Το Σέιχ-Σου με μια διαφορετική ματιά

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, επιθυμώντας να γνωρίσει σε όλους τους πολίτες τις ομορφιές τους περιαστικού δάσους της πόλης και να τους εξοικειώσει με τις προκλήσεις του ορεινού τρεξίματος, διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 τον 1ο Δρόμο Σέιχ-Σου.

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης, επιθυμώντας να γνωρίσει σε όλους τους πολίτες τις ομορφιές τους περιαστικού δάσους της πόλης και να τους εξοικειώσει με τις προκλήσεις του ορεινού τρεξίματος, διοργανώνει την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 τον 1ο Δρόμο Σέιχ Σου, σε μια σχετικά εύκολη αλλά όμορφη διαδρομή μήκους 16,5 χλμ. Παράλληλα με τον κύριο αυτόν αγώνα, θα διεξαχθεί και λαϊκός δρόμος 4,5 χλμ. απευθυνόμενος σε αρχάριους δρομείς, πεζοπόρους και παιδιά. Η συμμετοχή και στους δύο αγώνες είναι δωρεάν. Aκολουθούν οι πληροφορίες του αγώνα:

 
ΕΚΚΙΝΗΣΗ-ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Η εκκίνηση και ο τερματισμός και των δύο αγώνων θα γίνουν στο σημείο εισόδου στο Σέιχ Σου από τη Γέφυρα Περραιβού, στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης.
Ώρα εκκίνησης 9:00 π.μ. και όριο ολοκλήρωσης 2,5 ώρες.
Ώρα προσέλευσης αθλητών: 8:00 π.μ.
 
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό 100 μέτρα μετά την γέφυρα Περραιβού πάνω από τον περιφερειακό δρόμο στην Άνω Τούμπα της Θεσσαλονίκης. Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 16,5 χλμ από τα οποία τα 14,5 χλμ είναι
δασικός δρόμος και 2 χλμ είναι μονοπάτια. Η συνολική υψομετρική διαφορά είναι 400 μέτρα.
Από την εκκίνηση που βρίσκεται στα 180 μ. η διαδρομή είναι ήπια συνεχόμενη ανηφορική έως το 4ο χλμ που βρίσκεται ο πρώτος σταθμός τροφοδοσίας (μόνο νερό). Στη συνέχεια, η διαδρομή έχει επίπεδα και ήπια ανηφορικά διαστήματα ως το 7,5 χλμ που βρίσκεται ο δεύτερος σταθμός τροφοδοσίας με νερά, μπανάνες, ενεργειακές μπάρες, ισοτονικά και τζελ. Από το 8ο χλμ, που βρίσκεται το υψηλότερο σημείο του αγώνα στα 360 μ, οι αθλητές ακολουθούν σημαδεμένο μονοπάτι για 2 χλμ. περίπου και στο 10ο χλμ ξαναμπαίνουν σε δασικό δρόμο (δεξιά στροφή) με δυτική κατεύθυνση. Στο 12ο χλμ. υπάρχει ο τρίτος σταθμός τροφοδοσίας (νερά) και στο 14ο χλμ συναντούν τον αρχικό δασικό δρόμο που τους οδηγεί στον τερματισμό. Χάρτης και υψομετρικές της διαδρομής παρουσιάζονται στις εικόνες που ακολουθούν.
Ο λαϊκός δρόμος για αρχάριους, παιδιά και πεζοπόρους έχει μήκος 4,5 χλμ. και την ίδια εκκίνηση με τον μεγάλο αγώνα. Η διαδρομή είναι ήπια ανηφορική ως το 2,5 χλμ, όπου υπάρχει και ο μοναδικός σταθμός τροφοδοσίας με νερά. Στην συνέχεια για 500 μέτρα ακολουθείται μια συνεχόμενη ανηφόρα, ώσπου η αθλητές συναντούν τον μεγάλο κύριο δασικό δρόμο και κάνουν αριστερή στροφή. Τα υπόλοιπα 1500 μέτρα είναι κατηφορικά ως τον τερματισμό.
Ολόκληρη η διαδρομή θα είναι σηματοδοτημένη και θα υπάρχουν χιλιομετρικές ενδείξεις στους σταθμούς τροφοδοσίας. Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχει υποστήριξη από διασώστες.
 
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα των 16,5 χλμ έχουν άντρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του ενώ στον αγώνα των 4,5 χλμ μπορούν να συμμετέχουν και παιδιά εφόσον συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα.
Όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με αποκλειστικά δική τους ευθύνη (οι ανήλικοι με ευθύνη των κηδεμόνων τους) και συνιστάται να έχουν υποβληθεί πριν από αυτόν σε προληπτικό ιατρικό έλεγχο.
 
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Όλοι οι τερματίσαντες θα λάβουν αναμνηστικό δίπλωμα ενώ θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης κάθε αγώνα. Στον αγώνα των 16,5 χλμ, θα βραβευτούν επίσης κι οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας. Για να θεωρηθεί ότι υπάρχει μία κατηγορία θα πρέπει να αγωνίζονται τουλάχιστον 3 άτομα σε αυτήν. Αναλυτικά οι κατηγορίες είναι:
1. Άνδρες 18-39 ετών
2. Άνδρες 40-59 ετών
3. Άνδρες 60 ετών και άνω
4. Γυναίκες 18-39 ετών
5. Γυναίκες 40-59 ετών
6. Γυναίκες 60 ετών και άνω
 
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Αιτήσεις συμμετοχής στον αγώνα των 16,5 χλμ μπορούν να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του ΣΔΥΘ: www.sdyth.gr μέχρι και την Κυριακή 3/6/2012. Ο συνολικός αριθμός αυτών που θα συμμετέχουν στον αγώνα είναι 300 (τριακόσιοι) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
 
Οι αιτήσεις συμμετοχής στον λαϊκό δρόμο των 4,5 χλμ θα υποβάλλονται αποκλειστικά την ημέρα του αγώνα στη γραμματεία που θα βρίσκεται στον χώρο της εκκίνησης. Η γραμματεία θα κλείσει περίπου μισή ώρα πριν δοθεί η εκκίνηση (στις 8:30) γι’αυτό, και προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εγγραφών, οι αθλητές συνιστάται να προσέλθουν εγκαίρως στο χώρο και σίγουρα όχι αργότερα από τις 8:00 πμ.
 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Aντιπρόεδρο του ΣΔΥΘ, Μάνο Φραντζεσκάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
3ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Αριστοτέλειο Μονοπάτι 2015»
25-10-2015: Ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Σύλλογος Δρομέων Lepanto και η Φυσιολατρική Ομάδα Αντιρρίου «Αριστοτέλης» υπό την Αιγίδα της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ, διοργανώνουν στον Αγραπιδόκαμπο αγώνα βουνού 15,5 χλμ.
Το κύμα δρομέων χτύπησε και την Σαλαμίνα
Με επιτυχία διεξήχθησαν ο ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, επί ασφάλτου, και ο ποδηλατικός γύρος που οργανώθηκαν την  Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στην Σαλαμίνα, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων «Σαλαμίνια 2011». Πρώτος στο αγώνα δρόμου των 15,2 χλμ. τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Δρόσος με χρόνο 58:11. Δείτε την κατάταξη και τους χρόνους των 25 πρώτων αθλητών.
Maska Run 2017
12-2-2017: Ένας ξεχωριστός αγώνας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο