Οι τελευταίες πινελιές στα Νάματα

Λίγες μόνο ημέρες απομένουν από τη διεξαγωγή του τρίτου αγώνα του 1ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Skyrunning που θα πραγματοποιηθεί στα Νάματα Κοζάνης στις 7 Αυγούστου. O αγώνας αναμένεται με αγωνία από δεκάδες συμμετέχοντες καθώς αποτελεί ακόμα ένα σκαλί για την διεκδίκιση μια καλή θέση στο πρωτάθλημα. Δείτε το δελτίο της διοργάνωσης και την έως τώρα βαθμολογία του πρωταθλήματος.

Share

Ο τρίτος αγώνας του 1ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Skyrunning είναι ενόψει! Στις 7 Αυγούστου, στα Νάματα Κοζάνης, 180 αθλητές και αθλήτριες από όλη την Ελλάδα έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή για τον 4ο Ορεινό Αγώνα Ναμάτων.

Ο αγώνας έχει ως αφετηρία το χωριό Νάματα, σε υψόμετρο 1.140 μ. και αρχικά ανηφορίζει απότομα για περίπου 5.5 χλμ. προς την κορυφή του όρους Άσκιο, σε υψόμετρο 2.111 μ. Στη συνέχεια και μέχρι τον τερματισμό του αγώνα(19.050μ) η κλίση είναι κατηφορική χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες.

Τον καλύτερο χρόνο της διαδρομής τον έχει ο Χάρης Καλαμπούκας με 1:47:30 και τον καλύτερο χρόνο ανάβασης μέχρι την κορυφή ο Νίκος Καλοφύρης 00:50:20, αθλητές και οι δύο της Salomon Hellas, επιδόσεις που σημειώθηκαν το 2010.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι μια μοναδική εμπειρία μιας και η θέα από την κορυφή είναι εξαιρετική, η διαδρομή χωρίς ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες και η απόσταση ικανή για να ευχαριστήσει μεγάλο αριθμό δρομέων. Παράλληλα, οι τοπικές εκδηλώσεις στα όμορφα Νάματα αλλά και στο γειτονικό Σισάνι, με τις εκδηλώσεις των νέων αλλά και τις παραδοσιακές γιορτές, προσφέρουν κάθε χρόνο σε αθλητές και συνοδούς ένα πλούσιο καλοκαιρινό διήμερο.

Όλες οι πληροφορίες για τον αγώνα καθώς και το αρχειακό υλικό βρίσκονται διαθέσιμες στις διευθύνσεις http://namataagonas.blogspot.com/ και http://siniatsiko.blogspot.com/.

Η βαθμολογία του Πρωταθλήματος και η μέχρι τώρα κατάταξη των αθλητών είναι διαθέσιμη από την ιστοσελίδα  http://hsra.gr/, στην ενότητα «ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ»

Hellenic Skyrunning Association

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
6oς Αγώνας Υγείας Αντιπάρου 24,4χλμ.
17-6-2017: Ακόμα μία χρονιά για τον αγώνα στην Αντίπαρο
Νέα ρεκόρ στον Υμηττό
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο αριθμός των συμμετοχών στον 10ο Δρόμο Βουνού «Υμηττός 2009». Περισσότεροι από 500 δρομείς τερμάτισαν στον αγώνα, που παρά τη δυσκολία του, έχει καθιερωθεί στις προτιμήσεις των δρομέων. Νικητές ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος και η Δήμητρα Ιορδανίδου.
1ος Υμηττός Marathon
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
Back to Top