Στα χνάρια του Δευκαλίωνα

7-12-2014: Την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί ο Ορεινός Αγώνας Δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα» στους Δελφούς ενώ έκλεισαν οι εγγραφές

Share

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία δηλώσεων συμμετοχής στον αγώνα με τους διοργανωτές να κλείνουν το σύστημα την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με λεωφορείο από Αθήνα για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στον αγώνα. Η αναχώρηση θα είναι μπροστά από το καλλιμάρμαρο για την ακριβή ώρα αναχώρησης θα βγει νέο δελτίο τύπου. Για όσους θέλουν να μεταφερθούν με το λεωφορείο παρακαλούμε να μας το δηλώσετε στο [email protected]
Για όσους θα διανυκτερεύσουν πριν η μετά τον αγώνα κρατήσεις στο [email protected]. 

Όσοι δρομείς έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο της διοργάνωσης αυτό θα αναχωρήσει την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στις 5:30 το πρωί μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο στην Αθήνα.  

Ακολουθεί η προκήρυξη του αγώνα:
«Tη Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014 επιστρέφει για 3η συνεχή χρονιά ο αγώνας ορεινού δρόμου «Στα χνάρια του Δευκαλίωνα». Πρόκειται για έναν αγώνα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνδυάζει τον αθλητισμό, το μύθο (Δευκαλίων), την ιστορία της περιοχής και τα πανέμορφα τοπία της.
Για πρώτη φορά φέτος η εκκίνηση και ο τερματισμός θα γίνουν στην είσοδο του Αρχαιολογικού Μουσείου  ενώ θα υπάρχουν δύο διαδρομές ώστε οι αθλητές να μπορούν να επιλέξουν ανάλογα με τις δυνατότητες και την προπονητική τους κατάσταση.
Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 22 χλμ. με υψομετρική διαφορά 1200 μέτρα. Η μικρή διαδρομή έχει μήκος 8 χλμ. με υψομετρική διαφορά 550 μέτρα. 

Οι διαδρομές εναλλάσσονται μεταξύ μονοπατιών και δασικών χωματόδρομων ενώ δεν περιέχουν κανένα επικίνδυνο ή τεχνικό πέρασμα. Μεγάλο μέρος της διαδρομής είναι κοινό με το διεθνές μονοπάτι Ε4, ενώ ένα κομμάτι περίπου 2 χλμ διασχίζει το παρθένο δάσος της ορεινής ελάτης. Το μέγιστό υψόμετρο που φτάνει η μεγάλη διαδρομή είναι στα 1.650 μέτρα, όπου η θέα προς όλες τις πλευρές του ορίζοντα είναι μαγευτική. Οι κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα, Γεροντόβραχος, Παλιοβούνα, το εντυπωσιακό οροπέδιο του Λιβαδίου Παρνασσού, αλλά και πιο μακριά οι κορυφές της Κίρφης και του Ελικώνα σε συνδυασμό με την ομορφιά του Κορινθιακού Κόλπου και των ορεινών όγκων της βόρειας Πελοποννήσου θα σας συνεπάρουν. 

Οι  δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν στο νέο μας site Deucalionrace.gr απο όπου μπορείτε να συμπληρώσετε ηλεκτρονικά  την υπεύθυνη δήλωση και τη δήλωση συμμετοχής . Περαιτέρω πληροφορίες στο Facebook ( Στα χνάρια του Δευκαλίωνα)  ή στο deucalionrace.gr για απορίες-ερωτήσεις στο  email: [email protected]. Παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει στο Ξενοδοχείο Ηνίοχος όπου θα βρίσκεται η γραμματεία του αγώνα. Ώρες λειτουργίας της γραμματείας το Σάββατο 18:00 έως 20:00 και το πρωί της Κυριακής από 07:00 έως 09:30. Ώρα εκκίνησης 10:00.

Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες που έχουν συμπληρώσει, την ημέρα διεξαγωγής των αγώνων, το 18ο έτος της ηλικίας τους. Θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, Ανδρών (18-40), Βετεράνων Ανδρών (41+) και Γυναικών (18+). Οι νικητές κάθε κατηγορίας θα λάβουν Κύπελλο και μετάλλιο ενώ κάθε αθλητής με έγκυρο τερματισμό θα λάβει αναμνηστικό μετάλλιο.

Το κόστος συμμετοχής ορίζεται στα 20 ευρώ για τη μεγάλη διαδρομή, στα 10 ευρώ για τη μικρή. Στην τιμή περιλαμβάνονται: δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα, υποστήριξη, τροφοδοσία και ελαφρύ γεύμα στον τερματισμό. Επίσης θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά από Αθήνα με λεωφορείο όπως και πέρυσι, η αναχώρηση θα είναι την  μέρα του αγώνα μπροστά από το Καλλιμάρμαρο Στάδιο (για την ακριβή ώρα αναχώρησης θα σας ενημερώσουμε με σχετικό δελτίο τύπου). 

Ειδικές τιμές, προσφορά των ξενοδοχείων της περιοχής, θα γίνουν σε όλους τους συμμετέχοντες και τους συνοδούς τους που επιθυμούν να έρθουν από το Σάββατο.

Με εκτίμηση,

Διοργανωτές – εθελοντές :

Δήμος Δελφών
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Φωκίδος
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Παράρτημα Βοιωτίας
Σύλλογος Φίλων Μουσείου Δελφών
Ξενοδοχείο Ηνίοχος
Ιωάννης Παπαθανασίου

Για πληροφορίες:
Γιάννης Παπαθανασίου
Τηλ.: 00302265083101
00306944396196
Μαρίνα Χασιώτη
Τηλ:6939209980»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2ος Ορειβατικός Αγώνας Τσαριτσάνης
17-9-2017: Ορειβατικός αγώνας στην Κοινότητα Τσαριτσάνης
Farmakas Mountain Running 2022
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Athens Company Run 2022
Δείτε περισσότερα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο