Αναβολή του αγώνα «Ο Γύρος του Όρλιακα»

O Σύλλογος “Όρλιακας Δράση & Πολιτισμός” διοργανωτής του αγώνα “Ο Γύρος του Όρλιακα” που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Μαϊου αναβάλει την ημερομηνία διεξαγωγής του λόγω δραστηριοποίησης μελών του στις απαιτήσεις πιθανής διεξαγωγής των επαναληπτικών εκλογών. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία.

Share

O Σύλλογος “Όρλιακας Δράση & Πολιτισμός” διοργανωτής του αγώνα “Ο Γύρος του Όρλιακα” που είχε αρχικά προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Μαϊου αναβάλει την ημερομηνία διεξαγωγής του λόγω δραστηριοποίησης μελών του στις απαιτήσεις πιθανής διεξαγωγής των επαναληπτικών εκλογών. Σύντομα θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία. 
Aκολουθεί η έως τώρα προκήρυξη με τα παλιά στοιχεία του αγώνα.


Ο Σύλλογος «Όρλιακας» δράση & πολιτισμός, διοργανώνει την Κυριακή 13 Μάιου τον 1ο Oρεινό Αγώνα Δρόμου «Ο Γύρος του Όρλιακα» απόστασης 25 περίπου χιλιομέτρων.

Στοιχεία αγώνα

Εκκίνηση και Τερματισμός: Περιβαλλοντικό κέντρο Ζιάκα
Ώρα εκκίνησης: 10.00πμ
Ώρα λήξης :15.00μμ
Απονομές :15.15μμ

Χαρακτηριστικά αγώνα
Είναι ορεινός δρόμος απόστασης 25 περίπου χιλιομέτρων.Οι αθλητές θα κινηθούν σε μονοπάτια ,δασικούς δρόμους στο μεγαλύτερο τμήμα καθώς και σε λιθόστρωτο μονοπάτι μήκους 1500μ.Το υψόμετρο που θα κινηθεί ο αγώνας είναι από 635μ έως 1395μ. Λόγω του κλίματος της περιοχής σε κάποια σημεία πιθανόν να υπάρξουν χιόνια και λάσπες. Το περιβάλλον που θα κινηθεί ο αγώνας είναι χαρακτηρισμένο ως «Τόπος ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» από το υπουργείο πολιτισμού και επιστημών και πρέπει όλοι οι συμμετέχοντες να κινούνται προσεκτικά με σεβασμό στο οικοσύστημα.

Δικαίωμα συμμετοχής-Ιατρικός έλεγχος
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι συμμετέχοντες πρέπει με δική τους πρωτοβουλία να έχουν πρόσφατα εξετασθεί από ιατρό ο οποίος τους επιτρέπει την συμμετοχή τους στον αγώνα αυτό και μετέχουν σε αυτόν με δική τους ευθύνη.

Δηλώσεις συμμετοχής
Οι δηλώσεις μπορούν να αποσταλούν με e-mail στην διεύθυνση [email protected] από 10/3-10/5/2012.Η δήλωση πρέπει να περιλαμβάνει ονοματεπώνυμο, φύλλο, χρον.γέννησης, τηλέφωνο και ομάδα. Κόστος συμμετοχής Οι διοργανωτές κατέβαλαν και καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια στην δύστροπη οικονομικά εποχή που διανύουμε τα έξοδα του αγώνα να καλυφθούν εξ ολοκλήρου από χορηγίες.

Παράδοση αριθμών-Κατηγορίες-Επαθλα
Η παράδοση των αριθμών θα γίνει 8.00-9.30πμ στον χώρο εκκίνησης την ημέρα του αγώνα από την γραμματεία. Οι κατηγορίες θα είναι δύο, ανδρών και γυναικών καθώς επίσης θα υπάρξει και μια βράβευση στον γηραιότερο τεματίσαντα του αγώνα.Τα έπαθλα θα είναι αναμνηστικά δώρα και μετάλλια για τους τρεις πρώτους άνδρες και τις τρείς πρώτες γυναίκες καθώς και για τον γηραιότερο αθλητή. Σήμανση διαδρομής-Τροφοδοσία Η διαδρομή θα έχει σήμανση σε όλο το μήκος της και τρία σημεία καταγραφής περασμάτων. Οι σταθμοί τροφοδοσίας θα είναι επτά με νερό και ισοτονικά. Στον τερματισμό θα στηθεί μια μικρή γιορτή έκπληξη με μουσική και ψησταριά!

Πώς θα φτάσει κανείς στο Ζιάκα
Ο Όρλιακας ένα από τα ομορφότερα βουνά της Πίνδου, βρίσκεται 20 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης των Γρεβενών, πάνω από το χωριό Σπήλαιο, δυτικά του χωριού Ζιάκας και νότια των χωριών Περιβολάκι και Λάβδα.
Το περιβαλλοντικό κέντρο Ζιάκα όπου θα γίνει η εκκίνηση και ο τερματισμός του αγώνα βρίσκεται στο χωριό Ζιάκας.
Απο την Εγνατία οδό ακολουθήστε την έξοδο των Γρεβενών προς Μαυραναίους και Βασιλίτσα.Στη μέση περίπου της διαδρομής υπάρχει μία διασταύρωση προς Βασιλίτσα δεξιά και προς Σταυρό αριστερά. Συνεχίστε ευθεία τον δρόμο προς Βάλια Κάλντα και στο δρόμο θα συναντήσετε το χωριό Ζιάκας. Ένα χιλιόμετρο από την έξοδο του χωριού με κατεύθυνση προς Βάλια Κάλντα θα δείτε το περιβαλλοντικό κέντρο.
Ξενώνες και ξενοδοχεία για διανυκτέρευση
Στην περιοχή υπάρχουν για διαμονή όμορφα καταλύματα μέσα στην φύση όπου μπορείτε να μείνετε και να συνδυάσετε την συμμετοχή σας στον αγώνα με ένα διήμερο ευεξίας.Είναι στην διαθεσή σας να σας εξυπηρετήσουν.

Συνδιοργανωτές:
Περιφερειακή Ενότητα Γρεβενών, Δήμος Γρεβενών, Σύλλογος Λάβδας
Με την υποστήριξη: Μοτοσυκλετικός όμιλος Γρεβενών, Εθελοντική Διασωστική ομάδα Πτολεμαΐδας, Σύλλογος ξενοδόχων,Trekking Hellas Γρεβενών, Overland Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΤ3 εκπομπή 5+, Antenna Ραδιόφωνο Θεσ/νίκης, Fuit.gr, Greveniotis.gr, Grevenain.gr, Ράδιo Γρεβενών : Mix fm, Radio Γρεβενά, Antenna, Star fm

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αγώνας στο Περιστέρι Λακωνίας
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Περιστερίου της κοινότητας Περιστερίου του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων(Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ), σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στον 1ο Ημιμαραθώνιο Ευρώτα που θα διεξαχθεί στο Περιστέρι του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, στις 16/2/2014.
10ος Αγώνας Δρόμου «Αθαμάνιος Διαδρομή - Δρόμοι του Βασιλιά Αθάμα»
11-8-2018: Αγώνας 12,2 χλμ. από το Αθαμάνιο στο Τετράκωμο
Παλιός και αγαπημένος
Ο Κολοκοτρώνειος Δρόμος αποτελεί για πολλούς το πρώτο «τεστάρισμα» δυνάμεων μετά το σχετικό χαλάρωμα των διακοπών.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο