Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου 2023

Δείτε την ανακοίνωση της διοργάνωσης

Share
Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ο Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου 2023. Ακολουθεί η ανακοίνωση της διοργάνωσης.

Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου 2023 – Ανακοίνωση

Μία ανάσα μετά το τέλος του καλοκαιριού, μα η καρδιά της Κεφαλονιάς  χτυπά ακόμη ζωντανή, δροσερή , ενθουσιώδης σε κάθε γοητευτική γωνιά της. Και είναι τόσες πολλές, που θαρρείς πως αν  επιλέξουμε την μια θα αδικήσουμε κατάφορα την άλλη….

Εμείς οι δρομείς λίγο μοναχικοί,  ίσως λιγάκι  ποιητές, οι περισσότεροι από εμάς ιδιαίτεροι έως εκκεντρικοί,  συχνά εκλεκτικοί, αναζητούμε δρομικούς προορισμούς που εκτός από το απαιτητικό της διαδρομής, μας αποζημιώνει και ο τόπος που επισκεπτόμαστε.

Τούτη την χρονιά, σχεδόν κάθε βδομάδα, σας ταξιδεύαμε αθλητικά, στο νησί μας, σε διαφορετικές τοποθεσίες, συνοδεία με  μπόλικη δόση τρέλας, την οποία διαθέτουμε σε περίσσευμα, όπως χαρακτηριστικά θα σας πουν όλοι όσοι μας έχουν ακουστά και όπως άλλωστε αποδεικνύουν και οι σχεδόν 20 αγώνες δρόμου,  που μέχρι πριν την καραντίνα διοργανώθηκαν στο νησί μας. Κουρλαμάδα και ταμπεραμέντο είναι εκείνα τα στοιχεία, που θα βρείτε θαρρώ πλάι στο λήμμα Κεφαλλονίτης-Θιακός, στο λεξικό που συμβουλεύονται οι έμπειροι ταξιδιώτες,  εκείνοι που επιδιώκουν  να γνωρίσουν το προφίλ των ανθρώπων των τόπων που επισκέπτονται. Αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είναι δα και τυχαία. Εκφράζουν γονίδια εκρηκτικά, πολυμήχανα όπως εκείνα του προγόνου, Ομηρικού  Βασιλιά μας,  του Οδυσσέα.

Πραγματικά μικρή σημασία έχει που τελικά βρίσκεται το παλάτι του, στο Θιάκι, στην Παλλική, στον Ελειό. Όταν μας γνωρίσετε θα καταλάβετε ότι τελικά όλοι στο σόι του ανήκουμε, θαλασσοπόροι, ή έμποροι, ευφυείς, αθλητικοί, καταφερτζήδες  και ενίοτε κατεργάρηδες, οι Κεφαλλονίτες αλλά και οι Θιακοί, εκπέμπουμε την ψυχή και το πνεύμα του, σε πολλές από τις συμπεριφορές και τις δράσεις μας. Και ασφαλώς δεν γίνεται να ξεφύγουν οι αγώνες από αυτή την Οδύσσεια σκέψη μας.

Ο Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου, στις 10/9/2023 επιβεβαιώνει  περίτρανα αυτή μας  την θεώρηση.  Εκτός από την ονομασία  του αγώνα που παραπέμπει εμφανώς στον Οδυσσέα και τα κμ του αγώνα 12 και κάτι αναδύουν κάτι από το έπος του ήρωα.

12 ήταν άλλωστε και οι δοκιμασίες του αλλά και: Οι ραψωδίες είναι 12χ2. Μέσα από 12 πελέκεις περνάει το βέλος. Μετά από 12 ημέρες θα μπορούσε η Ευρύκλεια να πει στην Πηνελόπη για την αναχώρηση του Τηλέμαχου.12 συντρόφους πήρε ο Οδυσσέας από το καράβι του για να πάει στη σπηλιά του Πολύφημου.12 ταύρους θυσιάζουν οι Φαίακες στον Ποσειδώνα.12 από τις δούλες του Οδυσσέα δε σεβάστηκαν ούτε τον ίδιο ούτε την Πηνελόπη όσο καιρό αυτός έλειπε.

12 λοιπόν κμ δύσκολα αλλά πανέμορφα. Όλα πλάι στην θάλασσα, κατά μήκος της ακτογραμμής. Με αφετηρία, την πλατεία μίας από της πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού, εκείνη της Σκάλας και τερματισμό, την πλατεία του Πόρου λίγο μετά το αγαπημένο λιμάνι του. Αγαπημένο για μας που επιστρέφουμε στον τόπο μας, αγαπημένο για όσους έχουν επισκεφτεί το νησί μας και ξέρουν καλά πως σε τούτο το λιμάνι αντηχεί, εύηχο, ζεστό, φιλόξενο, το καλωσόρισμα στις ομορφιές του.

Όσοι θα αγωνιστείτε στην διαδρομή αυτή δύσκολα θα αντισταθείτε, στον πειρασμό μίας σύντομης στάσης εκεί στα ζόρια, όταν οι συνεχείς αλλαγές στην κλίση της διαδρομής απαιτούν καταλάγιασμα στην αγωνιστική σας ορμή, μίας σύντομης στάσης εκεί, όπου τα βαθυγάλανα καθάρια νερά του Ιονίου χαϊδεύουν προκλητικά τα βότσαλα στα Λημένια. Για όσους αντέξουν την δοκιμασία οι κάτοικοι των περιοχών της αγωνιστικής διαδρομής  θα προσφέρουν εγκάρδια, το παραδοσιακό τραταμέντο, σε όλους όσους τερμάτισαν τον αγώνα.

Οι δικές μας δρομικές δοκιμασίες είναι ασφαλώς παραπάνω από δώδεκα. Κάθε μία έχει την ταυτότητα και την ιστορία της. Σε τούτη την ρότα σας συντροφεύει και σας καθοδηγεί ολάκερο το νησί μας και η ιστορία του, αρχαία αλλά και ρωμαϊκή όπως και η ομώνυμη αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, έπαυλη στην Σκάλα. Μια ιστορία, γνώριμη, φωτεινή, γνώσης, περιπέτειας, αντοχής και δυναμισμού, που αξίζει να μάθετε και να ζήσετε, μέσα από τον αγώνα μας.

Aκολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

Τηλεμάχειος αγώνας δρόμου 2023 – Προκήρυξη

Η ΠΕ Κεφαλληνίας, και Ο AO ΠΡΟΝΝΟΙ, διοργανώνουν τον Τηλεμάχειο Αγώνα Δρόμου μήκους 12 κμ, τις 10/9/2022.

Η διαδρομή παραλιακή εξαιρετικού φυσικού κάλους και με υπέροχη θέα προσφέρεται για δρομείς αλλά και αρχάριους. Προσδοκούμε στη μαζική παρουσία αθλητών αλλά και μη αθλητών όλων των ηλικιών που θα αγωνιστούν όχι με κίνητρο την διάκριση, αλλά την ψυχαγωγική άθληση και την διέξοδο από τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Θα υπάρξουν ηλικιακές κατηγορίες ενώ θα δοθούν έπαθλα στους νικητές και μετάλλια σε όλους.

Οι κατηγορίες του αγώνα των 12κμ παρουσιάζονται ακολούθως:

13-23 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
13-23 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
24- 34 ΕΤΩΝ ΑΓΟΡΙΑ
24-34 ΕΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΑ
35-50 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
35-50 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
50-60 ΕΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
50-60 ΕΤΩΝ ΑΝΔΡΕΣ
60 + ΓΥΝΑΙΚΕΣ
60 + ΑΝΔΡΕΣ

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

θα διενεργηθούν και ειδικές διαδρομές για μικρότερους συμμετέχοντες

Διαδρομή 50 μ: Έως 5 ετών κορίτσια Έως 5 ετών αγόρια

Διαδρομή 200 μ: -6-7 ετών αγόρια –6-7 ετών κορίτσια
 8-10 ετών αγόρια -8-10 ετών κορίτσια

Διαδρομή 300 μ (αναλόγως) 11-13 ετών αγόρια 11-13 ετών κορίτσια

Δηλώσεις συμμετοχής για τον αγώνα δρόμου θα λαμβάνουν χώρα από τις 10 π.μ. στην Σκάλα στην κεντρική πλατεία.

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ-ΕΓΓΡΑΦΕΣ Η προσέλευση των αθλητών μπορεί να ξεκινά από τις 10 π.μ. και ημέρα Κυριακή όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία των εγγραφών.

ΑΓΩΝΕΣ ΔΡΟΜΟΥ Η Αγωνιστική διαδικασία ξεκινά ώρα 11 π.μ. αναλόγως της ροής των εγγραφών, με τον αγώνα των ενηλίκων και ακολουθεί ο αγώνας των παιδιών στην πλατεία του Πόρου μόλις ολοκληρωθούν τα 12 κμ. Κατά τον τερματισμό θα προσφέρονται τοπικά γλυκά, χυμοί και νερά σε όλους. Σταθμός με νερά θα υπάρχει περίπου ανα 3 κμ . (επικοινωνία τηλ 6984193951 κος Γιώργος Τραυλός)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Myrtos Run 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2024 «Φάνης Τσιμιγκάτος»
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο