YSR GLOBAL RUN

Αγώνας 5χλμ. για

Share

Η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (Μ.Κ.Ο.) Yoga and Sport With Refugees (YSR) διοργανώνει την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022 στις 9:00 αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων στο υπέροχο Πεδίο του Άρεως. Θα είναι ένας λιτός αγώνας, όπου οι συμμετέχοντες θα κάνουν 3 γύρους των 1.700 μέτρων εντός του πάρκου, χωρίς χρονομέτρηση και απονομή βραβείων. Όλοι οι συμμετέχοντες, όλοι νικητές, πέρα από τη χαρά της συμμετοχής, θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο, μαζί βέβαια με την ευγνωμοσύνη μας για την υποστήριξή τους!!!

Αντίστοιχοι αγώνες θα γίνουν την ίδια ημέρα σε άλλες 5 πόλεις του κόσμου (Νέα Υόρκη, Βερολίνο, Άμστερνταμ, Όσλο, Ρώμη). Όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για να συνεχίσουμε τον εμπλουτισμό της ζωής των προσφύγων μέσω του αθλητισμού. Για να πληρώσουμε το ενοίκιο των γυμναστηρίων μας, για να αγοράσουμε αθλητικό εξοπλισμό, για να παρέχουμε υποστήριξη στους εκπαιδευτικούς μας.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Η M.Κ.Ο. Yoga and Sport With Refugees (YSR)γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 2017 στο νησί της Λέσβου, ως απάντηση στην τεράστια ανάγκη για υγιείς/ασφαλείς χώρους, για την αίσθηση της κοινότητας και για την ψυχική και σωματική υγεία. Το 2020 επεκταθήκαμε στην Αθήνα και το 2021 στα Ιωάννινα. Καθημερινά προσφέρουμε περισσότερες από 20 διαφορετικές αθλητικές δραστηριότητες σε περίπου 400 άτομα. Το μοντέλο μας είναι μοναδικό, με πάνω από 70 από τους προηγούμενους και σημερινούς προπονητές μας να προέρχονται από προσφυγικό υπόβαθρο.

Η προσφυγική κρίση ξεκίνησε το 2015. Αρχικά η Ευρώπη άνοιξε τα σύνορά της σε χιλιάδες που εγκατέλειπαν τη Συρία, το Αφγανιστάν και τις χώρες της Αφρικής. Στη συνέχεια, τα σύνορα έκλεισαν και χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείφθηκαν και απομονώθηκαν στη νότια Ευρώπη.

Μέσω του αθλητισμού, φέρνουμε τους ανθρώπους κοντά και καλλιεργούμε την ελπίδα. Ο αθλητισμός μπορεί να σπάσει τα εθνικά και θρησκευτικά εμπόδια, δημιουργώντας έτσι έναν ασφαλή χώρο συνάντησης για συνεργασία μεταξύ των πολιτισμών, όπου όλοι συμμετέχουν και γίνονται οικογένεια. Εργαζόμαστε μαζί για να χτίσουμε τις δεξιότητες των ανθρώπων, προωθώντας ένα περιβάλλον που ευνοεί τη συνεχή μάθηση σε ολόκληρο τον οργανισμό μας. Οι ομάδες μας είναι σκόπιμα διαφορετικές, αποτελούμενες από εθελοντές από τη διεθνή, την ελληνική και την προσφυγική κοινότητα, έτσι ώστε να μπορούμε να μάθουμε ο ένας από τον άλλο και να γίνουμε πραγματικά δυνατοί μαζί #STRONGERTOGETHER.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ 5 χλμ.:                                                          
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 09:00 π.μ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Εκκίνηση από το άγαλμα της Κωνσταντίνου, πρώτη στροφή δεξιά, πέρασμα από το άγαλμα της Αθηνάς, τον Αγ. Χαράλαμπο, τους Αγ. Ταξιάρχες, δεξιά στο δρόμο με τις προτομές των Ηρώων του 1821, αριστερά στον χωμάτινο δρόμο και έξοδος στο σημείο εκκίνησης. Με 3 στροφές θα καλυφθούν τα 5 χιλιόμετρα.

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 12ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με τις από 4/5/22 οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, δεν υφίστανται πλέον περιορισμοί στα πλαίσια της πανδημίας.

Στον αγώνα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι έχουν περάσει από αντίστοιχες ιατρικές εξετάσεις και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Κάθε δρομέας συμμετέχει οικειοθελώς και με δική του ευθύνη. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν και αποδέχονται πλήρως τους κινδύνους που πιθανόν να έχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση.

Οι αιτήσεις συμμετοχής καταχωρούνται στον παρακάτω σύνδεσμο έως τη Πέμπτη 8/9/2022 στις 20:00:

Δηλώστε συμμετοχή

Το αντίτιμο της συμμετοχής είναι 5€ και μπορεί να καταβληθεί είτε με τραπεζική κατάθεση, είτε με κάρτα. Ασφαλώς, όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει το έργο μας καταβάλλοντας οποιοδήποτε μεγαλύτερο ποσό επιθυμεί.

Πληρωμές με τραπεζική κατάθεση μπορούν να γίνουν στον παρακάτω λογαριασμό:

ΤΡΑΠΕΖΑ: ΕΘΝΙΚΗ

IBAN: GR3301100400000004072708102

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΤΕΛΛΑ ΑΤΖΕΜΗ

Πληρωμές με κάρτα μπορούν να γίνουν στον παρακάτω σύνδεσμο:

Και στις δύο περιπτώσεις πληρωμής (τραπεζική κατάθεση / κάρτα) παρακαλείστε να γράφετε το ονοματεπώνυμο σας και τη λέξη «ΑΓΩΝΑΣ», π.χ. ΣΥΡΙΓΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΓΩΝΑΣ).

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η παραλαβή των αριθμών συμμετοχής θα γίνει την ημέρα του αγώνα, στο χώρο της εκκίνησης από τις 7:30 έως τις 8:30.

ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ

Θα υπάρχει ένας σταθμός με νερά στο χώρο της εκκίνησης, ώστε να δίδονται σε κάθε στροφή.

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ

Θα υπάρχει παρουσία ιατρού κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΦΥΛΑΞΗ

Θα υπάρχει φροντίδα για φύλαξη των προσωπικών αντικειμένων των συμμετεχόντων.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά μετάλλια.

Διοργάνωση:

M.Κ.Ο. Yoga and Sport With Refugees (YSR) https://yogasportwithrefugees.org/

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
8ο No Finish Line Athens 2024
Δείτε τις πληροφορίες της διοργάνωσης
11ος Πράσινος Λευκάδιος Ημιμαραθώνιος Δρόμος – Green Half Marathon Lefkada
Δείτε την προκήρυξη της διοργάνωσης
B2Run Aθens 2024: Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
Το μεγαλύτερο Corporate Running Party έρχεται ξανά στο ΟΑΚΑ στις 18 Ιουνίου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο