Τρέχοντας στα ιστορικά μονοπάτια του Νερού.

Ένας νέος ορεινός αγώνας διοργανώνεται στην περιοχή της Καβάλας το Σάββατο 29 Μαΐου με αφετηρία το Εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καβάλα και τερματισμό το Λατομείο-Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας. Πρόκειται για έναν απογευματινό αγώνα (ώρα εκκίνησης 16:00) απόστασης 15 χλμ. ο οποίος σύμφωνα με τους διοργανωτές υπόσχεται να χαρίσει αξέχαστες στιγμές σε όλους τους συμμετέχοντες.

Share

1ος Ορεινός Αγώνας Δρόμου του Νερού – Water Trail Race 2010
Σάββατο 29 Μαΐου 2010
Ώρα εκκίνησης: 16.00
Σημείο Εκκίνησης: Εκκλησάκι Αγίου Κωνσταντίνου στην Καβάλα
Σημείο Τερματισμού: Λατομείο-Περιβαλλοντικό Μονοπάτι Παλιάς Καβάλας

Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται αγώνας δρόμου πάνω στον ιστορικό δρόμο του νερού που υδροδοτούσε την πόλη της Καβάλας από τη Βυζαντινή ή ακόμα και τη Ρωμαϊκή εποχή. Τη διαδρομή συμπληρώνει το μονοπάτι που ενώνει τη “Μάνα του Νερού” με το χωριό της Παλιάς Καβάλας και στη συνέχεια με το Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας. Αν και η Ελλάδα έχει ορεινές διαδρομές ξεχωριστής ομορφιάς, η συγκεκριμένη διαδρομή θα σας μείνει αξέχαστη.

Περιγραφή της διαδρομής

Πρόκειται για μία διαδρομή συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων, με ελάχιστο υψόμετρο τα 50 μέτρα και μέγιστο τα 500 μέτρα. Η διαδρομή χωρίζεται σε 3 τμήματα. Το πρώτο ξεκινάει από το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στην Καβάλα, στο τέρμα της οδού 13ης Σεπτεμβρίου και καταλήγει μετά από 5,5 χιλιόμετρα στη “Μάνα του Νερού”, στην τοποθεσία “Τρία Καραγάτσια”. Το δεύτερο τμήμα, μήκους 5,7 χιλιομέτρων, φτάνει μέχρι το χωριό της Παλιάς Καβάλας ενώ το τρίτο και τελευταίο, μήκους 3,8 χιλιομέτρων διασχίζει από βορειοανατολικά προς νοτιοδυτικά το Περιβαλλοντικό Μονοπάτι της Παλιάς Καβάλας, όπου και τερματίζει στο Λατομείο που βρίσκεται εκεί. Για περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή, καθώς και χάρτες, φωτογραφίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΕΟΣ Καβάλας www.eoskavalas.gr και ανατρέξτε στη διαδρομή Βουνά – Περιοχή της Καβάλας – Πεζοπορία στην Καβάλα – Ο δρόμος του νερού.

Δικαίωμα Συμμετοχής
Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν άνδρες και γυναίκες που θα έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους την 29η Μαΐου 2010. Όσοι είναι κάτω των 18 και επιθυμούν να συμμετάσχουν, θα πρέπει να παρουσιάζουν την έγγραφη συγκατάθεση του κηδεμόνα τους. Ενώ για τις γυναίκες υπάρχει μία ενιαία κατηγορία ηλικίας, στους άνδρες υπάρχουν οι αντίστοιχες τρεις: Από 18 έως και 30, από 31 έως και 40, και από 41 και άνω. Εφόσον υπάρξουν συμμετοχές ανηλίκων, θα δημιουργηθεί μία επιπλέον κατηγορία για αυτούς.

Χρονικό όριο τερματισμού

Το χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού για τον αγώνα ορίζεται στις 4 ώρες από την ώρα εκκίνησης.

Τροφοδοσία

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών σε 2 σημεία καθώς και στον τερματισμό. Ο πρώτος σταθμός υποστήριξης θα βρίσκεται στο 5ο χιλιόμετρο της διαδρομής, στο σημείο “Μάνα του Νερού”, στα “Τρία Καραγάτσια”. Εκεί θα προσφέρεται νερό και ισοτονικά ποτά. Ο δεύτερος σταθμός θα βρίσκεται στην πλατεία του χωριού της Παλιάς Καβάλας, στον “Πλάτανο” που βρίσκεται στο 10ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Εκεί πέραν του νερού και των ισοτονικών ποτών θα προσφέρονται αλμυρά και γλυκά σνακ. Τέλος, στον τερματισμό θα προσφέρεται νερό, φρούτο και κρύο σάντουιτς. Εκτός από τα παραπάνω σημεία, άφθονο νερό πηγής μπορεί να βρει κανείς λίγο μετά το σημείο εκκίνησης, στη “Μάνα του νερού”, στην πλατεία του χωριού, και στο Νερόμυλο που βρίσκεται στο μονοπάτι.

Εγγραφές
Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιούνται από τις 11 Μαΐου 2010 έως και 1 ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης με την απλή συμπλήρωση της φόρμας εγγραφής. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6986839457-Νίκος & 6932719945-Αντώνης

Ασφάλεια
Η διοργάνωση φροντίζει για την ασφάλεια των αθλητών με την παρουσία εθελοντών που θα παρέχουν πρώτες βοήθειες σε περίπτωση ανάγκης όπως και μελών της Διασωστικής Ομάδας Καβάλας που θα βρίσκονται σε ετοιμότητα πάνω στη διαδρομή. Ο κάθε αθλητής οφείλει να είναι προσεκτικός στην κίνησή του στο μονοπάτι και να παραχωρεί τη σειρά του σε πιο γρήγορους αθλητές που ζητούν να προσπεράσουν. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στο πρώτο τμήμα της διαδρομής, μήκους τριών χιλιομέτρων, όπου οι αθλητές περνούν πάνω από τα 5 πετρόχτιστα γεφύρια του “Δρόμου του Νερού”. Σε περίπτωση τραυματισμού αθλητή, θα πρέπει να ειδοποιηθεί άμεσα το προσωπικό της διοργάνωσης από τους αθλητές που θα αντιληφθούν το περιστατικό. Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Έπαθλα
Από 1 κύπελο θα απονεμηθεί στους νικητές κάθε κατηγορίας ενώ απονέμεται χρυσό, αργυρό και χάλκινο μετάλειο στον πρώτο, δεύτερο και τρίτο νικητή αντίστοιχα της κάθε κατηγορίας. Τιμητικός έπαινος θα δοθεί στον κάθε συμμετέχοντα μαζί με ένα αναμνηστικό t-shirt της διοργάνωσης.

Κόστος συμμετοχής
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής για τον αγώνα.

Διοργάνωση
Ο αγώνας αποτελεί μια συνδιοργάνωση του Δήμου Φιλίππων, της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας “Δημωφέλεια” και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Παλιάς Καβάλας. Η υδροδοσία του αγώνα είναι μια προσφορά της Τουρναβίτης ΑΕΒΕ. Η χαρτογράφηση της διαδρομής έγινε από τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Καβάλας.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Η μεταφορά των σακιδίων τον αθλητών από το χώρο της εκκίνησης μέχρι το χώρο του τερματισμού θα γίνει με μεταφορικό μέσο της διοργανώτριας αρχής. Διοργανώτρια αρχή είναι ο Δήμος Φιλίππων.
  • Η μεταφορά των αθλητών από το σημείο τερματισμού μέχρι το σημείο της αφετηρίας θα γίνεται με μεταφορικό μέσο της διοργανώτριας αρχής.
  • Η παραλαβή του αριθμού συμμετοχής του κάθε αθλητή θα γίνεται μέχρι και μία ώρα πριν από την προβλεπόμενη ώρα εκκίνησης.
  • Τα αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.woodwaterwild.gr τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2010
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 6986839457-Νίκος & 6932719945-Αντώνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Porto Heli Night Run the Trilogy
20-7-2019: Αγώνας στο Πορτοχέλι
Ultra Marathon Kentavros
Αναβολή αγώνα του Ultra Marathon Kentavros.
Ανώμαλος δρόμος στα Αστερούσια Όρη
O O.Y.Kρήτης με τη συνεργασίας της Ιερά Μονή Κουδουμά, το Δήμο Γόρτυνας, την Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνουν τον 17ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου & Πεζοπορίας. Η διαδρομή των 22,5 χλμ. καλύπτει το κομμάτι Στέρνες – Κόφινας – Μονή Κουδουμά με ανηφορικά τα πρώτα 9 χλμ. και κατηφορικά τα υπόλοιπα 13,5 χλμ. στα Αστερούσια Όρη. 
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο