3oς Ορεινός Αγώνας Γερανείων

10-5-2015: Αγώνες βουνού στα Γεράνεια

Share

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Λουτρακίου ανακοίνωσε τη μετάθεση της διεξαγωγής του 3ου  Ορεινού Αγώνα Γερανείων μήκους 19 χλμ. και του 1ου Αγώνα  Βουνού  μήκους 10 χλμ.  για την Κυριακή 10 Μαΐου μετά από απαίτηση μεγάλου αριθμού αθλητών.

Η διαδρομή, των 19 χλμ.,  του Ορεινού Αγώνα Γερανείων χαρκατηρίζεται ως πολύ όμορφη και ενδιαφέρουσα, ενώ και φέτος θα γίνουν αλλαγές και βελτιώσεις κατά μήκος της ώστε να είναι περισσότερο ελκυστική και ευχάριστη. Κινείται στο δασωμένο ορεινό όγκο του βουνού πάνω από το Λουτράκι, διασχίζει την κορυφογραμμή με το ελατοδάσος και κατηφορίζοντας τερματίζει στο υδροθεραπευτήριο του Λουτρακίου.  Έχει συνολική ανάβαση 1.050μ. και το σύνολο της διαδρομής είναι πάνω σε μονοπάτι,  με εξαίρεση 500 μέτρα άσφαλτο ενδιάμεσα και τα τελευταία 1000 μέτρα ασφάλτου, πριν τον τερματισμό.

Η διαδρομή του 1ου Δρόμου Βουνού των 10 χλμ., που ξεκινά από φέτος, έχει υψομετρική διαφορά 320 μέτρα, κινείται, καθ’ όλο το μήκος του ανηφορικού πρώτου μέρους της διαδρομής, πάνω σε παλιό εγκαταλελειμμένο δρόμο που ήταν σε χρήση από την αρχαία εποχή μέχρι πριν 50 χρόνια και αρκετή κλίση.  Έχει 1.700 μέτρα άσφαλτο στην αρχή και 1.000 μέτρα άσφαλτο, πριν τον τερματισμό.

Και οι δύο διαδρομές, κινούνται  πάνω σε καλογραμμένα μονοπάτια , η ομορφιά των τοπίων, που εναλλάσσονται, είναι μοναδική και η θέα θα ξεκουράσει κάθε αθλητή.

Περισσότερες  πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα  http://agwnasgeraneiwn2015.blogspot.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1o Evrytania Trail Races
Αγώνες στην πανέμορφη Ευρυτανία
TheTOC Merrython 2019
Αγώνες 5 & 10 χλμ. στο Ιστορικό Κέντρο
1ος Αγώνας Δρόμου ΒΑΡΕΑ – AQUA MARE
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο