Quantum Nicosia Marathon

Η Λευκωσία, η πρωτεύουσα της Κύπρου, επέλεξε το 2010 που συμπίπτει με την επέτειο των 2.500 χρόνων από τη μάχη του Μαραθωνίου, ως πολυσήμαντη αφετηρία της σχέσης της με τον μαραθώνιο δρόμο όπου θα πραγματοποιηθεί τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Λευκωσίας “Quantum Nicosia Marathon”.

Share

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010 θα διεξαχθεί ο 1ος Διεθνής Μαραθώνιος Λευκωσίας «Quantum Nicosia Marathon» που διοργανώνεται από το Ίδρυμα «Αθανάσιος Κτωρίδης,», τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Λευκωσίας και υποστηρίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και άλλους αθλητικούς, πολιτιστικούς και κοινωφελείς θεσμικούς υποστηρικτές, ενώ σημαντική στην όλη προσπάθεια είναι η συνεισφορά του πολύπειρου τεχνικού διευθυντή του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας κ. Ευάγγελου Παπαποστόλου. Στην πρώτη αυτή χρονιά διοργάνωσης δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην αρτιότητα του τεχνικού μέρους έτσι ώστε ο Μαραθώνιος Λευκωσίας να πληροί τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές, μετά το πέρας του οποίου θα ολοκληρωθούν οι ενέργειες για την εγγραφή του στην AIMS και στο καλεντάρι της EAA.
Εκτός από τον αγώνα του Μαραθωνίου θα διεξαχθούν επίσης Ημιμαραθώνιος, αγώνας 4,6 χλμ. και Δρόμος Κοινωνικής Συνεισφοράς 1.000 μ. ενώ τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση Φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων («Κάνε μια ευχή», «Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου», «Οίκοι Ευγηρίας» του Δήμου Λευκωσίας, «Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου»).
Μέγας χορηγός του σημαντικού αυτού γεγονότος είναι η Quantum Corporation Ltd, Κυπριακός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη ενώ κύριος χορηγός είναι η Τράπεζα Κύπρου, ο ιστορικός και ο μεγαλύτερος, χρηματοοικονομικός οργανισμός της Κύπρου, διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής ως δρομέας ή εθελοντής επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nicosiamarathon.com ή επικοινωνήστε με την κυρία Σοφία Πέτρου στο τηλέφωνο 00357-22792200.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Αχίλλειος Άθλος
28-9-2014: Ο Δήμος Φαρσάλων και ο ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ, σε συνεργασία με την ΕΟΣΛΜΑ-Υ, προκηρύσσει ημιμαραθώνιο αγώνα δρόμου 21.100 μ. με την ονομασία «2ος Αχίλλειος Άθλος».
15-6-2014: O Δήμος Δάφνης-Υμηττού, ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και ο Δρομέας Στάθης Κιουλαφής διοργανώνουν την Κυριακή 15 Ιουνίου τον αγώνα δρόμου 5ο DAY RUN 10 χλμ. στην Δάφνη.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο