαβατήριο, Πιστοποιητικό Γέννησης, Αθλητική Ταυτότητα, κλπ.). Η οργανωτική επιτροπή παρέχει προς τους μετακινούμενους Έλληνες αθλητές διανυκτέρευση με πρωινό, καθώς και δύο γεύματα. Οι παραπάνω αθλητές θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα μέχρι και την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΓΩΝA

Η οργανωτική Επιτροπή έχει φροντίσει για την ιατρική κάλυψη της διοργάνωσης. Στον αγώνα θα υπάρχουν γιατροί, καθώς και ασθενοφόρο όχημα της κλινικής «ΘΕΡΑΠΕΙΑ», το οποίο θα κινείται κατά μήκος της διαδρομής και θα καταλήξει στο χώρο του Τερματισμού, στην πλατεία των Μπενιτσών. Παράλληλα, κατά μήκος της διαδρομής θ΄ αναπτυχθούν μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης (Παράρτημα Κέρκυρας) του Σώματος Εθελοντριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του παραρτήματος Κέρκυρας με το φορητό εξοπλισμό τους, εκπαιδευμένοι στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, οι οποίοι θα συνεργάζονται και θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ

Άνδρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης του Αστυνομικού Τμήματος Αχιλλείων θα κινούνται κατά μήκος της διαδρομής για τη διευκόλυνση και την προστασία των αθλητών από την Αφετηρία μέχρι και τον Τερματισμό. Παράλληλα και σ΄ όλο το μήκος της διαδρομής θ΄ αναπτυχθούν οι Κριτές του Συνδέσμου Κέρκυρας και μέλη της αγωνόδικης Επιτροπής, της Μοτολέσχης Αχιλλείων και της Λέσχης 4Χ4 Κέρκυρας.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΝΕΡΩΝ

Σταθμοί εμφιαλωμένων νερών ατομικής συσκευασίας 0,5 lt θα χορηγούνται με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής στα σημεία της Αφετηρίας, ανά 3 χλμ. και στον τερματισμό.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Η μεταφορά των μετακινούμενων αθλητών θα γίνει από το ξενοδοχείο με λεωφορείο του Δήμου.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

Στο χώρο της εκκίνησης τα προσωπικά αντικείμενα των αθλητών θα τοποθετηθούν σε αριθμημένες σακούλες που θα φέρουν τον αριθμό του αθλητή και θα μεταφερθούν με μέριμνα της Οργανωτικής Επιτροπής στον Τερματισμό. Για την τακτοποίησή τους, οι αποστολές μπορούν να έρθουν σε επικοινωνία με τους οργανωτές.

Ε Π Α Θ Λ Α – Β Ρ Α Β Ε Ι Α

Οι νικητές του αγώνα θα λάβουν ανά κατηγορία: Ο πρώτος κύπελλο, ο δεύτερος και ο τρίτος μετάλλιο.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΝΙΚΗΤΩΝ

Άνδρες Γυναίκες 17 – 20 17 – 20 γενν. 1990 – 1993 21 – 30 21 – 30 γενν. 1980 – 1989 31 – 40 31 – 40 γενν. 1970 – 1979 41 – 50 41 – 50 γενν. 1960 – 1969 51 – 60 51 – 60 γενν. 1950 – 1959 61 – 70 61 – 70 γενν. 1940 – 1949 Σε όλους τους αθλητές – φιλάθλους που θα τερματίσουν, θα δοθούν μπλούζες, καπέλα, μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα. Ανάλογα τη συμμετοχή μπορεί να υπάρξει βράβευση και άλλων κατηγοριών.

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ 

Όλοι οι αθλητές και φίλαθλοι που θα λάβουν μέρος στον αγώνα, λαμβάνουν μέρος με δική τους ευθύνη. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να έχουν εξεταστεί ιατρικώς πριν από τον αγώνα με δική τους πάντοτε φροντίδα. Τέλος, διαβιβάζοντας τους αθλητικούς μας χαιρετισμούς, παρακαλούμε κάθε Σύλλογο Τ.Ε. ΣΕΓΑΣ, Ομοσπονδίας Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου και φίλαθλο, όπως συμπαρασταθεί στις προσπάθειές μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
4ος Χειμερινός Oρεινός Aγώνας Winterun Palia Κavala
5-2-2017: Oρεινός αγώνας στην Καβάλα
Ioannina Lake Run 2015
26-9-2015: Ένα απολαυστικό διήμερο αθλητικών εκδηλώσεων θα διεξαχθεί στα Ιωάννινα στις 26-27/9/2015
Ο Πέτρος Μεγαλοκονόμος νικητής στα Κύθηρα
Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Οκτωβρίου ο 4ος Δρόμος της Σεμπρεβίβας στα Κύθηρα με τον καιρό να είναι με το μέρος των συμμετεχόντων.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο