Αγώνας στη λίμνη

Η ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. Έδεσσας, ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας και οι πολιτιστικοί φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας διοργανώνουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Λίμνης Βεγορίτιδας 2011 που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αρνισσας του Δήμου Έδεσσας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:00.

Share

Οι πολιτιστικοί φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας του Δήμου Έδεσσας, ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, Ο Δήμος Έδεσσας, και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Έδεσσας (ΔΗΚΕΔΕ), διοργανώνουν τον 1ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο της λίμνης Βεγορίτιδας, 21.096 μ., (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Άρνισσας, του Δήμου Έδεσσας).
Ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη διαδρομή, της οποίας το μεγαλύτερο μέρος θα πραγματοποιηθεί δίπλα ακριβώς στην λίμνη Βεγορίτιδα, κάτω από τον επιβλητικό όγκο του βουνού Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν) και του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου,
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει έναν περίπου μήνα, πριν τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας (11 Νοεμβρίου 2011), και αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία, για ένα τεστάρισμα του επιπέδου των αθλητών. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα, στο πλατύ κοινό να δοκιμάσει την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα.
 

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 11.00 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση θα γίνει από την Κεντρική πλατεία της Άρνισσας, θα ακολουθήσει τον παραλίμνιο δρόμο προς Αμύνταιο μέχρι το μέσον περίπου της λίμνης και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο, με τερματισμό πάλι στην Κεντρική πλατεία της ΄Αρνισσας. Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 21.096 μ και είναι εντελώς επίπεδη.

ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ):
Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 3 χιλιόμετρα, όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές/τριες νερό, ισοτονικά ποτά, ξηροί καρποί, φρούτα.

ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ:
Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 3 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Οι αθλητές/τριες θα τρέχουν επί της δεξιάς πλευράς του δρόμου. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή/τριας.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ:
Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ:
Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευ- μένους εθελοντές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:

Ανδρών: 1) Eως 30 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 ετών και άνω
Γυναικών: Μία κατηγορία

ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ:
Ανώτατο χρονικό όριο τερματισμού, ορίζονται οι 3 ώρες, δηλαδή ο τερματισμός ως τις 14.00. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.

ΕΠΑΘΛΑ:
θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας, Διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ:

Προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011, ώρα 10:00, ημέρα διεξαγωγής του αγώνα, στον χώρο αφετηρίας και τερματισμού του αγώνα, όπου θα υπάρχει η ειδικά για τον αγώνα διαμορφωμένη Γραμματεία του αγώνα, στην κεντρική πλατεία της Άρνισσας. Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με fax στο 2381051618 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας. Επίσης με την αποστολή email στις Ηλεκτρονικές Διευθύνσεις: [email protected] & [email protected]
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα. Η συμμετοχή σε άτομα κάτω των 18 δεν θα επιτραπεί.
Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ:
Μέσω Θεσσαλονίκης με προορισμό την Έδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την Έδεσσα, κατευθυνόμαστε προς την Άρνισσα, παίρνοντας την Εθνική οδό της Φλώρινας και στρίβοντας δεξιά στο 21χλμ. Από Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Έδεσσα στρίβουμε αριστερά στο 65o χλμ. περίπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Κουρσαράκος Δημήτριος 6972220395
Δούπκαρης Ευάγγελος 6975860803
Φανιόπουλος Χριστόδουλος 6977355340
Ροδίφτσης Χρήστος 6945770475
Kυριακού Ευάγγελος 6944884141
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ημιμαραθώνιος για την απελευθέρωση
Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας στα πλαίσια των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της περιοχής από τους Τούρκους διοργανώνει τον 1ο Εορδαικό Ημιμαραθώνιο Δρόμο και Λαϊκό αγώνα 5000 μέτρων στις 30 Σεπτεμβρίου 2012.
18ος Eυχίδειος Άθλος
12/14-5-2017: Ευχίδειος Άθλος και Υπερευχίδειος, δύο ιστορικοί αγώνες υπεραπόστασης
36ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ. - Athens Fastest 10K!
25-11-2018: Αγώνας 10χλμ. στον Αγ. Κοσμά
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο