10ος Μαραθώνιος Μεσσήνης – 10th Messini Marathon

29-3-2105: Ο μαραθώνιος της Μεσσήνης και τα παράλληλα αγωνίσματα

Share

Ο μαραθώνιος της Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί για 10η χρονιά στις 29 Μαρτίου 2015. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον μαραθώνιο δρόμο καθώς και αγώνα 10 χλμ. αλλά και μικρότερη απόσταση των 3 χλμ.

Στοιχεία και λεπτομέρειες αγώνων (από το επίσημο site της διοργάνωσης)

Αριθμοδοσία
Οι αριθμοί θα δοθούν στους αθλητές το Σάββατο 28 Μαρτίου από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, όπου θα πραγματοποιηθεί και η Έκθεση του Μαραθωνίου. Οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν τον αριθμό τους τυπωμένο σε ειδικό χαρτί με ενσωματωμένο το τσιπάκι χρονομέτρησης, ενώ θα εφοδιαστούν και με καρφίτσες ασφαλείας. Το χαρτί θα πρέπει να τοποθετηθεί χωρίς να αλλοιωθεί στο στήθος του συμμετέχοντα. Είναι σημαντικό να σημειώσετε τυχόν ιατρικό ιστορικό σας στην πίσω πλευρά του αριθμού σας, προς γνώση του ιατρικού προσωπικού, σε περίπτωση που χρειαστεί.

Ηλικιακές Κατηγορίες
Οι αγωνιζόμενοι στο μαραθώνιο δρόμο πρέπει να είναι γεννημένοι το 1995 ή νωρίτερα (≥19 ετών). Για τους βετεράνους αθλητές-τριες οι κατηγορίες θα είναι ανά 10 έτη. Θα βραβευθούν οι τρεις (3) πρώτοι άνδρες-γυναίκες της γενικής κατάταξης καθώς και οι αντίστοιχοι νικητές-τριες των ηλικιακών κατηγοριών που είναι οι ακόλουθες: έως 29, 30-39, 40-49, 50-59, 60-69 και 70+. Για να πραγματοποιηθεί βράβευση σε μία κατηγορία θα πρέπει να έχουν τερματίσει τουλάχιστον 4 δρομείς στην ίδια κατηγορία, διαφορετικά θα βραβευθεί μόνο ο πρώτος της κατηγορίας.

Χρονομέτρηση
Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά (RFID) με microchip (Dag Timing System) τα ανεπίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν άμεσα κατά τη διάρκεια των τερματισμών, ενώ τα επίσημα θα δημοσιευθούν αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας αφού πρώτα γίνει έλεγχος από την οργανωτική επιτροπή. Σημειώνεται ότι των προπορευόμενων δρομέων θα προηγείται αυτοκίνητο με μεγάλο ψηφιακό χρονόμετρο στην οροφή. Ο χρόνος του κάθε δρομέα θα είναι ορατός και στον τερματισμό.

Σταθμοί Υποστήριξης
Ανά 2,5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί παροχής νερού. Σταθμοί υδατανθρακούχων ενεργειακών διαλυμάτων και gel θα υπάρχουν ανά 5 χιλιόμετρα και στον τερματισμό. Σταθμοί με σφουγγάρια και νερό θα υπάρχουν ανά 5 χιλιόμετρα ξεκινώντας από το 7.5km. Τους σταθμούς υποστήριξης θα μπορείτε να δείτε και στον διαδραστικό χάρτη από την 1η Μαρτίου.

Ιατρική Κάλυψη του αγώνα
H ιατρική κάλυψη του αγώνα θα γίνει με τη στήριξη του Νοσοκομείου Καλαμάτας, του νοσηλευτικού προσωπικού της ΚΕΑΔΗΜ και του σώματος Σαμαρειτών – Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Όλοι οι αγωνιζόμενοι που έχουν δελτίο ΣΕΓΑΣ πρέπει τα δελτία τους να είναι θεωρημένα από Ιατρό όπως ο νόμος ορίζει. Για τους αθλητές-τριες ή μαθητές που δεν έχουν αθλητικό δελτίο μαζί με την δήλωση συμμετοχής υποβάλλουν υποχρεωτικά δήλωση του Ν 1599 η οποία και επισυνάπτεται στην προκήρυξη, όπου και θα υπογράφουν το κείμενο της υπεύθυνης δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση όμως, όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν έχουν καμία ευθύνη για ότι συμβεί, κατά τη διάρκεια του αγώνα, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ και οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.

Αποδυτήρια
Πριν την έναρξη και μετά τη λήξη του αγώνα θα υπάρχουν αποδυτήρια ανδρών – γυναικών στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης.

Αποθήκευση ιματισμού
Στην έναρξη του αγώνα, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης θα υπάρξει ειδικός χώρος αποθήκευσης των προσωπικών σας αντικειμένων. Με την παράδοσή τους θα σημειώνεται διακριτά ο αριθμός συμμετοχής σας στον αγώνα, ώστε με αυτόν να μπορέσετε να τον αναζητήσετε με την επιστροφή σας.

Αγωνιστικό T-shirt
Θα δοθεί σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικό T-shirt. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Μετάλλιο
Μετά την γραμμή του τερματισμού, όλοι οι δρομείς θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο του αγώνα. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα. Τελετή Απονομής Θα υπάρξει τελετή απονομής για όλα τα αγωνίσματα και όλες τις ομάδες ανά κατηγορία βράβευσης.

Τελετή Απονομής
Θα υπάρξει τελετή απονομής για όλα τα αγωνίσματα και όλες τις ομάδες ανά κατηγορία βράβευσης.

Φωτογραφία και βίντεο τερματισμού
Η οργανωτική επιτροπή έχει φροντίσει να υπάρχει φωτογράφος και εικονολήπτης στον τερματισμό του Μαραθωνίου, ώστε να μπορέσετε μετά το πέρας του αγώνα, να αναζητήσετε την προσωπική σας φωτογραφία τερματισμού στην ιστοσελίδα μας.

Δίπλωμα Συμμετοχής
Κάθε δρομέας που θα τερματίσει τον Μαραθώνιο θα παραλάβει αναμνηστικό Δίπλωμα Συμμετοχής. Τα διπλώματα θα παραδίνονται στην γραμματεία του Αγώνα, με την παράδοση του ηλεκτρονικού τσιπ χρονομέτρησης.

Κανόνες Συμμετοχής
Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από και τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.
Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).
Η διαδρομή είναι κυκλική, με αφετηρία και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης (ο χάρτης της διαδρομής είναι προσβάσιμος στην ιστοσελίδα www.messini-marathon.com).
Η διαδρομή έχει μετρηθεί από επίσημο μετρητή της AIMS. Επισυνάπτεται βεβαίωση του μετρητή.
Την ιατρική κάλυψη του αγώνα θα αναλάβουν το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, το Κέντρο Υγείας Μεσσήνης, καθώς και 20μελής ομάδα εθελοντών ιατρών της περιοχής.
Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσει η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας.
Σε όλη τη διαδρομή του αγώνα θα υπάρχουν σταθμοί τροφοδοσίας των αθλητών (μετά το 5ο km και ανά 2,5km).
Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν επίσης 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
Η χρονομέτρηση θα γίνει με ηλεκτρονική ταυτότητα δρομέα (chip-timing).

Επιβεβαίωση συμμετοχής
Με την εγγραφή σας στον Μαραθώνιο θα παραλάβετε αυτόματα ένα email επιβεβαίωσης, στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την οποία έχετε κάνει την εγγραφή σας. Σε περίπτωση που δεν συμβεί αυτό, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με την Οργανωτική Επιτροπή (Τζίνα Μαραβά, 2722360179, [email protected]).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
1oς Ημιμαραθώνιος Καλαμάτας
9-10-16: Νέος αγώνας ημιμαραθωνίου στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας
Spetsathlon 2017
5/7-5-2017: Αγώνες τριάθλου στις Σπέτσες
150 δρομείς στα Κώπαια
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έγινε με μεγάλη επιτυχία το Σάββατο 21 Ιουλίου ο 2ος αγώνας Γλά (10 χλμ) στα πλαίσια των εκδηλώσεων Κώπαια 20012. Στον αγώνα έλαβαν μέρος περισσότεροι από 150 δρομείς απολαμβάνοντας τη διαδρομή που επεφύλασσε πολλές εκπλήξεις. Δείτε τα αποτελέσματα.
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο