Ο ημιμαραθώνιος της δυτικής Ελλάδας

O Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ και τοπικά αθλητικά σωματεία διοργανώνει και φέτος τον 5ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο “Μιχάλης Κούσης” την Κυριακή 18 Μαρτίου, αλλά και τους παράλληλους αγώνες 5 & 1 χλμ.

Share

O Δήμος Αγρινίου σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δυτ. Στερεάς και τα αθλητικά σωματεία ΓΕ Αγρινίου, ΑΟ Αγρινίου ο ” Κόνδωρ”, ΠΑΣ Ιωνικός, ΑΣ Δόξα Καινουργίου, Πρότυπος Αθλητική Ακαδημία και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ προκηρύσσουν τον αγώνα δρόμου 5ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος 21,1 χλμ. “Μιχάλης Κούσης” την Κυριακή 18 Μαρτίου στο Αγρίνιο.
Η εκκίνηση θα δοθεί από το χωριό Δογρή στις 11:00 ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.
Παράλληλα θα διεξαχθούν και Λαϊκός Δρόμος 5 χλμ. με αφετηρία στη Διασταύρωση Ερμίτσας στις 10:30 αλλά και αγώνας δρόμου 1 χλμ. για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών και γυμνασίων με αφετηρία στον κόμβο sprider στις 11:45. Όλοι οι τερματισμοί θα γίνουν στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο.

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:

 

Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» 21,1 χλμ.
 
1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ: Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» – 21,1 χλμ.  
 
2. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012
 
3. ΤΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΑΓΡΙΝΙΟ
 
Εκκίνηση: ώρα 11:00, χωριό Δογρή
 
Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας, Αγρίνιο

Παράλληλοι αγώνες
Παράλληλα με τον Ημιμαραθώνιο ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄ , θα διεξαχθούν αγώνες και οι κάτωθι δρόμοι :
Α-Λαϊκός Δρόμος 5km ανδρών γυναικών και μαθητών-μαθητριών Λυκείου.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Διασταύρωση Ερμίτσας Παναιτωλίου (οδός Χαρ.Τρικούπη Παναιτωλίου ).Ωρα εκκίνησης 10.30 π.μ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ
 Β– Αγώνας Δρόμου 1 k.m για μαθητές –τριες δημοτικών και γυμνασίων.
ΑΦΕΤΗΡΙΑ : Κόμβος sprider (Χαρ.Τρικούπη και Γρ.Λαμπράκη). Ωρα εκκίνησης 11.45 π.μ
ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ :Πλατεία Δημοκρατίας ΑΓΡΙΝΙΟ
 
Διαδρομή:
Η αγωνιστική διαδρομή είναι εξ΄ ολοκλήρου ασφαλτοστρωμένη, επίπεδη, με ελάχιστη υψομετρική διαφορά και για τις τρεις κατηγορίες δρόμων.
Οι ανωτέρω δρόμοι περνούν από τις παρακάτω τοποθεσίες:
Δογρή  – Παντάνασσα – Παραβόλα – Τραγάνα – Καινούργιο – Παναιτώλιο –Διασταύρωση Παναιτωλίου / Εθνική Οδός –  Χαριλάου Τρικούπη – Τερματισμός: Πλατεία Δημοκρατίας  Αγρίνιο.
Ο Ημιμαραθώνιος Δρόμος και οι άλλοι δύο αγώνες (αφετηρία, διαδρομή, τερματισμός) θα γίνουν με την υποστήριξη της Τροχαίας Αγρινίου.
 
4. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Α) Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος είναι ανοιχτός λαϊκός αγώνας και επιτρέπεται η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από 20 ετών και πάνω, μη εγγεγραμμένων σε σωματεία του ΣΕΓΑΣ. Για αθλητές αθλήτριες εγγεγραμμένων στο ΣΕΓΑΣ επιτρέπεται η συμμετοχή από 20 χρονών και πάνω (γεν. 1991 και μεγαλύτεροι).
Β) Στο λαϊκό δρόμο των 5.000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν άνδρες , γυναίκες ανεξαρτήτου ηλικίας και μαθητές-μαθήτριες Λυκείου αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.
Γ) Στον αγώνα δρόμου 1000 μ. δικαίωμα συμμετοχής έχουν μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων  και Γυμνασίων, αφού προσκομίσουν κατά την εγγραφή τους υπεύθυνη δήλωση γονέα ή κηδεμόνα.
 
5. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ, ΕΠΑΘΛΑ
Νικητές ανακηρύσσονται οι τρεις (3) πρώτοι αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, και οι τρεις πρώτοι, μαθητές –τριες  της Γενικής Κατάταξης.
 
– Στους πρώτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν κύπελλα.
– Στους πρώτους – δεύτερους και τρίτους νικητές – τριες θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα.
– Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής και μετάλλιο του αγώνα.
 
Χρηματικά έπαθλα προβλέπονται για τους έξι (6) πρώτους αθλητές, ξεχωριστά άνδρες και γυναίκες, της Γενικής Κατάταξης (βλ. παρακάτω), μόνο του Ημιμαραθωνίου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄.
 

Στους νικητές του Ημιμαραθωνίου ΄΄Μιχάλης Κούσης΄΄, των ακόλουθων κατηγοριών (ξεχωριστά για άνδρες και γυναίκες) θα δοθεί ειδική διάκριση. Από τις βραβεύσεις των κατηγοριών που ακολουθούν ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ οι τρεις πρώτοι βραβευμένοι της Γενικής Κατάταξης. 
 

 

Ηλικιακές Κατηγορίες Αγώνα:
  1. 20-29 ετών  Α &  Γ
  2. 30-39 ετών  Α &  Γ
  3. 40-49 ετών  Α &  Γ
  4. 50-59 ετών  Α &  Γ
  5. 60-69 ετών  Α &  Γ
  6. 70+ ετών     Α &  Γ 
6. ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Εγγραφές για τον Ημιμαραθώνιο γίνονται ηλεκτρονικά με email  ή με fax μέχρι την Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012. Δυνατότητα μεμονωμένων εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση στην αφετηρία , αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και παραδώσουν αυτή στους Κριτές.
Οι Σύλλογοι μπορούν να εγγράψουν τους αθλητές τους με ομαδική εγγραφή χρησιμοποιώντας τη σχετική επισυναπτόμενη φόρμα.
Οι αθλητές και αθλήτριες των δρόμων 5 km και 1 km μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012, στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Αγρινίου και στις κ.Τσακανίκα Ευσταθία και κ.Μπαλάσκα Χριστίνα , αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση οι Άνδρες και Γυναίκες και ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών περί της υγείας τους.
Πληροφορίες στα Τηλέφωνα 2641055655  και 2641055700
Fax: 26410 27451
Δυνατότητα εγγραφών υπάρχει και την ημέρα του αγώνα μία (1) ώρα πριν την εκκίνηση  στην αφετηρία αφού πρώτα υπογράψουν την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας τους και παραδώσουν αυτή στους Κριτές οι ενήλικες και ο Γονέας ή ο κηδεμόνας των μαθητών-τριών υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση περί της υγείας των παιδιών.
 
7. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Οι διοργανωτές αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μεταφέρουν τους αθλητές του Ημιμαραθωνίου από το Αγρίνιο στο χώρο Αφετηρίας με μέσα της διοργάνωσης.
Ώρα αναχώρησης: 9.30 π.μ.
Σημείο αναχώρησης: Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός – σχολικό συγκρότημα Λορέντζου Μαβίλη.
Οι αθλητές των 5km και 1km θα μεταφερθούν στην αφετηρία με δική τους ευθύνη 20 λεπτά πριν την έναρξη των αγώνων τους.
 
8. ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
Ο 5ος Ημιμαραθώνιος Δρόμος «Μιχάλης Κούσης» και οι δρόμοι των 5km και 1 km καλύπτονται  με πλήρη ιατρική κάλυψη. Ασθενοφόρα, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα βρίσκονται στην αφετηρία, τη διαδρομή και τον τερματισμό του Ημιμαραθωνίου Δρόμου και των δρόμων των 5 km και 1km χιλιομέτρων αντίστοιχα.
Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Από τους διοργανωτές δε θα ζητηθούν ιατρικές βεβαιώσεις για κανένα αθλητή – τρια, αφού όλοι οι συμμετέχοντες – σες αγωνίζονται με δική τους αποκλειστική ευθύνη.
 
9. ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα διατεθούν στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά σε 4 σταθμούς: 5ο, 10ο, 15ο & 18ο χλμ.
Στον τερματισμό θα διατίθεται εμφιαλωμένο νερό, ισοτονικά ποτά αναψυκτικά για τους συμμετέχοντες όλων των δρόμων .

10. ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ / ΝΤΟΥΣ
Μετά τον τερματισμό, δίνεται η δυνατότητα για αποδυτήρια και ντους στους αθλητές που τερματίζουν. Η μεταφορά στο Εθνικό Στάδιο Αγρινίου γίνεται με μέσα της διοργάνωσης.
 
11. ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΩΝ
Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα παρασχεθούν οι παρακάτω παροχές:
Στις 14:00, λίγα μέτρα από το χώρο του τερματισμού θα παρασχεθεί μόνο στους αθλητές του Ημιμαραθωνίου δρόμου γεύμα (Δημαρχείο Αγρινίου ).
Για τους αθλητές και Συλλόγους  Δρομέων που θα δηλώσουν έγκαιρη ομαδική συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο, παρέχεται από τους διοργανωτές η δυνατότητα δωρεάν μεταφοράς με τον εξής τρόπο:
Α) Μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Αθήνα (το Σάββατο 17.3.2012, ώρα αναχώρησης 14.30μ.μ., μπροστά από τα γραφεία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Λ. Συγγρού 137) μαζί με τους αθλητές-τριες που έχουν επιλεγεί και διαμένουν στην περιοχή της πρωτεύουσας. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 18/3 αναχώρηση ώρα 15.00 (παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός).
Β) Επίσης η μετακίνηση με ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ από Πάτρα (την Κυριακή 18.3.2012, ώρα αναχώρησης 8.00 π.μ. μπροστά από τα γραφεία της ΕΑΣ ) για τους αθλητές-τριες που έχουν δηλωθεί από τα σωματεία της Ε.Α.Σ. Βόρειας Πελ/νησου και τους δρομείς της Πάτρας. Επιστροφή την ημέρα του αγώνα Κυριακή 18/3 αναχώρηση ώρα 15.00 (παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός).
 
Για την διαμονή την παραμονή του αγώνα,  των αθλητών-τριών των συλλόγων Δρομέων Υγείας, θα υπάρξει κάλυψη ενός μέρους του κόστους, σε συνεννόηση με τον διοργανωτή.
 
Γ) Οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση των Συλλόγων και διαμονή, για να καλυφθεί οικονομικά πρέπει από πριν να έχει συμφωνηθεί με τους διοργανωτές.
ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΘΛΗΤΗ – ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΔΕ ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΟΥ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ.
 Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τους όρους της  φιλοξενίας και την μετακίνηση Τηλ.: 26410 26468  – 6944447718 κ. Κατσαρή Κων/να, κ.Κραββαρίτη Ευαγγελία 6947696906
Για οποιαδήποτε πληροφορία τεχνικού ενδιαφέροντος επικοινωνείτε με τον τεχνικό Σύμβουλο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ κ . Σαράντη Νίκο 6976031992  και τον Υπεύθυνο του αγώνα από το Δήμο Αγρινίου κ. Μπαμπαρούτση Διονύση
6977591714.

12) ΧΡΗΜΑΤΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ Α- Γ.
1) Με πρωτοβουλία, ευθύνη και δαπάνη του Δήμου Αγρινίου, θα επιβραβεύεται η αγωνιστική προσπάθεια και επιτυχία των ΕΞΙ (6) πρώτων νικητών – τριών της κατηγορίας Α-Γ του Ημιμαραθωνίου δρόμου, με τα παρακάτω «χρηματικά βραβεία»
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ
1ος – 1η
1.000,00
2ος – 2η
600,00
3ος – 3η
400,00
4ος – 4η
300,00
5ος – 5η
200,00
6ος – 6η
100,00
 
 
13) ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ.
Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται απαραιτήτως με την παράδοση των ατομικών υπεύθυνων δηλώσεων την παραμονή του αγώνα, 6-8 μ.μ στα γραφεία της Δ/νσης Πολιτισμού και Αθλητισμού.
 
14) Υπεύθυνοι για τη συλλογή των υπευθύνων δηλώσεων περί της υγείας των συμμετεχόντων στην αφετηρία είναι οι Κριτές των Αγώνων
 
ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
– Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
– Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους  των αγώνων.
 
            Με αθλητικούς χαιρετισμούς
 
 
            Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
 
         Ανδρέας ΣΙΔΕΡΗΣ                                      Κων/νος ΡΟΚΟΣ                                     
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5ος Καστόρειος Ορεινός Ημιμαραθώνιος Ταϋγέτου
23-12-2017: Αγώνες ορεινού τρεξίματος στο Καστόρι Λακωνίας
3rd Lycabettus Run
12-3-2017: Για 3η χρονιά θα διεξαχθεί ο αγώνας με την ονομασία “3rd Lycabettus Run”
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο