Αγώνες δρόμου για την ενίσχυση των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics 2011

H Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, στο πλαίσιο του προγράμματος τον αγώνων και παράλληλα με την αγωνιστική διαδικασία των αθλητών των Special Olympics, διοργανώνει αγώνα ημιμαραθωνίου και αγώνα δρόμου 10 χλμ. την Κυριακή 3 Ιουλίου. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011 (περιορισμένος αριθμός θέσεων).

Share

H Οργανωτική Επιτροπή των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Αθήνα 2011, προκηρύσσει και διοργανώνει, μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος τον αγώνων και παράλληλα με την αγωνιστική διαδικασία των αθλητών των Special Olympics, αγώνα ημιμαραθωνίου και αγώνα δρόμου 10 χλμ. Όλες οι διοργανώσεις θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους παρακάτω όρους:
1. Ημερομηνία Διεξαγωγής Αγώνων:

 Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

2. Στοιχεία Αγώνων:

2.1 ΗμιΜαραθώνιος Δρόμος (Unity Sport Event):

Ώρα Εκκίνησης: 08:00

Αφετηρία: Η γραμμή εκκίνησης είναι σχεδιασμένη επί της οδού Λεωφόρου «Βασιλέως Κωνσταντίνου» στο Ύψος του Γυμναστηρίου Ι. Φωκιανός, μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο, και συγκεκριμένα στην ευθεία που φέρεται από το άγαλμα του Αβέρωφ προς το οδόστρωμα.

Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα διαμορφωθεί με δυο ξεχωριστά blocks συμμετεχόντων. Στο πρώτο block θα συμμετέχουν οι αθλητές των SOI ενώ στο δεύτερο block οι φίλαθλοι.

Διαδρομή: Η διαδρομή ακολουθεί κυκλική πορεία με κύκλο (Loop), 10.550μ. Εκκίνηση: Βασ. Κων/νου (Καλλιμάρμαρο), ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά – Hilton –Βασ. Σοφίας – Λεωφ. Μεσογείων – Γέφυρα Κατεχάκη – Εθνική Άμυνα (αναστροφή) – Λεωφ. Μεσογείων – Βασ. Σοφίας – Hilton – Βασ. Κων/νου – Εθνικός (αναστροφή) – επανάληψη της διαδρομής –

Τερματισμός. Η διαδρομή του αγώνα διαγράφεται στα τελευταία 5 Χιλιόμετρα της διαδρομής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Τερματισμός: Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί επί του οδού Λεωφόρου «Βασιλέως Κωνσταντίνου» Άγαλμα Αβέρωφ, μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην αψίδα της αφετηρίας.

Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους συμμετέχοντες φιλάθλους θα χρησιμοποιηθούν, πριν και μετά τον αγώνα οι εγκαταστάσεις του Γυμναστήριου Ι. Φωκιανός.

2.2 Αγώνας Δρόμου 10χλμ. (Unity Sport Event):

Ώρα Εκκίνησης: 08:00

Αφετηρία: Η αφετηρία είναι ίδια με του ΗμιΜαραθωνίου δρόμου. Η γραμμή εκκίνησης είναι σχεδιασμένη επί της οδού Λεωφόρου «Βασιλέως Κωνσταντίνου» στο Ύψος του Γυμναστηρίου Ι. Φωκιανός, μπροστά από το Παναθηναϊκό Στάδιο, και συγκεκριμένα στην ευθεία που φέρεται από το άγαλμα του Αβέρωφ προς το οδόστρωμα Εκκίνηση: Η εκκίνηση θα δοθεί ταυτόχρονα με την εκκίνηση του ΗμιΜαραθωνίου. Στο τρίτο block της εκκίνησης Μπλοκ θα βρίσκονται οι φίλαθλοι που συμμετέχουν στον αγώνα δρόμου 10Χλμ .

Διαδρομή: Εκκίνηση: Βασ. Κων/νου (Καλλιμάρμαρο), ρεύμα ανόδου προς Κηφισιά – Hilton –Βασ. Σοφίας – Λεωφ. Μεσογείων – Γέφυρα Κατεχάκη – Εθνική Άμυνα (αναστροφή) – Λεωφ. Μεσογείων – Βασ. Σοφίας – Hilton – Βασ. Κων/νου – Εθνικός (αναστροφή) –

Τερματισμός: Η διαδρομή του αγώνα των 10χλμ. διαγράφεται στα τελευταία 5 Χιλιόμετρα της διαδρομής του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας. Τερματισμός: Ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί επί του οδού Λεωφόρου «Βασιλέως Κωνσταντίνου» Άγαλμα Αβέρωφ, μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στην αψίδα της αφετηρίας. θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των φιλάθλων, πριν και μετά τον αγώνα το γυμναστήριο Ι. Φωκιανός το οποίο διαθέτει επάρκεια σε εγκαταστάσεις.

3. ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή ατόμου στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και στον αγώνα δρόμου 10.550μ., είναι συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας του. Βαδίζοντες επιτρέπεται να συμμετέχουν μόνο στον αγώνα δρόμου 10Χλμ.

4. ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ: Σε όλους τους Φιλάθλους δρομείς που θα τερματίσουν, θα δοθεί αναμνηστικό δίπλωμα και T-Shirts των Special Olympics .

5. ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΤΡΟΠΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ – ΕΙΔΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

5.1 Δηλώσεις Συμμετοχή: Οι δηλώσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο δρόμο και τον αγώνα δρόμου 10Xλμ, θα πρέπει να γίνουν μέχρι την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011. Υπάρχει περιορισμένος αριθμός συμμετοχής. Το όριο συμμετοχών στον Ημιμαραθώνιο Δρόμο είναι 100 άτομα, ενώ το όριο συμμετοχών για τον αγώνα δρόμου 10Χλμ είναι 200 άτομα.

5.2 Τρόποι Εγγραφής: Συμμετοχή μπορείτε να δηλώσετε με την αποστολή της έντυπης δήλωσης: α. Μέσω των Συλλόγων Δρομέων Υγείας. β. Μέσω της Δ/νσης του Αθλήματος του Στίβου των Special Olympics Για πληροφορίες σχετικά με εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Γεώργιο Δούση τηλ: 6972004569 email: [email protected] και τον Γιάννη Βολάννη τηλ. 6985111076 [email protected]

6. ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με απόλυτη προσωπική τους ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για σωματική βλάβη ή για άλλο θέμα ΥΓΕΙΑΣ το οποίο θα προκύψει κατά τη διάρκεια του αγώνα και μετά τη λήξη του, το οποίο πιθανά να οφείλετε σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου. Συστήνεται στους συμμετέχοντες να έχουν υποβληθεί πρόσφατα σε ιατρική εξέταση. Η Ο.Ε. δεν προτίθεται να ζητήσει ιατρικές βεβαιώσεις από τους συμμετέχοντες, παρά μόνο την ενυπόγραφη Υπεύθυνη δήλωση στην αίτηση συμμετοχής, με την οποία δηλώνεται ότι ο συμμετέχων-ουσα αγωνίζεται με δική του-της αποκλειστική ευθύνη.

7.ΣΤΑΘΜΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ: Κατά μήκος της ΗμιΜαραθώνιας διαδρομής θα υπάρχουν 4 σταθμοί υποστήριξης των δρομέων με εμφιαλωμένο νερό, Σφουγγάρια και ισοτονικά ποτά οι οποίοι θα υποστηρίζουν τους συμμετέχοντες στο 2,3 – 4 – 6,3 – 8,5 – 10,5 – 12,8 – 14,5 – 16,8 – 19 χλμ. της διεξαγωγής του Ημιμαραθωνίου δρόμου. Εμφιαλωμένο νερό και ισοτονικά διατίθεται επίσης στους συμμετέχοντες στην Εκκίνηση, τον Τερματισμό. Επίσης, οι σταθμοί στο 2,3 – 4 – 6,3 – 8,5 χλμ. θα υποστηρίζουν με εμφιαλωμένο νερό και τους συμμετέχοντες δρομείς του αγώνα δρόμου των 10χλμ.

8. ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Σε κάθε χλμ. της διαδρομής θα υπάρχει ένδειξη χιλιομετρικής απόστασης.

9. ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Το χρονικό όριο τερματισμού για το ΗμιΜαραθώνιο δρόμο είναι οι 3 ώρες. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τον ΗμιΜαραθώνιο μέχρι τις 11:00. Για τον αγώνα δρόμου των 10χλμ. το χρονικό όριο είναι 1,30 ώρα. Οι δρομείς θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τα 10Χλμ, μέχρι τις 09:30. Προσοχή μετά τις 11:00 δε θα επιτρέπεται ο τερματισμός αγωνιζομένων.

10. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Δεν θα υπάρχουν αποτελέσματα και κατάταξη των αγωνιζομένων. Θα υπάρξει μόνο τιμητική αναγραφή των ονομάτων των τερματισάντων κατά αλφαβητική σειρά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Εγγραφές την ημέρα των αγώνων δεν θα πραγματοποιούνται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6ος Διεθνής ΖΕΥΞΗRUN - Μαρία Πολύζου
16-9-2018: Αγώνας 10 & 5 χλμ. στο Ρίο – Αντίριο
Καλές επιδόσεις στη Θεσσαλονίκη
Εντυπωσιακές επιδόσεις για τα ελληνικά δεδομένα είχαμε και φέτος στον Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο “Μέγας Αλέξανδρος” με τον Αιθίοπα Γκούσι Ρεγκάσα Ντεγιενί να σημειώνει εξαιρετική επίδοση 2:12.28 παρά το πολύ αργό πέρασμα στον ημιμαραθώνιο. Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Φέιτ Γκελέτο Τόλα με 2:36.54.
7ος Αγώνας για την «Καρδιά του Παιδιού»
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο