Άνοιξε η αυλαία για το MTR Cup

Tην περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου έγινε στην Πάρνηθα o πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος της σειράς MTR CUP 2012. Ο αγώνας έγινε πάνω σε χιονισμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το καταφύγιο Μπάφι. Νικητές του αγώνα ήταν ο Θανάσης Κουρής στους άνδρες και η Ευγενία Σταματελοπούλου στις γυναίκες.

Share

1o MTR Cup

Tην περασμένη Κυριακή 29 Ιανουαρίου έγινε στην Πάρνηθα o πρώτος αγώνας ορεινού τρεξίματος της σειράς MTR CUP 2012. Ο αγώνας έγινε πάνω σε χιονισμένη, σηματοδοτημένη διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό το καταφύγιο Μπάφι.

Στον αγώνα συμμετείχαν 133 δρομείς που είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές στιγμές σε διαδρομές και τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.
Η διαδρομή του αγώνα ήταν ελαφρώς αλλαγμένη σε σχέση με την αρχικά σχεδιασμένη καθώς ήταν απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα και φυσικά την ασφάλεια των συμμετεχόντων να γίνουν κάποιες μικρές αλλαγές. Το μήκος ήταν 15,6 χλμ. και αποτελείτο από δύο στροφές των 7,8 χλμ. με 270 μ. συνολικής υψομετρικής διαφοράς η καθεμία.

Και μετά τον τερματισμό όμως όλοι πέρασαν ωραία αφού είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν λιχουδιές (χορτόσουοπα, πατάτες κ.α) και ζεστό τσάι δίπλα στο τζάκι στο καταφύγιο Μπάφι.

Η διαδρομή δεν ήταν η αρχικά σχεδιασμένη, αλλά μια από τα εναλλακτικά σενάρια με γνώμονα την ασφάλεια των αθλητών, που ανταποκρινόταν στις τελευταίες προβλέψεις του καιρού. Η Α΄ διαδρομή ήταν δυο στροφές των 7,8 χιλιομέτρων και 370 μέτρων θετικής συνολικής υψομετρικής διαφοράς η καθεμία, ενώ η Β΄ διαδρομή ήταν μια στροφή.

Οι νικητές

Μεγάλος νικητής στους άνδρες ήταν ο Θανάσης Κουρής με τον Αλέξανδρο Καμπουρόπουλο, τον  Γιώργο Διαλεκτό και τον Φάνη Αρκουμάνη να ακολουθούν σε κοντινή απόσταση.
Στις γυναίκες η Ευγενία Σταματελοπούλου και η Ασημίνα Συλαίου τερμάτισαν σχεδόν μαζί και η ηλεκτρονική χρονομέτρηση έδειξε ότι με κλάσματα του δευτερολέπτου τελικά νικήτρια ήταν η πρώτη.

Οι διοργανωτές του αγώνα θα ήθελαν να ευχαριστήσουν όλους όσοι βοήθησαν στον αγώνα και το τμήμα Σαμαρειτών του Ερυθρού Σταυρού για τη βοήθειά του. Επίσης τις εταιρείες BIZART GALLERIES , ODLO, Natura Pharm POLO , για τη μερική χορηγία τους σε υλικά του αγώνα αλλά και την εταιρεία @care που είχε φροντίσει για την ενέργεια των αθλητών με την ελληνική μπάρα ενέργειας Wish bar καθώς και τα καταφύγια Μπάφι και Φλαμπούρι.

Ο επόμενος αγώνας της σειράς πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακής 19 Φεβρουαρίου στο Λεβίδι Αρκαδίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.mountain-sports.gr/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άκουαθλον 2016
18-6-2016: Για πρώτη φορά θα διοργανωθεί το ΑΚΟΥΑΘΛΟΝ στην παραλία του Λουρδά.
To "Project" ξεκινά!
O αγώνας του καταστήματος Alpamayo PRO παίρνει φέτος μορφή κυπέλλου ο νικητής του οποίου θα βγει από το άθροισμα των βαθμών και στους 5 αγώνες της σειράς. Το Project ξεκινά στις 12 Φεβρουαρίου δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα η τοποθεσία.
Αγώνας Δρόμου Λεύκτρων 2017
15-4-2017: Αγώνας 10 & 3,5 χλμ. στα Λεύκτρα Βοιωτίας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο