27.000 δρομείς στο Βερολίνο!

Πάνω από 27.000 δρομείς από 94 διαφορετικές χώρες τερμάτισαν τον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου, αγώνα που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας κάθε άνοιξη. Σε αυτούς προσθέστε και τους 170.000 θεατές και θα διαπιστώσετε ότι το τρέξιμο είναι με διαφορά ο μαζικότερος τρόπος άσκησης στη Γηραιά ήπειρο αλλά και ότι είναι συντριπτικά αποδεκτό από τον κόσμο.

Share

Πάνω από 27.000 δρομείς από 94 διαφορετικές χώρες τερμάτισαν τον ημιμαραθώνιο του Βερολίνου, αγώνα που έχει καθιερωθεί να πραγματοποιείται στους δρόμους της γερμανικής πρωτεύουσας κάθε άνοιξη. Σε αυτούς προσθέστε και τους 170.000 θεατές και θα διαπιστώσετε ότι το τρέξιμο είναι με διαφορά είναι ο μαζικότερος τρόπος άσκησης στη Γηραιά ήπειρο αλλά και ότι είναι συντριπτικά αποδεκτό από τον κόσμο.

Στον αγώνα που έγινε χθές, Κυριακή λοιπόν, και ήταν ο 30ος του θεσμού, νικητής αναδείχθηκε ο Αιθίοπας Εσέτου Γουαντίμου που κατάφερε να σπάσει το σερί των 8 συνεχόμενων νικών των Κενυατών στη διοργάνωση. Ο Γουοντίμου ολοκλήρωσε τη διαδρομή σε 1:00.16 ένα μόλις δευτερόλεπτο πιο γρήγορα από το δεύτερο Πίτερ Κιρούι από την Κένυα. Στην τρίτη θέση ακολούθησε ο Μαρέγκου Ζέουντε επίσης από την Αιθιοπία με χρόνο 1:00.24.

Η κούρσα από την αρχή πήρε σχετικά γρήγορο ρυθμό αν και ο αέρας χάλασε τα σχέδια των διοργανωτών και των λαγών που πέρασαν το πρώτο γκρουπ σε 28:39 στα πρώτα 10 χλμ., λίγο πιο αργά από το πέρασμα που είχαν συμφωνήσει. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, ο Γουοντίμου όμως κρατήθηκε μπροστά και έκαμψε στο τέλος τις αντιστάσεις των αντιπάλων του και πήρε τη νίκη μια ημέρα που οι συμπατριώτες του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ανωμάλου λίγα χιλιόμετρα ανατολικότερα γνώριζαν… τη συντριβή από τους Κενυάτες.

Στις γυναίκες, η μάχη κρίθηκε ανάμεσα σε δύο Κενυάτισσες με την 21χρονη Πασάλια Κιπκόετς να κόβει πρώτη το νήμα σε 1:09.43 μπροστά από την Γιουνίς Κάλες που τερμάτισε σε 1:09.50. Στην τρίτη θέση ακολούθησε η γερμανίδα πρωταθλήτρια Σαμπρίνα Μόκενχαουπτ και αυτή κάτω από τα 70 λεπτά με 1:09.57.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
2nd Donoussa Trail Running «Ο Γύρος της Δονούσας»
20-10-2018: Αγώνας 19 χλμ. στη Δονούσα
5ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου - Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας
27-3-2016: Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», διοργανώνει τον 5ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου – Ημιμαραθώνιο Αιγιαλείας
13ος Olympus Marathon
26-6-2016: Την Κυριακή 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί ο 13ος Olympus Marathon.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο