Στη Κερασιά το πέμπτο Mountain Bike and Run Cup

Με εκκίνηση και τερματισμό στην Κερασιά Καρδίτσας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου το Mountain Bike and Run Cup. Ο πέμπτος και προτελευταίος σταθμός του φετινού κυπέλλου βρίσκεται για πρώτη φορά στην τρίχρονη ιστορία του στην Καρδίτσα, τον πρωτοπόρο νομό σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά τη χρήση του ποδηλάτου, και έχει ως συνδιοργανωτές την Νομαρχία Καρδίτσας και τον Δήμο Πλαστήρα.

Share

Με εκκίνηση και τερματισμό στην Κερασιά Καρδίτσας συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου το Mountain Bike and Run Cup. Ο πέμπτος και προτελευταίος σταθμός του φετινού κυπέλλου βρίσκεται για πρώτη φορά στην τρίχρονη ιστορία του στην Καρδίτσα, τον πρωτοπόρο νομό σε εθνικό επίπεδο όσον αφορά τη χρήση του ποδηλάτου, και έχει ως συνδιοργανωτές την Νομαρχία Καρδίτσας και τον Δήμο Πλαστήρα.

Το πρόγραμμα των αγώνων θα ξεκινήσει όπως πάντα με τον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής το Σάββατο στις 5.00μμ, με συνολικό μήκος λίγο περισσότερο από 10 χιλιόμετρα και δωρεάν συμμετοχή. Ο διεθνής αγώνας του κυπέλλου στο ποδήλατο θα διεξαχθεί την Κυριακή σε μια διαδρομή 39 χιλιομέτρων με υψομετρική διαφορά 1390 μέτρων που περιλαμβάνει δασικούς δρόμους και μονοπάτια σε ένα καταπληκτικό αλπικό τοπίο στα βόρεια Άγραφα, με θέα την πανέμορφη λίμνη Πλαστήρα. Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης θα διεξαχθεί την Κυριακή και ο πέμπτος αγώνας του Junior MTB Cup για αθλητές μικρότερων κατηγοριών αλλά και για παιδιά χωρίς δελτίο αθλητού 7-14 ετών. Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα βρίσκεται στο παλαιό κτήριο του σχολείου της Κερασιάς.

Στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης η Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Καρδίτσας διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με θέμα το ποδήλατο, αλλά και ο τοπικός σύλλογος του χωριού υπόσχεται μια αξέχαστη φιλοξενία με πολλές εκπλήξεις για όλους όσους θα παρευρεθούν στην διοργάνωση είτε ως αθλητές είτε ως θεατές. Στην διοργάνωση συμμετέχει επίσης και ο Ποδηλατικός Όμιλος Καρδίτσας ο οποίος φέτος σημειώνει τα πρώτα του βήματα.

Ο Νομάρχης Καρδίτσας, κ. Φώτης Αλεξάκος, δήλωσε σχετικά με τη διοργάνωση: «Η πραγματοποίηση αυτού του αγώνα στον τόπο μας αποκτά ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς, τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες, αφού είναι πανελλήνια γνωστή η ιδιαίτερα στενή και μακρόχρονη σχέση μας με το ποδήλατο, μία σχέση που δικαιολογημένα έχει προσδώσει στην Καρδίτσα τον χαρακτηρισμό «η πόλη του ποδήλατου». Ευχόμαστε να απολαύσετε το φυσικό περιβάλλον του τόπου μας, την πανέμορφη λίμνη Ν. Πλαστήρα καθώς και άλλες γοητευτικές περιοχές, ορεινές ή πεδινές, του Νομού μας και να χαρείτε τη ζεστή φιλοξενία μας».

Το αναλυτικό πρόγραμμα των αγώνων έχει ως εξής:

Σάββατο

14:00 – 16:00 Εγγραφή αθλητών αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής
17:00 Εκκίνηση αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής
17:00 – 19:00 Εγγραφή αθλητών αγώνα ορεινής ποδηλασίας
18:45 Απονομές επάθλων αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής
20:00 Τεχνικό Συνέδριο αγώνα ορεινής ποδηλασίας

Κυριακή

08:00 – 09:30 Εγγραφή αθλητών αγώνα ορεινής ποδηλασίας
10:00 – 11:00 Εγγραφή αθλητών Junior mtb cup
11:00 Εκκίνηση αγώνα ορεινής ποδηλασίας
11:30 Εκκίνηση αγώνα Junior mtb cup
14:30 Απονομές Επάθλων

Μετά την ολοκλήρωση των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών διημέρων του MBRC οι συμμετοχές της διοργάνωσης έχουν ξεπεράσει πλέον τις 400. Το πέμπτο αγωνιστικό διήμερο που θα πραγματοποιηθεί στην Κερασιά Καρδίτσας πρόκειται να είναι καθοριστικής σημασίας καθώς με την ολοκλήρωση του θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία επιλογής των τριών καλύτερων αγώνων από τους πέντε πρώτους του κυπέλλου για τον κάθε αθλητή.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την διοργάνωση καθώς και την γενική βαθμολογία μετά και τον τέταρτο αγώνα του κυπέλλου μπορείτε να έχετε στην διεύθυνση www.outsports.gr ή στο τηλ 2310566522.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
IRONMAN 70.3 Greece 2020 - Ακύρωση
Για δεύτερη χρονιά στην Costa Navarino ο αγώνας IRONMAN 70.3
Τσαντός και Κοντογιάννης νικητές στο Πήλιο
Με τη συμμετοχή περισσότερων των 150 αθλητών, φίλων του ορεινού τρεξίματος που έτρεξαν ή βοήθησαν, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου ο 7ος Ορεινός Υπερμαραθώνιος και Ημιμαραθώνιος Πηλίου που φέτος είχαν για πρώτη φορά κοινή ημέρα διεξαγωγής. Νικητές αναδείχθηκαν ο Κωνσταντίνος Τσαντός και ο Θανάσης Κοντογιάννης με 5:55:10 & 2:08:10 αντίστοιχα. Δείτε όλα τα αποτελέσματα.
5ος Μαραθώνιος Μεσσήνης
29-05-2009: Η 5η διοργάνωση του Μαραθωνίου της Μεσσήνης πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 δρομέων κάθε ηλικίας. Νικητής του αγώνα για τρίτη φορά ο Βασίλης Βαγγελής με επίδοση 2:52.10 ενώ στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε η Βάσω Μπάκα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο