Στις πλαγιές του Πηλίου

Όπως κάθε χρόνο, το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαρτίου, έτσι και φέτος θα διεξαχθεί στο Πήλιο ο Ημιμαραθώνιος Ορεινού Τρεξίματος “Κένταυρος 2010” στις 14 Μαρτίου 2010.

Share

H σχολή υπαίθριων αθλημάτων του Νίκου Μαγγίτση www.magitsis.gr και η ιστοσελίδα www.dromeasclub.gr, σε συνεργασία με τον Αθλητικό σύλλογο Αγριάς “ΑΘΛΟΣ” και την υποστήριξη του Δήμου Αγριάς και του Αθλητικού Οργανισμού Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας (ΑΟΝΑΜ) διοργανώνουν τον ημιμαραθώνιο αγώνα ορεινού τρεξίματος “Κένταυρος 2010” την Κυριακή 14 Μαρτίου στο Πήλιο.

Περιγραφή διαδρομής (25 χλμ.)
Η διαδρομή ξεκινά από την παραλία της Αγριάς στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Αγριάς, 7 μόλις χιλιόμετρα μετά από τον Βόλο και παραλιακά στον Παγασητικό Κόλπο.
Στην αρχή ακολουθεί τον ασφάλτινο δρόμο Αγριάς (οδός Τριανταφύλλου) που οδηγεί στο δημοτικό γήπεδο Αγριάς και στη συνέχεια στον οικισμό Ανεμούτσα με το εκκλησάκι του Σταυρού.
Από εκεί συνεχίζει στην τοποθεσία «Παναγίτσα» με το ομώνυμο εκκλησάκι πάντα σε αγροτικό δρόμο και κατά μικρά μέρη τσιμεντόδρομο μέχρι τον κεντρικό δρόμο Αγριά – Δράκεια που τον κόβει σχεδόν κάθετα (100 μέτρα δεξιά).
Στη συνέχεια κατηφορίζει σε δύσβατο δασικό δρόμο και μονοπάτι μέχρι το μεγάλο ρέμα και το τοξωτό γεφύρι του «Μίχου». Από κει ανηφορίζει σε μονοπάτι και καλντερίμι στο χωριό Δράκεια και αφού περάσει μέσα από την κεντρική πλατεία του χωριού ανηφορίζει με καλντερίμια στην πάνω πλατεία της Δράκειας.
Από εκεί σε καλντερίμι και δύσβατο δασικό δρόμο ανεβαίνει στα «Ισώματα» και συνεχίζει νοτιοανατολικά μέχρι την Αλικόπετρα στα 800 μέτρα υψόμετρο.
Έπειτα κατηφορίζει σε δασικό και αγροτικό δρόμο μέχρι τη θέση «Παναγίτσα» στο ομώνυμο εκκλησάκι.
Από εκεί ακολουθεί (τη διαδρομή ανάβασης) το χωματόδρομο για Ανεμούτσα, περνά από την εκκλησία του «Σταυρού» και κατηφορίζει μέχρι και την Αγριά. Πάνω από το δημοτικό γήπεδο Αγριάς συνεχίζει τσιμεντόδρομος και η διαδρομή τελειώνει σε ασφάλτινο δρόμο μέχρι την παραλία της Αγριάς.

Η γραμματεία θα λειτουργεί την Κυριακή 14 Μαρτίου 2010 στην παραλία της Αγριάς μπροστά το μνημείο «Ηρώων» από τις 08:00 έως τις 11:00. Οι αθλητές θα πρέπει να παραλάβουν τα νούμερά τους από την γραμματεία τις καθορισμένες ώρες.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από την παραλία στην Αγριά στις 12:00 και οι απονομές θα γίνουν στον ίδιο χώρο, στην παραλία της Αγριάς το απόγευμα της Κυριακής και ώρα 16:00.
Χρονικό όριο αποκλεισμού 4 ώρες.

Περισσότερες πληροφορίες* αλλά και για διαμονή στο www.kutp.gr

* To όριο των 200 αθλητών έχει συμπληρωθεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλαμπούκας και Παπουνίδου νικητές στην Σφενδάμη
Με νικητές τον Χαράλαμπο Καλαμπούκα (1:42.21) και την Ναταλία Παπουνίδου (2:08.06) αθλητές και οι δύο της Salomon team αλλά και νέο ρεκόρ συμμετοχών (224) πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Απριλίου ο αγώνας ορεινού τρεξίματος του 4ου Sfendami Mountain Festival. Δείτε όλα τα αποτελέσματα…
Αγώνες Ορεινού Τρεξίματος και Διάθλου «Άγγελος Φέτσης 2015»
4-10-2015: Ο Ναυτικός Όμιλος Πάργας διοργανώνει αγώνες ορεινού τρεξίματος και διάθλου στην Πάργα με την επωνυμία «Άγγελος Φέτσης 2015» και είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του Ολυμπιονίκη Άγγελου Φέτση.
34ος Αγώνας Δρόμου Υγείας Αθήνας 10 χλμ.
27-11-2016: Για μια ακόμη χρονιά το πιο γρήγορο 10άρι της Αθήνας είναι γεγονός.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο