Η Βεγορίτιδα και πάλι στο προσκήνιο

Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας τους πολιτιστικούς φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας και υπό τ”ην αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν για δεύτερη συνεχόμενη φορά τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο Λίμνης Βεγορίτιδας. Δείτε περισσότερα.

Share

2oς Ημιμαραθώνιος Δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας – Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου διεξάγεται ο 2ος ημιμαραθώνιος δρόμος Λίμνης Βεγορίτιδας. Ακολουθεί το δελτίο τύπου των διοργανωτών.

Δελτίο Τύπου
“Ο Σύλλογος Βετεράνων αθλητών στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας τους πολιτιστικούς φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας  και υπό τ”ην αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν τον 2ο Ημιμαραθώνιο  Δρόμο  της  λίμνης  Βεγορίτιδας, 21.096 μ,  (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δημοτικού .Διαμερίσματος Άρνισσας . του Δήμου Έδεσσας).

Ο αγώνας θα γίνει σε μια πανέμορφη διαδρομή,   της οποίας το μεγαλύτερο μέρος   θα πραγματοποιηθεί δίπλα ακριβώς στην λίμνη Βεγορίτιδα, κάτω από τον επιβλητικό όγκο του βουνού Βόρρας (Καϊμάκτσαλαν) και του ομώνυμου χιονοδρομικού κέντρου.
Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να γίνει έναν περίπου μήνα, πριν τον κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας ( 11 Νοεμβρίου 2012), και αποτελεί μια κατάλληλη ευκαιρία, για ένα τεστάρισμα του επιπέδου των αθλητών. Παράλληλα δίνει την δυνατότητα, στο πλατύ κοινό να δοκιμάσει την εμπειρία ενός τέτοιου αγώνα
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ   : 10.30πμ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΓΩΝΑ: Η εκκίνηση θα γίνει από την Κεντρική πλατεία  της ΄Αρνισσας, θα ακολουθήσει τον παραλίμνιο δρόμο προς Αμύνταιο μέχρι το μέσον περίπου της λίμνης και η επιστροφή θα γίνει από τον ίδιο δρόμο με  τερματισμό πάλι  στην Κεντρική πλατεία της  ΄Αρνισσας. Όλη η διαδρομή είναι άσφαλτος μήκους 21.096 μ και είναι σχεδόν επίπεδη.
ΠΙΝΑΚΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ – ΣΗΜΑΝΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Πινακίδια χιλιομετρικών αποστάσεων θα υπάρχουν ανά 1 χιλιόμετρο, καθώς επίσης και σήμανση με κορδέλες και ειδική μπογιά.
 
ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ (ΥΔΡΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ): Σταθμοί ανεφοδιασμού θα υπάρχουν σε όλο το μήκος της διαδρομής και ανά 3 χιλιόμετρα, όπου θα παρέχονται από εθελοντές σε όλους τους αθλητές(-τριες) διάφορα είδη όπως: Νερό, ισοτονικά ποτά, ξηροί καρποί, φρούτα.
 
ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΛΕΓΧΟΥ: Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί ελέγχου σε 2 κομβικά σημεία της διαδρομής. Όλοι οι αθλητές/τριες οφείλουν να ακολουθήσουν τη σηματοδοτημένη διαδρομή και να φέρουν το νούμερο του αγώνα σε εμφανή σημείο στο σώμα τους. Απαγορεύεται κάθε παρεκτροπή, παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής από αθλητές και αθλήτριες της διοργάνωσης. Μια τέτοια ενέργεια θα έχει σαν αποτέλεσμα την ακύρωση του αθλητή(-τριας)
 
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ – ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: Η διοργάνωση έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε τροποποίηση του κανονισμού ή και της διαδρομής του αγώνα όταν αυτό    κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Κάθε αλλαγή θα γίνεται γνωστή και θα ανακοινώνεται στους αθλητές από τις σχετικές με τον αγώνα ιστοσελίδες .
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΓΩΝΑ: Θα υπάρχει κάλυψη από γιατρούς, νοσηλευτές και εκπαιδευμένους εθελοντές.
 
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ:
Ανδρών: 1) Eως 29 χρόνων, 2) 30 – 39ετών, 3) 40 – 49 ετών, 4) 50 ετών και άνω,    Γυναικών:  1) Έως 35 ετών 2) Από 35 ετών και άνω
ΑΜΕΑ : Θα υπάρχει και ξεχωριστή κατηγορία για ΑΜΕΑ με χειρήλατο αμαξίδιο
 
Όριο τερματισμού:  Ανώτατο χρονικό  όριο τερματισμού, ορίζονται οι 3 ώρες, δη- λαδή , η 13.30. Μετά από την ώρα αυτή, οι αθλητές/τριες συμμετέχουν με δική τους ευθύνη.
 
ΕΠΑΘΛΑ: θα βραβευθούν με κύπελλα οι πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας καθώς επίσης και της γενικής κατηγορίας. Θα βραβευτούν με μετάλλια οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας,. Διπλώματα συμμετοχής και μετάλλια θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες.
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το ποσό συμμετοχής ορίζετε στα πέντε (5) ευρώ.
Οι διοργανωτές παρακαλούν για την έγκαιρη αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα με επιτυχία. Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.
Η αποστολή των δηλώσεων συμμετοχής γίνεται με
fax στο 2318020300 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Έδεσσας.
 με την αποστολή email σε : [email protected]
 
Στις δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει υποχρεωτικά να αναγράφονται τα εξής στοιχεία των αθλητών: ¨όνομα, επώνυμο, σύλλογος, ημερομηνία γέννησης, τόπος διαμονής, τηλέφωνο επικοινωνίας, υπογραφή. Ο κάθε αθλητής θα πρέπει να βεβαιώνει ότι τρέχει με δική του ευθύνη και έχει εξεταστεί πρόσφατα από ιατρό.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές και αθλήτριες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι θα τρέξουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη ενώ θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πρόσφατα.
Οι σύλλογοι δρομέων ενθαρρύνονται να στείλουν ομαδικά τις συμμετοχές τους.

ΠΩΣ ΘΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΝΙΣΣΑ:
Μέσω Θεσσαλονίκης με προορισμό την ΄Εδεσσα, μία απόσταση περίπου 1 ώρας και 20 λεπτών. Στην συνέχεια περνώντας την ΄Εδεσσα, κατευθυνόμαστε προς την Άρνισσα, παίρνοντας την Εθνική οδό της Φλώρινας και στρίβοντας δεξιά στο 21χιλ.
Από Κοζάνη ακολουθώντας την Εθνική Οδό προς Έδεσσα στρίβουμε αριστερά στο 65χιλ περίπου.

 

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Φανιόπουλος Χριστόδουλος 6977355340
Ροδίφτσης Χρήστος    6945770475 
Κυριακού Ευάγγελος 6944884141″
 
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Αθήνα τρέχει!
Για πρώτη φορά έγινε την Κυριακή στο κέντρο της Αθήνας ένας αγώνας Ημιαμαραθωνίου με την ονομασία Acropolis Half Marathon στο πλαίσιο του Γύρου της Πόλης. Στους αγώνες του ημιμαραθωνίου και των 8 χλμ. σύμφωνα με τα αποτελέσματα έλαβαν μέρος σχεδόν 2.000 δρομείς αλλά δυστυχώς ανάμεσά τους δεν συμπεριλήφθηκαν οι δύο νικητές του αγώνα Γιώργος Καραβίδας και Θοδωρής Αναγνώστου αφού από λάθος των διοργανωτών ακολoύθησαν… λάθος διαδρομή!
Salomon Mountain Cup 2019 - Πεντέλη - Διόνυσος
3-3-2019: Ορεινοί αγώνες στα βουνά της Αττικής
Skiathos Trail Run 2023
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο