Μοναδική εμπειρία

Ένας νέος αγώνας έρχεται να προστεθεί στο καλεντάρι των φίλων της ορεινού τρεξίματος. O “Taygetos Challenge” προκαλεί όλους τους trail runners να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους κάτω από οποιαδήποτε… γωνία.

Share

Ο Δήμος Λεύκτρου και το 2407mountain activities (www.2407m.com) οργανώνουν το διήμερο 27-28 Μαρτίου 2010 το TAYGETOS CHALLENGE έχοντας σαν αφετηρία και τερματισμό την όμορφη Καρδαμύλη της Μεσσηνιακής Μάνης στους πρόποδες του Ταΰγετου που συνδυάζει ιδανικά, βουνό και θάλασσα.

Πρώτη αγωνιστική μέρα, το Σάββατο 27 Μαρτίου 2010, θα γίνει ο αγώνας VERTICAL SPEED, ο οποίος είναι sprint ανάβασης με θετική υψομετρική διαφορά 150 μέτρα, μήκος 650 μέτρα και γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
Δεύτερη αγωνιστική μέρα, Κυριακή 28 Μαρτίου 2010, θα γίνει ο αγώνας MOUNTAIN MARATHON. Με εκκίνηση από το επίπεδο της θάλασσας, θα καλύψει θετική υψομετρική διαφορά 2200 μέτρα. Η απαιτητική διαδρομή των 36 περίπου χιλιομέτρων θα σας αποζημιώσει με τις μοναδικές εναλλαγές του τοπίου και την καταπληκτική θέα.

Νέα κατηγορία στο Taygetos Challenge

Όσοι αθλητές επιθυμούν μπορούν να φτιάξουν ομάδες ώστε να πάρουν κατάταξη στην κατηγορία Ομαδικό όπου οι τρεις πρώτες ομάδες θα λάβουν ξεχωριστό κύπελλο ενώ θα γίνει ειδική απονομή.

Για να πάρει μία ομάδα κατάταξη πρέπει να αποτελείται το ελάχιστο από τρεις αθλητές, και να τερματίσουν όλοι και στους δύο αγώνες που αποτελούν το Taygetos Challenge. Αν ένας αθλητής εγκαταλείψει σε μία από τις δύο αγωνιστικές θεωρείται ότι εγκατέλειψε, η ομάδα του και δεν παίρνει κατάταξη.

Ο αγώνας φυσικά παραμένει ατομικός και οι αθλητές κάθε ομάδας δεν έχουν την υποχρέωση να κινούνται ή να τερματίσουν μαζί. Οι χρόνοι των τριών αθλητών κάθε αγωνιστικής μέρας αφού αθροιστούν, θα βγαίνει η τελική κατάταξη και θα μετατρέπονται σε βαθμούς. Νικήτρια θα είναι η ομάδα με τους περισσότερους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμίας δύο ομάδων θα ισχύσει και εδώ η κατάταξη με βάση τους βαθμούς χρόνου (στους κανονισμούς του αγώνα αναλύεται αναλυτικά ο τρόπος βαθμολογίας).

Κάθε ομάδα μπορεί να αποτελείται από όσους αθλητές επιθυμεί αλλά για το αποτέλεσμα θα υπολογίζονται οι τρεις καλύτεροι χρόνοι. Το πλεονέκτημα μιας ομάδας με περισσότερους από τρεις αθλητές είναι ότι θα πάρει κατάταξη ακόμα και αν εγκαταλείψει ένας αθλητής της. Όσοι φίλοι δήλωσαν συμμετοχή στην έκθεση και επιθυμούν να μπουν σε μία ομάδα αρκεί να μας ενημερώσουν με ένα e-mail στο [email protected] ή να στείλουν φαξ στο 210 8145780

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω του www.2407m.com

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλ.: 6944386379 εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συνεχίζει ανοδικά
Νέο ρεκόρ συμμετοχών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στον 8ο αγώνα δρόμου της σειράς Nike Runs, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 10:45 π.μ. στο Ίλιον, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία του θεσμού. Δηλώστε και εσείς τώρα συμμετοχή στο 210 9490590 και λάβετε μέρος στην δρομική γιορτή της Nike.
2ο Attika RUN & FUN Grand Prix - Γλυφάδα
15-3-2015: H FEEL GOOD Sports Club με την υποστήριξη της εταιρείας Τηλεπικοινωνιών Cyta και της ΕΥΔΑΠ ανακοινώνουν το “2ο Attika RUN & FUN Grand Prix”.
35ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10χλμ.
26-11-2017: Αγώνας 10 χλμ. του ΣΔΥΑ
Back to Top