ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) και ο Δήμος Γορτυνίας διοργανώνουν τον 2ο ετήσιο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «Θεοδωράκεια 2011»

Share

Ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Αθηνών (ΣΔΥΑ) και ο Δήμος Γορτυνίας διοργανώνουν τον 2ο ετήσιο λαϊκό αγώνα δρόμου (επί ασφάλτου), προς τιμήν του μεγάλου μας συνθέτη και αγωνιστή Μίκη Θεοδωράκη με τίτλο «ΘΕΟΔΩΡΑΚΕΙΑ 2011»
Το μήνυμα του αγώνα είναι «ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία», το οποίο σημειολογεί την επιστροφή μας στις αξίες της ζωής και τους αγώνες γι αυτές, που συναντώνται στο Αρκαδικό Ιδεώδες.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΑΓΩΝΑ
– Περιγραφή Διαδρομής : Οι δρομείς διασχίζουν τη μαγευτική βόρεια πλευρά του όρους Μαίναλον, ξεκινώντας απο το  Δημοτικό διαμέρισμα της Ζάουνας και ακολουθώντας την κεντρική οδική διαδρομή μέσα από Καρκαλού, Καμπέα και Σανατόριο Μάννας θα τερματίσουν στο Δημοτικό διαμέρισμα του Βαλτεσινίκου.
– Σημείο εκκίνησης: Δημοτικό διαμέρισμα Ζάτουνας Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ (μπροστά από το μουσείο «Μίκης Θεοδωράκης».
– Σημείο τερματισμού: Δημοτικό διαμέρισμα Βαλτεσινίκου Δήμου ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ (κεντρική πλατεία).
– Ώρα εκκίνησης: 10.30 π.μ.
– Απόσταση : 24,3 χιλιόμετρα και υψομετρική διαφορά 450 μέτρα.
Σημειώνουμε ότι η διαδρομή είναι μετρημένη, όπως επίσης καθ΄ όλο το μήκος της θα υπάρχουν σημεία ελέγχου με παρατηρητές.
Μπορείτε να δείτε τον χάρτη της διαδρομής που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του  ΣΔΥΑ www.sdiathens.gr και στην ιστοσελίδα του ΑΝΑΤΡΕΧΩ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ www.anatrexo.gr

ΣΤΑΘΜΟΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ
Θα υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής πέντε (5) σταθμοί τροφοδοσίας νερού και ισοτονικών ως εξής : στο 4ο χλμ  (νερό) στο 8ο χλμ (νερό, ισοτονικό), στο 11ο χλμ (νερό), στο 15ο χλμ (νερό και ισοτονικό), στο 19.5ο χλμ (νερό και ισοτονικό)  και στον τερματισμό (νερό και ισοτονικό).
Νεαροί εθελοντές θα φροντίζουν για την εξυπηρέτησή σας.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ
Θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες νικητές και νικήτριες με το ειδικό μετάλλιο του “ΑΝΑτρέχω στην Αρκαδία” (χρυσό, ασημένιο, χάλκινο), που προσφέρει με δαπάνες της, ειδικά για τον αγώνα αυτό, η “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ” καθώς και μπρούτζινο αγαλματίδιο που φιλοτέχνησε και προσφέρει δωρεάν, ειδικά για τον αγώνα αυτό (όπως και πέρυσι), ο γνωστός γλύπτης Γιάννης Σουβαντζόγλου.
Σε όλους τους δρομείς που θα τερματίσουν θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και το παραπάνω ειδικό μετάλλιο από μπρούντζο.
Στον τερματισμό ο Δήμος ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ θα προσφέρει ελαφρύ έδεσμα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν με δική τους ευθύνη και θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κατάσταση της υγείας τους το επιτρέπει (πρόσφατη ιατρική εξέταση). Παράκληση προς τους ενδιαφερόμενους δρομείς, για λόγους προγραμματισμού και καλής προετοιμασίας της διοργάνωσης, να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους. Επιθυμητή τελευταία προθεσμία η 17η Μαϊου.
Η δήλωση συμμετοχής στον αγώνα γίνεται ηλεκτρονικά στο: www.anatrexo.gr  συμπληρώνοντας τα σχετικά πεδία. Περιορισμένες εγγραφές θα γίνουν στο σημείο εκκίνησης στην Ζάτουνα την ημέρα του αγώνα από ώρα 08.00 έως 10:00 το πρωί της Κυριακής 22 Μαϊου 2011.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Οι αθλητές θα τρέξουν με αριθμό που θα αναγράφει και το ονομά τους η δε  παραλαβή τους θα γίνει την Κυριακή το πρωί 22 Μαϊου στο σημείο εκκίνησης του αγώνα στη Ζάτουνα, μπροστά στο Μουσείο “Μίκης Θεοδωράκης” από τις 08:30 έως τις 10:00 το πρωϊ.
Για την παραλαβή των αριθμών από τους δρομείς απαιτούνται συμπληρωμένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο, η δήλωση συμμετοχής καθώς και η δήλωση καλής υγείας τα οποία συνοδεύουν την προκήρυξη στο σχετικό site.
Τέλος όλοι οι δρομείς είναι απαραίτητο να ακολουθούν τις υποδείξεις της οργανωτικής επιτροπής προκειμένου να έχουμε ένα καλό και ασφαλή αγώνα.

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΔΡΟΜΕΩΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
Η τοπική ένωση δήμων Αρκαδίας ΤΕΔΚΑ θα διαθέσει με δαπάνες της ειδικά για τον αγώνα αυτό μεταφορικά μέσα σύμφωνα με τα παρακάτω:
1 – Πούλμαν 50 θέσεων το οποίο θα αναχωρήσει την Κυριακή το πρωί ώρα 6:00 από τον Πειραιά, από τα γραφεία του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά (ΣΔΥΠ). Πληροφορίες και συνενόηση στο τηλέφωνο 2104171009 και 6947505361 κ. Γεώργιο Συντιχάκη.
2 – Πούλμαν 50 θέσεων το οποίο θα αναχωρήσει την Κυριακή το πρωί ώρα 6:00 από το Αιγάλεω (πλατεία Δαβάκη).
Πληροφορίες πληροφορίες και συνενόηση στο τηλέφωνο 6977360245 κ. Γεώργιο Διαμαντή.
3 – Πούλμαν 50 θέσεων το οποίο θα αναχωρήσει την Κυριακή το πρωί ώρα 6:00 από την πλατεία Καραϊσκάκη, στάση Μετρό Μεταξουργείο, μπροστά στο ξενοδοχείο ΣΤΑΝΛΕΥ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 3625168 κα Ελένη Μπερτσάτου.
Συστήνεται η απαραίτητη αλλά και έγκαιρη συνεννόηση με τους παραπάνω για επιβεβαίωση και κράτηση θέσεως.

Για τους δρομείς οι οποίοι θα ταξιδέψουν με ίδια μέσα, θα υπάρχει  την Κυριακή το πρωϊ στο σημείο του τερματισμού στο Βαλτεσινίκο, πούλμαν με ώρα αναχώρησης 08.10 το τελευταίο, τα οποία θα τους μεταφέρει στο σημείο εκκίνησης στη Ζάτουνα.
Όσοι εκ των δρομέων βρίσκονται στα γύρω χωριά και δεν έχουν εξασφαλίσει την μετακίνησή τους στο σημείο εκκίνησης καθώς και την επιστροφή τους στο τόπο διαμονής τους,  να επικοινωνήσουν με τους διοργανωτές για την εξεύρεση μέσου για την μετακίνησή τους.
Για τα ΙΧ αυτοκίνητα των δρομέων θα υπάρξει ανακοίνωση και σήμανση για το που θα τα παρκάρουν στο Βαλτεσινίκο.
Για τους δρομείς που θα πάνε στο σημείο εκκίνησης με δικά τους μέσα μετά τον τερματισμό τους στο Βαλτεσινίκο θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα τους μεταφέρει πάλι στη Ζάτουνα για να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους.

Φέτος για πρώτη φορά η εθελοντική ομάδα της ECO ZONE ΤΡΙΠΟΛΗΣ θα φροντίσει την προστασία του περιβάλλοντος οριοθετώντας ειδικά τμήματα της διαδρομής εντός  των οποίων οι δρομείς θα πρέπει να τοποθετούν (πετάνε) τα κυπελάκια  των ισοτονικών και τα μπουκαλάκια νερού της τροφοδοσίας. Γι αυτό, που δείχνει πολιτισμό και σεβασμό στο περιβάλλον καλούμαστε όλοι να  ακολουθήσουμε τις σχετικές υποδείξεις.

Τέλος το αγωνιστικό μέρος θα υποστηρίξουν προσφέροντας τις υπηρεσίες τους οι:
-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
-ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ
-AMERICAN ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
-ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ
Ε.Ε.Σ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ
-ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ  ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ, ΔΗΜΗΤΣΑΝΑΣ, ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ ΒΥΤΙΝΑΣ, ΤΡΟΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ.
-ΠΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ενώ θα παρακολουθήσουν πολλοί επίσημοι προσκεκλημένοι.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελένη Μπερτσάτου: 2103625168
Παύλος Διακουμάκος: 2103210497 & 6977320891
 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ancient Mycenaean Trail Run 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Poikilo Rocky Mountain 2022
Δείτε τις πληροφορίες για τον αγώνα
Ατματζίδης και Στάρφα νικητές στην Αίγινα
Με τη συμμετοχή 132 αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ο 2ος Αγώνας Δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας» στην Αίγινα. Δείτε τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο