Ενα συναρπαστικό ταξίδι αρχίζει!

Μια νέα σειρά αγώνων το Mountain Bike & Run Cup, που ξεχωρίζουν για την άρτια οργάνωση τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος και της ποδηλασίας να αγωνισθούν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ξεκινά η εταιρεία Outsports

Share

Μια νέα σειρά αγώνων, που ξεχωρίζουν για την άρτια οργάνωση τους, προσφέροντας τη δυνατότητα στους λάτρεις του ορεινού τρεξίματος και της ποδηλασίας να αγωνισθούν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ξεκινά η εταιρία Outsports σε συνεργασία με τους Δήμους Λουτρακίου-Περαχώρας, Ανατολικού Ολύμπου, Λεύκτρου, Πορταριάς, Καλαβρύτων, Αιθήκων και τον Φορέα Διαχείρισης Ορεινού Όγκου Λαϊλιά. Πρόκειται για το Mountain Bike & Run Cup, το οποίο περιλαμβάνει την παράλληλη διεξαγωγή ενός Διεθνούς Κυπέλλου Ορεινής Ποδηλασίας και ενός Κυπέλλου Ορεινού Δρόμου Αντοχής.

Το Mountain Bike and Run Cup θα ξεκινήσει το ταξίδι του από την Περαχώρα Κορινθίας στις 14 Μαρτίου και αφού διασχίσει το μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας θα καταλήξει στις 26 Ιουλίου στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου που φέτος θα διεξαχθεί στην Ελάτη Τρικάλων.

Προσπάθεια των διοργανωτών είναι να δώσουν σε όσους αγαπούν το τρέξιμο, το ποδήλατο ή και τα δύο, τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην μεγαλύτερη ποδηλατική διοργάνωση της χώρας φιλοδοξώντας σύντομα να συμπεριλαμβάνεται και στις μεγαλύτερες διοργανώσεις των ορεινών δρόμων αντοχής.

Για όσους από τους φίλους έχουν την δύναμη και το κουράγιο να συμμετάσχουν και στους δύο αγώνες κάθε Σαββατοκύριακου θα υπάρξει ξεχωριστή κατάταξη και βαθμολογία. Νέα στοιχεία του φετινού κυπέλλου είναι:

1. Η αύξηση των αγώνων σε επτά από έξι.
2. Η βαθμολόγηση των εκατό πρώτων κάθε αγώνα.
3. Η ενιαία βαθμολόγηση για αθλητές της κατηγορίας elite και ανεξαρτήτων στην ορεινή ποδηλασία.
4. Η προσθήκη δύο νέων κατηγοριών στον διεθνή αγώνα της ορεινής ποδηλασίας, αυτής των γυναικών αλλά και των εφήβων.
5. Η παράλληλη διεξαγωγή διασυλλογικών αγώνων για τις κατηγορίες μικρότερων ηλικιών.
6. Η αύξηση των συνολικών χρηματικών επάθλων από τις 16.000 ευρώ σε 28.000 ευρώ.Νικητής των αγώνων του κυπέλλου θα είναι ο αθλητής που θα συγκεντρώσει στην κατηγορία του το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας στους τέσσερις από τους πρώτους έξι αγώνες συν την βαθμολογία του τελικού.
Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να μην συμμετάσχουν εάν το θέλουν σε δύο από τους αγώνες του κυπέλλου και να επιλέξουν αυτούς που ταιριάζουν καλύτερα στο πρόγραμμά τους.

Το RUNNER υποστηρίζει την προσπάθεια αυτή ως χορηγός επικοινωνίας προσκαλώντας σας να λάβετε μέρος σε κάποιον από τους αγώνες της σειράς και γιατί όχι να διεκδικήσετε κάποιο από τα έπαθλα.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το κύπελλο Mountain Bike and Run Cup μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.outsports.gr .

Για κάθε διευκρίνιση σχετικά με την διοργάνωση τηλεφωνείστε στο τηλ. 2310 566522 ή στο [email protected]

To Πρόγραμμα αγώνων

1 14-15 Μαρτίου – Περαχώρα, Κορινθίας

2
4-5 Απριλίου – Παλαιοί Πόροι, Πιερίας

3
25-26 Απριλίου – Καρδαμύλη, Μεσσηνίας

4
16-17 Μαΐου – Πορταριά, Μαγνησίας

5
13-14 Ιουνίου – Καλάβρυτα, Αχαΐας

6 4-5 Ιουλίου – Λαϊλιάς, Σερρών

7 25-26 Ιουλίου -ΤΕΛΙΚΟΣ – Ελάτη, Τρικάλων

Τεχνικά χαρακτηριστικά των αγώνων.
Οι διαδρομές όλων των αγώνων ορεινού δρόμου αντοχής κυμαίνονται μεταξύ 15 και 20χλμ., ανάλογα με την υψομετρική διαφορά και το επίπεδο δυσκολίας που παρουσιάζει το έδαφος (terrain) του αγώνα. Ο αναμενόμενος χρόνος άφιξης του πρώτου αθλητή εκτιμάται μεταξύ 1.45΄ και 2.15΄.
Οι διαδρομές όλων των αγώνων ορεινής ποδηλασίας κυμαίνονται μεταξύ 45 και 60 χλμ., ανάλογα την υψομετρική διαφορά και το επίπεδο δυσκολίας που παρουσιάζει το έδαφος (terrain) του αγώνα. Ο αναμενόμενος χρόνος άφιξης του πρώτου αθλητή εκτιμάται μεταξύ 2.00΄ και 2.30΄.

Στους αγώνες θα υπάρξουν οι ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:

Εφήβων 15-18 (Έτος γέννησης 1991-1994)
Ανδρών 19-29 (Έτος γέννησης 1980-1990)
Ανδρών 30-39 (Έτος γέννησης 1979-1970)
Ανδρών 40-49 (Έτος γέννησης 1960-1969)
Ανδρών 50+ (Έτος γέννησης 1959 και πριν)
Γυναίκες (ενιαία κατηγορία)

Δικαίωμα συμμετοχής στη διοργάνωση έχουν ανεξάρτητοι αθλητές. Επιπλέον στο Διεθνές Κύπελλο Ορεινής Ποδηλασίας έχουν δικαίωμα να αγωνισθούν αθλητές με διεθνές δελτίο στις κατηγορίες elite men, elite women και junior men. Για την κατηγορία elite men οι αγώνες 1-6 είναι κατηγορίας C2 ενώ ο τελικός αγώνας είναι κατηγορίας C1 και για τις κατηγορίες junior men και elite women όλοι οι αγώνες είναι κατηγορίας C3.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εκπληκτικό δρομικό διήμερο στα Ιωάννινα!
Μία πραγματική γιορτή για το τρέξιμο και ολόκληρη την πόλη ήταν ο 7ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου. Η μαζική συμμετοχή σε όλες τις διαδρομές του πλούσιου αγωνιστικού προγράμματος αλλά και το υψηλό επίπεδο οργάνωσης ανέδειξαν τον αγώνα ως το κορυφαίο που διεξάγεται στην Ήπειρο. Νικητής του αγώνα όπως και πέρσι ήταν ο Γιάννης Κρέκας ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Ντενίζ Δημάκη. Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα.
5th North Olympus Trail Vrontou
Αγώνες δρόμου ορεινού τρεξίματος 20 & 6χλμ.
Στην Ανδόρρα τα μέλη του VFT
Στην Ανδόρρα και στον αγώνα απόστασης 189 χλμ. “Ronda Dels Cims Ultra Trail 2013” παραβρέθηκαν μέλη της επιτροπής αγώνων Βουνού Παρθένου Δάσους Παρανεστίου για να συμπαρασταθούν στον Μιχάλη Παπαδόπουλο, τεχνικού διευθυντή του VFT και δρομέα, αλλά και σε άλλους Έλληνες αθλητές που λαμβάνουν μέρος στον αγώνα του Παρθένου Δάσους. Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο