Yποχρεωτικός εξοπλισμός V.F.U.T.

Ολοκληρώθηκε η περίοδος εγγραφών του V.F.U.T. 2009. Δείτε όλα τα ονόματα…. Αν υπάρξουν νέες αιτήσεις θα εξεταστούν από την Ο.Ε. του VFT. Ανακοινώθηκε επίσης, ο υποχρεωτικός εξοπλισμός που θα πρέπει να φέρει μαζί του κάθε συμμετέχοντας.

Share

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τον αγώνα Paranesti Path θα συνεχισθούν μέχρι και τη συμπλήρωση του αριθμού των 200 συμμετοχών. Για να δηλώσετε συμμετοχή πατήστε εδώ.


Υποχρεωτικός εξοπλισμός VFUT

H Οργανωτική Επιτροπή του VFT ύστερα από υπόδειξη του τεχνικού διευθυντή του αγώνα κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες του αγώνα, τις κλιματολογικές συνθήκες, την απαιτούμενη αυτονομία των δρομέων και δίνοντας πολύ μεγάλη βαρύτητα στην προσωπική τους ασφάλεια, αξιοποιώντας την εμπειρία των προηγούμενων διοργανώσεων και την εμπειρία δρομέων μεγάλων αποστάσεων, όρισε τη λίστα των απαραίτητων υλικών που πρέπει να φέρουν οι δρομείς μαζί τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.
Η απόφαση αυτή λήφθηκε με δεδομένη την αρχή, ότι μεταξύ των δρομέων πρέπει να επικρατεί ισονομία και δεν θα ήταν ηθικό και δίκαιο να μεταφέρει κάποιος/α λιγότερα είδη.
Σε καμία περίπτωση ο ορισμός του υποχρεωτικού εξοπλισμού δεν γίνεται για να δυσχεράνει ή να κουράσει τον δρομέα.

Στον υποχρεωτικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται :

1. Ασκός ή δοχείο νερού τουλάχιστον 1 λίτρου
2. Αδιάβροχο μπουφάν
3. Αλουμινοκουβέρτα
4. Ελαστικός επίδεσμος
5. Σφυρίχτρα
6. Δύο (2) φακοί βαδίσματος με τις εφεδρικές μπαταρίες
7. Φανέλα (μπλούζα)
8. Τροφή ισοδύναμη 1000 θερμίδων (μπάρες, ενεργειακά τζέλ κλπ)
9. Ποτήρι (δίνεται από τη διοργάνωση)
10. Φωτοβολίδα (δίνεται από τη διοργάνωση στο σταθμό Άντερο)

Προαιρετικά οι δρομείς μπορούν να φέρουν μαζί τους:
1. Αιμοστατικό σπρέυ
2. Κινητό τηλέφωνο (ενιαίος ευρωπαϊκός αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης για τα σημεία που δεν υπάρχει δίκτυο 112)
3. Συσκευή GPS
4. Πυξίδα
5. Μπαστούνια (μπατόν) τα οποία ο αθλητής εφόσον τα επιλέξει θα πρέπει να τα φέρει μαζί του σε όλο τον αγώνα
6. Γάντια
7. Σκούφο ή μπαντάνα
8. Κολάν παντελόνι
9. Κάλτσες
10. Αντιανεμική μπλούζα
11. Υπνόσακο
12. Φωτογραφική μηχανή ή συσκευή video

Όλοι οι δρομείς κατά την προσέλευσή τους στη γραμματεία της διοργάνωσης και για να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους, θα πρέπει να αποδεχτούν σχετικό έλεγχο για την ύπαρξη του υποχρεωτικού τους εξοπλισμού.
Πρόκειται για ένα μέτρο πρόληψης για αποφυγή καταστάσεων που θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο κάποιο δρομέα, ένα μέτρο που επιβάλλεται για την ασφάλεια των δρομέων, την απαιτούμενη αυτονομία που πρέπει να διαθέτουν για την αντιμετώπιση δυσκολιών που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και μέτρο που επιβάλλεται για λόγους ισονομίας.
Ο φάκελος εγγραφής δεν θα επιδίδεται στον δρομέα – αθλητή εάν λείπει κάποιο από τα παραπάνω αναφερόμενα στον υποχρεωτικό εξοπλισμό υλικά.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα η διοργάνωση, με εντεταλμένα γι’ αυτό το σκοπό άτομα, θα ελέγξει αυτόν τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, σε σημεία που δεν θα κοινοποιηθούν εξ αρχής.
Σύμφωνα με τον κανονισμό του αγώνα η ποινή που προβλέπεται σε περίπτωση που ο δρομέας δεν φέρει μαζί του τον υποχρεωτικό εξοπλισμό είναι ο αποκλεισμός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11ος Αγώνας Ορεινού Δρόμου «Άρμα Πάρνηθας»
14-10-2018: Αγώνες 10 & 17 χλμ. στην Πάρνηθα
Vergina Beer Run 2020 - Νέα ημερομηνία
O ξεχωριστός αγώνας θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Κομοτηνή
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο