Στην τελική ευθεία

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για την έναρξη του Mountain Bike and Run Cup με τον πρώτο αγώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Περαχώρα Κορινθίας. Το φετινό κύπελλο της Outsports περιλαμβάνει μια σειρά επτά διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας αλλά και επτά αγώνων ορεινού δρόμου αντοχής.

Share

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες για την έναρξη του Mountain Bike and Run Cup με τον πρώτο αγώνα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Περαχώρα Κορινθίας. Το φετινό κύπελλο της Outsports περιλαμβάνει μια σειρά επτά διεθνών αγώνων ορεινής ποδηλασίας αλλά και επτά αγώνων ορεινού δρόμου αντοχής. Η εκκίνηση θα δοθεί το Σάββατο 14 Μαρτίου στις 15:00 στην Περαχώρα Κορινθίας με τον αγώνα ορεινού δρόμου αντοχής και την Κυριακή 15 στις 11:00 στο ίδιο σημείο για τον αγώνα ορεινής ποδηλασίας.

Αναφορικά με το πρώτο διήμερο αγώνων ο Δήμαρχος Λουτρακίου –Περαχώρας κ.Γεώργιος Γκιώνης, δήλωσε: «Είμαι βέβαιος ότι η διοργάνωση θα στεφθεί με αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία και ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας θα συνεισφέρει στην ανοδική πορεία του αθλήματος».

Το Mountain Bike and Run Cup αναμένεται να τραβήξει το ενδιαφέρον πολλών αθλητών από ολόκληρη την Ελλάδα καθώς οι αγώνες του θα λάβουν χώρα σε επτά διαφορετικές τοποθεσίες της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Πελοποννήσου, και δίνει τη δυνατότητα στους αθλητές να συμμετάσχουν ακόμη και στα δυο κύπελλα παράλληλα αν το επιθυμούν. Οι πρώτοι έξι αγώνες του κυπέλλου είναι δεύτερης κατηγορίας (C2), ενώ ο τελικός στην Ελάτη, είναι πρώτης κατηγορίας (C1) Νικητής των αγώνων του κυπέλλου θα είναι ο αθλητής που θα συγκεντρώσει στην κατηγορία του το μεγαλύτερο άθροισμα βαθμολογίας στους τέσσερις από τους πρώτους έξι αγώνες συν την βαθμολογία του τελικού. Έτσι δίνεται η δυνατότητα σε όλους τους αθλητές να μην συμμετάσχουν εάν το θέλουν σε δύο από τους αγώνες του κυπέλλου και να επιλέξουν αυτούς που ταιριάζουν καλύτερα στο πρόγραμμά τους.

Ο περσυνός νικητής του κυπέλλου, ο πρωταθλητής Ελλάδας τα τελευταία 4 χρόνια στην ορεινή ποδηλασία, Περικλής Ηλίας ο οποίος κέρδισε τους τέσσερις από τους έξι αγώνες του περσινού προγράμματος είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και του φετινού κυπέλλου στην ορεινή ποδηλασία, ενώ με μεγάλες αξιώσεις ακούγονται και τα ονόματα του Γιώργου Παττέ αλλά και του περυσινού πρωταθλητή στην κατηγορία εφήβων που φέτος ανέβηκε κατηγορία Κοκοβίκας Αλέξης. Στα άλλα δύο κύπελλα, αυτό του ορεινού δρόμου αντοχής και του συνδυασμού και των δύο κυπέλλων, του mountain bike and run υπάρχει μεγαλύτερη αγωνία για το ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές, αφού διοργανώνονται για πρώτη φορά.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του κυπέλλου έχει ως εξής:

●14-15 Μαρτίου, Λουτράκι Κορινθίας
●4-5 Απριλίου, Παλαιοί Πόροι Πιερίας
●25-26 Απριλίου Καρδαμύλη Μεσσηνίας
●16-17 Μαϊου, Πορταριά Μαγνησίας
●13-14 Ιουνίου, Καλάβρυτα Αχαΐας
●4-5 Ιουλίου, Λαϊλιάς Σερρών
●25-26 Ιουλίου,
Τελικός, Ελάτη Τρικάλων.

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης πρόκειται να διεξαχθεί αγώνας δρόμου αντοχής για παιδιά ηλικίας 7-14 το Σάββατο και διασυλλογικός αγώνας ορεινής ποδηλασίας στις κατηγορίες μίνι, παμπαίδων, πανκορασίδων και κορασίδων.

Σάββατο
12:00 – 13:30 Εγγραφή Αθλητών
15:00 Εκκίνηση Αγώνα Mountain Run
15:30 Εκκίνηση αγώνα δρόμου για παιδιά 7-14 ετών
19:30 Απονομές επάθλων
20:00 Πολιτιστικές εκδηλώσεις

Κυριακή

08:00 – 09:30 Εγγραφές Αθλητών
09:30 Τεχνικό Συνέδριο
11:00 Εκκίνηση Διεθνούς Αγώνα Mountain Bike
11:30 Εκκίνηση αγώνα ορεινής ποδηλασίας για παιδιά 7-14 ετών
14:30 Απονομές Επάθλων
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση στη διεύθυνση www.outsports.gr και στο τηλ. 2310 566522 ή στο [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Alonissos Challenge 2014
8-6-2014: Ο Οργανισμός Πολιτιστικών Αθλητικών Κοινωνικών Δράσεων Αλοννήσου προκηρύσσει τον Alonissos Challenge που θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουνίου 2014 με έντονο το στοιχείο της εναλλαγής τοπίων.
1ος Αντικαρκινικός Αγώνας Μνήμης Ορεινού Τρεξίματος -  «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ»
Αναλυτικές πληροφορίες για έναν ξεχωριστό αγώνα
18-6-2017: Για 8η χρονιά αγώνας στην περιοχή της Δάφνης
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο