2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος»

Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης

Share
ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΤΡΑΣ 2022 «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» λογότυπο

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος». Ακολουθεί η προκήρυξη της διοργάνωσης.

2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας 2023 «Φάνης Τσιμιγκάτος» – Προκήρυξη

Ο Δήμος Πατρέων συνδιοργανώνει με την  Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ Δυτικής Ελλάδας ) την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βορ.Πελοποννήσου  τον Αθλητικό Όμιλο Πάτρας «Κούρος» , την Παναχαϊκή Γυμναστική Ένωση το 2ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 2023 «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» ,  21.097 μέτρων. Ο αγώνας είναι αφιερωμένος στη μνήμη του μεγάλου Πατρινού αθλητή της Π.Γ.Ε ,Μαραθωνοδρόμου Φάνη Τσιμιγκάτου.

Ο 2ος Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Πάτρας “ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ” περιλαμβάνει τα αγωνίσματα :

  • Ημιμαραθώνιο δρόμος 21.097 μέτρα για άτομα γεννημένα το 2005 και μεγαλύτερα.
  • Αγώνα δρόμου 5.000 μέτρων για άτομα γεννημένα το 2011 και μεγαλύτερα.
  • Αγώνα δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές της Δ΄,Ε΄,ΣΤ΄  Δημοτικού Σχολείου (γεννηθέντες τα έτη 2012 – 2013 – 2014) και  ΑΜεΑ.

Τόπος και Ημερομηνία διεξαγωγής

Η ημερομηνία διεξαγωγής του Αγώνα είναι το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023. Το σημείο Εκκίνησης και Τερματισμού των αγωνισμάτων είναι το Κολυμβητήριο του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στο Νότιο Πάρκο. Τα αγωνίσματα θα διεξαχθούν με οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες.

Επίσημος Αγώνας υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ

Ο Αγώνας είναι αναγνωρισμένος από τον ΣΕΓΑΣ, έχει ενταχθεί στο επίσημο καλεντάρι του και τελεί υπό την αιγίδα του με βάση Μνημόνιο Συνεργασίας του με τον Δήμο Πατρέων.

Πιστοποιημένη διαδρομή

Η Διαδρομή του αγώνα είναι μετρημένη και πιστοποιημένη από εταιρεία επίσημης μέτρησης και πιστοποίησης και οι επιδόσεις των αθλητών στον Ημιμαραθώνιο θα αναγνωρίζονται από τον ΣΕΓΑΣ.

Θεσμικοί Υποστηρικτές

Στο 2ο ΝΥΧΤΕΡΙΝΟ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΠΑΤΡΑΣ «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» συμμετέχουν και υποστηρίζουν οι φορείς :

  1. Ελληνική Ομοσπονδία Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (ΕΟΣΛΜΑ-Υ)
  2. Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Αχαΐας “ΦΕΙΔΙΠΠΙΔΗΣ”
  3. Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων
  4. Σύνδεσμος Προπονητών Στίβου Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων
  5. Σύνδεσμος Κριτών Στίβου Βόρειας Πελοποννήσου
  6. Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)
  7. Οργανισμός Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ)
  8. Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου (ΕΡΔΥΠ)
  9. Ναυτικός Όμιλος Πατρών (ΝΟΠ)
  10. Αθλητικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ρίου «ΙΑΣΩΝ»
  11. Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ)
  12. Α.Ο. «Πήγασος» Μπεγουλακίου Πάτρας
  13. Ίδρυμα Δημητρίου και Λίλης Σταυροπούλου
  14. Σύνδεσμος Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (ΣΕΒΑΣ) Πάτρας
  15. Λέσχη Περιπατητών, Δρομέων και Μαραθωνοδρόμων Πάτρας ΦΑΕΘΩΝ
  16. Αχαϊκή Λέσχη Μοτοσικλετιστών (ΑΧ.ΛΕ.ΜΟ)
  17. Ποδηλατικός Όμιλος Πατρών (ΠΟΠ)
  18. Ανοιχτό Πανεπιστήμιο
  19. Πανεπιστήμιο Πατρών
  20. Σύλλογος Εμπόρων ιστορικού κέντρου Πάτρας

Εκκίνηση και Τερματισμός

Το σημείο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων Ημιμαραθωνίου, 5.000 μέτρων και 1.000 μέτρων είναι η Νότια πλευρά του Κολυμβητηρίου του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στο Νότιο Πάρκο.

Η ώρα εκκίνησης των αγώνων είναι:

  • 1.000 μέτρα 17.00΄
  • 5.000 μέτρα 17.30΄
  • Ημιμαραθώνιος 19.00΄

Οι δρομείς πρέπει να προσέρχονται στο χώρο της εκκίνησης το αργότερο 15΄πριν την ώρα εκκίνησης.

Χρονικά όρια

Τα χρονικά όρια τερματισμού είναι :

  •  1.000 μέτρα – δεν υπάρχει όριο
  •  5.000 μέτρα – 60΄
  •  Ημιμαραθώνιος – 180΄

Κανονισμοί

Ισχύουν οι κανονισμοί της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κλασικού Αθλητισμού (IAAF)

Διαδρομή

Η διαδρομή είναι επίπεδη, ασφάλτινη και διασχίζει το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης εντός του αστικού ιστού. Διασχίζει το Νότιο Πάρκο, την Ιχθυόσκαλα, το Παλιό Λιμάνι και το Τελωνείο, τη Μαρίνα, τη Γλυφάδα, τον Ο.ΠΑ.ΘΑ και τον ΙΟΠ, την Τερψιθέα, το ΄Ελος της Αγυιάς, την πρώην Πλαζ του ΕΟΤ.   Εκτείνεται από τον ποταμό Γλαύκο που  βρίσκεται νότια μέχρι τον προστατευόμενο από τη Διεθνή Συνθήκη Ραμσάρ Υγροβιότοπο  «Έλος της Αγυιάς» και την πρώην Πλαζ του ΕΟΤ  που βρίσκονται βόρεια.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής είναι μέσα στη φύση και οι αθλητές κατά τη διάρκεια της θα έχουν συνεχή οπτική επαφή με τη θάλασσα, με τα υψίστης αρχιτεκτονικής αξίας κτίρια της παλιάς βιομηχανικής ζώνης της πόλης  και άλλα νεοκλασσικά κτίρια εντός του αστικού ιστού, τη μεγαλύτερη εκκλησία των Βαλκανίων του Πολιούχου Αγίου Ανδρέα , τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρίου, ενώ θα διέλθουν από το παλιό Λιμάνι.

Η διαδρομή είναι απόλυτα ασφαλής για τους αθλητές καθώς δεν διασταυρώνεται με κάθετους δρόμους και με σιδηροδρομική γραμμή και δεν έχει εμπόδια και δυσκολίες γενικότερα.

Η διαδρομή είναι μετρημένη και πιστοποιημένη επίσημα από την AIMS (Association of International Marathons and Distance Races).

Η ανώτερη υψομετρική διαφορά της διαδρομής από τη θάλασσα είναι 3 μέτρα.

Θα φυλάσσεται σε όλο το μήκος της από την Τροχαία, τους Ραδιοερασιτέχνες μοτοσικλετιστές, Λέσχη μοτοσικλετιστών και πλήθος Εθελοντών.

Σταθμοί υποστήριξης

Στον Αγώνα των 1.000 μέτρων θα υπάρχει σταθμός υποστήριξης  στον Τερματισμό.

Στον Αγώνα των 5.000 μέτρων θα υπάρχουν δύο (2) σταθμοί υποστήριξης, ο 1ος στα 2.500 μ. στο σημείο αναστροφής των αθλητών και ο 2ος στον Τερματισμό.

Στον Ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν εννέα (9) σταθμοί υποστήριξης οι οκτώ (8) ανά 2.500 μέτρα και ο 9ος στον Τερματισμό (2.500 μ., 5.000 μ., 7.500, 10.000 μ., 12.500 μ., 15.000 μ., 17.500 μ, 20.000 μ., Τερματισμός).

Σε όλους τους σταθμούς υποστήριξης και των τριών αγώνων θα διατίθεται νερό.

Ειδικότερα στον Ημιμαραθώνιο στον 4ο σταθμό στα 10.000 μ. θα διατίθεται ισοτονικό ρόφημα και στον 5ο σταθμό στα 12.500 μ. θα διατίθεται μπανάνα ή αλμυρό snack.

Εγγραφές

Η  εγγραφή θα πραγματοποιείται από το παρακάτω σύνδεσμο   :

https://event.athletopia.com/nychterinos-imimarathonios-patras?step=1

α) με Πιστωτική / Χρεωστική κάρτα
β) Μεταφορά μέσω τραπέζης – IRIS
γ) Μεταφορά μέσω τραπέζης

Στοιχεία λογαριασμού:

ΑΟΠ Κούρος
Τράπεζα Alpha Bank
IBAN GR 1401405340534002002012267

Οι κατηγορίες εγγραφής είναι :

  1. Ατομική εγγραφή για μεμονωμένα άτομα

Για να παραλάβει τον αθλητικό του εξοπλισμό και το νούμερό του  από το κέντρο παράδοσης αριθμών πρέπει να φέρει ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

  • Ατομική εγγραφή ανηλίκων

Για συμμετάσχει στον αγώνα ανήλικος δρομέας, που έχει κάνει ατομική εγγραφή πρέπει να προσκομίσει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα του  ότι συναίνει να λάβει μέρος στον αγώνα η οποία  να φέρει το γνήσιο της υπογραφής του καθώς και ταυτότητα ή διαβατήριο ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου ταυτοπροσωπίας του συμμετέχοντα.

  • Ομαδική εγγραφή

Ομαδική εγγραφή μπορούν να κάνουν άτομα που συγκροτούν ομάδα 8 τουλάχιστον ατόμων μικτά στα αγωνίσματα 5.000 μ. και Ημιμαραθωνίου, ανεξαρτήτως φύλλου και ηλικίας και ανεξαρτήτως αν ανήκουν σε κάποια συλλογικότητα, οργανισμό, δημόσια υπηρεσία, εταιρεία κ.ο.κ., με μόνη προϋπόθεση την επιθυμία να συμμετάσχουν σαν ομάδα. Με τη δήλωση ομαδικής εγγραφής ορίζεται αρχηγός της ομάδας ο οποίος την εκπροσωπεί σε όλα τα θέματα και σε περίπτωση απουσίας του αρχηγού για οποιονδήποτε λόγο ορίζεται αντικαταστάτης του. Ο αρχηγός της ομάδας ή αν απουσιάζει κατά την παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού των μελών της ομάδας ο αντικαταστάτης του, πρέπει να προσκομίσει την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο.                                                                                    
Εάν η ομάδα έχει ανήλικους δρομείς ο αρχηγός της ομάδας, προσκομίζει τις υπεύθυνες δηλώσεις συγκατάθεσης  των κηδεμόνων τους με γνήσιο υπογραφής μαζί με την αστυνομική του ταυτότητα ή άλλου αντίστοιχου εγγράφου ταυτοπροσωπίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ομαδικές εγγραφές μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλ. 6947831390 , κ. Παπανδρεόπουλος Γεώργιος (Δ/ντης Αγώνα) & 6906750495 , κ. Κατσίκης Αντώνης , Πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Αχαϊας ¨Φειδιππίδης¨ και μέλος της Οργανωτικής επιτροπής του αγώνα.

Πριν την εγγραφή είναι απαραίτητη η ανάγνωση και η αποδοχή των Κανονισμών, όπως αυτοί αναφέρονται στην παρούσα προκήρυξη.

Προθεσμία εγγραφών

Οι εγγραφές ολοκληρώνονται με τη συμπλήρωση των ορίων συμμετοχής ανά αγώνα ή το αργότερο την Δευτέρα  16 Οκτωβρίου 2023, στο βαθμό που τα όρια συμμετοχής δεν έχουν συμπληρωθεί νωρίτερα.

Εγγραφές μπορούν να πραγματοποιηθούν στο κέντρο παραλαβής αριθμού συμμετοχής και λοιπού υλικού την Πέμπτη 19/10 και την Παρασκευή 20/10 με την προϋπόθεσή ότι το ανώτατο όριο συμμετοχής σε κάθε αγώνισμα δεν έχει συμπληρωθεί.

Κόστος συμμετοχής

Η συμμετοχή των δικαιούχων Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), των ανέργων, των Πολυτέκνων – Τριτέκνων, των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών, των μαθητών ομαδικά (πάνω από 8 άτομα) γυμνασίων, λυκείων, των ΑΜεΑ και των πασχόντων από χρόνιες βαριές ασθένειες είναι δωρεάν.

Παροχές

Βασικό πακέτο παροχών

  1. Αριθμός συμμετοχής , ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και παραμάνες για τον αριθμό
  2. Τσάντα δρομέα με αυτοκόλλητο .
  3. Αναμνηστικό μετάλλιο
  4. Τροφοδοσία κατά την διάρκεια τουαγώνα και στον τερματισμού

Ενισχυμένο πακέτο παροχών

  1. Αριθμός συμμετοχής , ενσωματωμένο chip χρονομέτρησης και παραμάνες για τον αριθμό
  2. Τσάντα δρομέα με αυτοκόλλητο .
  3. Αναμνηστικό μετάλλιο
  4. Τροφοδοσία κατά την διάρκεια του αγώνα και στον τερματισμού
  5. Αναμνηστική τεχνική μπλούζα

Παράδοση αθλητικού εξοπλισμού

Η παραλαβή των αριθμών και του λοιπού υλικού θα γίνεται:

α) από το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Λαδόπουλου Ηλέκτρας και Τεμπών τις παρακάτω ημέρες και ώρες :

  • Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023         17.00΄- 21.00΄
  • Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023  14.00΄- 21.00΄
  • Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023         9.30΄- 13.00΄

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα συνιστάται η έγκαιρη παραλαβή του αθλητικού εξοπλισμού τις παραπάνω ημέρες και ώρες.

Μόνο για τους δρομείς από άλλες περιοχές, που θα αφιχθούν στην πόλη την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα μετά τις 13.00΄ θα υπάρχει η δυνατότητα παραλαβής του αθλητικού τους εξοπλισμού στο σημείο Εκκίνησης από τις 14.30΄μέχρι τις 16.30΄.

Προσοχή :
Δεν θα είναι δυνατή η συμμετοχή χωρίς την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής (bib number) και του chip χρονομέτρησης.

Πολιτική Ακυρώσεων

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αιτήματα για ακύρωση εγγραφής δεν θα γίνονται δεκτά και δεν θα πραγματοποιείται καμία επιστροφή συνδρομής συμμετοχής.

Σε περίπτωση μετάθεσης ή  ακύρωσης της διοργάνωσης με απόφαση της Πολιτείας ή του Δήμου εξ αιτίας λόγου ανωτέρας βίας, θα πραγματοποιείται αναγκαστική μεταφορά της εγγραφής κάθε δρομέα στην επόμενη διοργάνωση και η συμμετοχή θα ακολουθεί τους γενικούς όρους & κανονισμούς της νέας διοργάνωσης. Το ίδιο θα ισχύσει σε περίπτωση περιορισμού του αριθμού των συμμετεχόντων με απόφαση της πολιτείας, όσον αφορά τους υπεράριθμους συμμετέχοντες, οι οποίοι θα προσδιορισθούν με σειρά προτεραιότητας εγγραφής.

Βραβεύσεις

Σε όλους τους αθλητές και των τριών αγώνων (1.000 μ., 5.000 μ., Ημιμαραθώνιος) θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο.

Στο αγώνισμα των 5.000 μέτρων θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης.

Στο αγώνισμα του Ημιμαραθώνιου θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και οι τρεις πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Επίσης θα βραβευθούν οι τρεις πρώτοι άνδρες και γυναίκες των παρακάτω ηλικιακών κατηγοριών :

Κατηγορία θα συγκροτείται εφόσον συμμετέχουν τουλάχιστον 6 αθλητές. Σε περίπτωση μη συγκρότησης κατηγορίας οι αθλητές εντάσσονται στην προηγούμενη κατηγορία, εκτός από την πρώτη που εντάσσονται στην επόμενη γιατί δεν υπάρχει προηγούμενη.

Χρηματικά Έπαθλα Ημιμαραθωνίου

Στον Ημιμαραθώνιο θα δοθούν χρηματικά έπαθλα στους έξι (6) πρώτους άνδρες και τις έξι (6) πρώτες γυναίκες της γενικής κατάταξης. Τα έπαθλα είναι τα παρακάτω εφόσον πετύχουν χρόνο  καλύτερο της      1h 11’,30΄΄ στους άνδρες και  1h25’,30΄΄ στις γυναίκες διαφορετικά θα συμπληρωθεί η εξάδα παίρνοντας από 100 € ο κάθε αθλητής  με χρόνο καλύτερο της  1h 15΄,30΄΄ στους άνδρες  και στις γυναίκες   1h 30’,00’’

Θα δοθούν επίσης εξτρά χρηματικά έπαθλα στους πρώτους νικητές ανδρών και γυναικών ανάλογα με την επίδοση τους, όπως φαίνεται παρακάτω :

Χρηματικά έπαθλα στα 5000μ Ανδρών και Γυναικών

Στον 1ο Νικητή  και Νικήτρια των 5000μ θα δοθεί χρηματικό έπαθλο 200€

Άλλες παροχές

Η μετακίνηση, διαμονή και συμμετοχή των τριών πρώτων νικητών ανδρών και γυναικών θα καλυφθεί από τη διοργάνωση.

ΟΙ Έλληνες αθλητές και οι Ελληνίδες αθλήτριες με πιστοποιημένο χρόνο μέσα στο 2022 και το 2023 κάτω από 1.12΄.30΄΄και κάτω από 1.25΄.00΄΄ αντίστοιχα θα έχουν δωρεάν το πακέτο συμμετοχής, με μόνη προϋπόθεση την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής τους μέχρι την 1 Οκτωβρίου 2023.

Ιατρική κάλυψη

Οι δρομείς θα τρέξουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη, θα πρέπει να έχουν εξεταστεί πρόσφατα από γιατρό (θα επισυνάψουν στην αίτηση συμμετοχής υπεύθυνη δήλωση).

Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν πρόβλημα υγείας, τραυματισμό ή ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Οι διοργανωτές δεσμεύονται ότι θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια των αθλητών, των θεατών, του προσωπικού και των εθελοντών κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Ειδικότερα θα υπάρχουν γιατροί στα παρακάτω σημεία κάθε αγώνα :

  •   1.000 μέτρα – στη μέση της διαδρομής και στον τερματισμό
  •   5.000 μέτρα – στη μέση της διαδρομής και στον τερματισμό
  •   Ημιμαραθώνιος – στο 7ο χιλιόμετρο, στο 14ο χιλιόμετρο και στον τερματισμό

Επίσης θα υπάρχουν :

  • Φυσιοθεραπευτές του Περιφερειακού Τμήματος Αχαΐας – Ηλείας, του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών στον τερματισμό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Πατρών
  • Ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ
  • Μοτοσικλετιστές της Τροχαίας Πατρών και της Ομάδας «Ζ»
  • Η ομάδα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
  • Μοτοσικλετιστές της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δυτικής Πελοποννήσου

 Οι αθλητές που θα αναφέρουν τραυματισμό (μυϊκές θλάσεις, κράμπες κ.ο.κ.) θα εξετάζονται από γιατρό και θα τους προσφέρεται περίθαλψη 1ου βαθμού από τους φυσιοθεραπευτές.

Οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής απέχει 5΄- 10΄από ένα εκ των δύο μεγαλύτερων Νοσοκομείων της Πελοποννήσου το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών
«Αγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Η Αστυνομική Διεύθυνση Πατρών θα μεριμνήσει για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Υγειονομικό πρωτόκολλο

Θα ισχύσει το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Γενικής Γραμματικής Αθλητισμού για τη συμμετοχή σε αγώνες δρόμου μεγάλου αποστάσεων όπως αυτό θα καθορίζεται από την ισχύουσα Κοινή Υπουργική Απόφαση την ημέρα διεξαγωγής του αγώνα.

Προσωπικά δεδομένα

Τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων αθλητών (όνομα, γέννηση, διεύθυνση, τηλέφωνο, mail κλπ), θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις   ανάγκες της διοργάνωσης και για την έκδοση και δημοσίευση των αποτελεσμάτων.

Ηλεκτρονική χρονομέτρηση και αποτελέσματα

Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση των αγώνων, καθώς και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει αναλάβει εταιρεία επίσημης χρονομέτρησης. Για το λόγο  αυτό όλοι οι συμμετέχοντες δρομείς, θα πρέπει να φορούν το chip χρονομέτρησης που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό συμμετοχής τους από τη   Γραμματεία. Για τον Ημιμαραθώνιο θα υπάρχουν ενδιάμεσοι σταθμοί ελέγχου χρονομέτρησης (check point)  στα σημεία  αναστροφής.

Μετάβαση δρομέων στην εκκίνηση

Οι συμμετέχοντες δρομείς μεταβαίνουν στο χώρο εκκίνησης του αγώνα, με δικά τους μέσα και χρήση των ΜΜΜ που δίνουν τη δυνατότητα προσέγγισης προς το χώρο των εκκινήσεων με επιπρόσθετο βάδισμα προς αυτόν, για να επιτευχθεί ο διαχωρισμός – διασπορά της προσέλευσης των δρομέων και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Οι δρομείς πρέπει να βρίσκονται στο χώρο της εκκίνησης, του αγώνα στον οποίο συμμετέχουν 15 λεπτά νωρίτερα από την έναρξή του.

Σταθμοί τροφοδοσίας

Δρόμος 1.000 μ. Τερματισμός
Δρόμος 5.000 μ. Εκκίνηση – 2.500 μ. – Τερματισμός
Ημιμαραθώνιος Εκκίνηση – 5.000 μ. – 7.500 μ. – 10.000 μ. – 12.500 μ. – 15.000 μ. – 17.500 μ. –Τερματισμός.

Τουαλέτες

Χημικές τουαλέτες για την εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων θα υπάρχουν πλησίον του χώρου εκκίνησης  και στις δύο αναστροφές της διαδρομής του ημιμαραθωνίου.

Χώρος προθέρμανσης

Ως χώρος προθέρμανσης ορίζεται όλο τον Νότιο Πάρκο πλην του χώρου εκκίνησης-τερματισμού και των δρόμων που διεξάγεται ο αγώνας.

Παράδοση – παραλαβή ρουχισμού και προσωπικών αντικειμένων

Οι δρομείς των 5.000 μέτρων και του Ημιμαραθωνίου έχουν την δυνατότητα  να παραδώσουν τα προσωπικά τους αντικείμενα προς φύλαξη  τοποθετημένα στον ειδικό πλαστικό σάκο με κολλημένο το αυτοκόλλητο που αναγράφει τον αριθμό συμμετοχής  τους  που θα παραλάβουν μαζί με τον αριθμό τους ,  στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο πλησίον της εκκίνησης του αγώνα. Η παραλαβή του σάκου θα γίνεται με την επίδειξη του αριθμού συμμετοχής (bib number).

Προσοχή :

  1. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για την απώλεια αντικειμένων αξίας. Οι δρομείς παρακαλούνται να μην τοποθετούν χρήματα, τιμαλφή και άλλα είδη αξίας στους ειδικούς σάκους φύλαξης.
  2. Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο φύλαξης των ειδικών πλαστικών σάκων δεν θα παραλαμβάνονται άλλα σακίδια, τσάντες κ.ο.κ. εκτός από τους ειδικούς πλαστικούς σάκους της διοργάνωσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΉ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ                              
Ο ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΠΑΝ.ΠΕΤΡΟΠΟΠΟΥΛΟΣ                                       
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΠ ΚΟΥΡΟΣ: ΦΛΙΓΚΟΥ ΟΛΓΑ

2ος ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΠΑΤΡΑΣ 2023 «ΦΑΝΗΣ ΤΣΙΜΙΓΚΑΤΟΣ» λογότυπο
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ursa Trail 2024
Οι ημερομηνίες του αγώνα για το 2024
Amorgos Trail Challenge 2024
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
12ος Ημιμαραθώνιος Χίου
Ανακοινώθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο