The Marathon Barber

Κι όμως, υπάρχει ένα ανδρικό κομμωτήριο για μαραθωνοδρόμους…

Share

Ο Στέλιος Γεωργίου φανατικός δρομέας, αλλά και ιδιοκτήτης κομμωτηρίου, αποφάσισε να μεταλλάξει το χώρο του μεταφέροντας την αγάπη του για το τρέξιμο στην εργασία του. Το αποτέλεσμα; Ένας χώρος που κάθε μαραθωνοδρόμος, αλλά και δρομέας, αισθάνεται σαν στο σπίτι του!

Η αλήθεια είναι πως δεν συναντάς συχνά τέτοια καταστήματα. Οι τοίχοι στολισμένοι επιμελώς από αμέτρητα μετάλλια τερματισμών, δεκάδες αριθμούς συμμετοχής και ένδοξες δρομικές στιγμές του Στέλιου. Σε μία γωνιά όλα τα τεύχη του RUNNER Magazine (πράγμα που μας κολάκευσε). Η τηλεόραση να «παίζει» δρομικά ντοκιμαντέρ ή στιγμές Αυθεντικού Μαραθώνιου. Σίγουρα για κάθε δρομέα η αίσθηση είναι ιδιαίτερη. Γοητευτική, αλλά και γνώριμη!
Ο Στέλιος εργάζεται 26 χρόνια ως κομμωτής, ενώ από το 2009 έχει το δικό του κατάστημα στον Αγ. Δημήτριο. Σίγουρα, είναι φοβερά αγαπητός στην περιοχή αφού σχεδόν όλοι όσοι περνούν τον χαιρετούν εγκάρδια.
Νωρίς το πρωί ή κάποια μεσημέρια ξεκλέβει σταθερά τα τελευταία 8-9 λίγο από τον ελεύθερο του χρόνο για το τρέξιμό του. Συμμετέχει συχνά σε αγώνες μικρών ή μεγαλύτερων αποστάσεων, ενώ κάθε χρόνο τρέχει σε δύο Μαραθώνιους, συνήθως σε Αθήνα και Ολυμπία. Ο Μαραθώνιος, άλλωστε, όπως παραδέχεται είναι το μεγάλο του πάθος.

Όμως αυτό δεν του αρκούσε. Έτσι σκέφτηκε να φέρει το τρέξιμο μέσα στη δουλειά του: «Πολλές φορές όταν έτρεχα μου είχε μπει η σκέψη να μεταφέρω το αγαπημένο χόμπι στο κατάστημα. Είναι κάτι που σκεφτόμουν πολλά χρόνια και να που τώρα το έκανα! Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να κάνεις τη δουλειά που αγαπάς μαζί με το χόμπι σου, αλλά και τους φίλους σου που μοιράζεσαι ώρες προπονήσεων και αγώνων. Και φυσικά αυτό έχει αλλάξει και την ψυχολογία μου! Έρχομαι με μεγαλύτερη χαρά κι αισθάνομαι ακόμα πιο όμορφα όταν βρίσκομαι εδώ».

Άραγε οι πελάτες πως αντιδρούν;
«Οι περισσότεροι πελάτες μου γνωρίζουν την τρέλα μου για το τρέξιμο και τους αρέσει, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν έχουν σχέση μ’ αυτό. Και οι καινούριοι πελάτες, όμως, που έρχονται για πρώτη φορά γοητεύονται από ένα τέτοιο, αρκετά διαφορετικό περιβάλλον».

Μήπως πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβεται και κάποιο μήνυμα;
«Ασφαλώς. Το μήνυμά μου προς όλους, πελάτες αλλά και φίλους, είναι πως η ζωή είναι όπως ένας Μαραθώνιος. Όταν πέφτεις πρέπει να είσαι αποφασισμένος να σηκωθείς, αλλά και ότι τα όνειρα μπορούν να γίνουν πραγματικότητα με πίστη, αγάπη και πολύ υπομονή».

Αλήθεια, πώς ξεκίνησε αυτή η αγάπη για το τρέξιμο και τον Μαραθώνιο;
«Όλα ξεκίνησαν όταν ο αδερφός μου Γιάννης τερμάτισε το 1989 στον 7ο Διεθνή Μαραθώνιο ‘‘Γρηγόρης Λαμπράκης’’ κι ενώ ήταν σχεδόν 17 ετών. Θυμάμαι ακόμα εκείνη τη μέρα αρκετά καλά. Τότε αποφάσισα πως κι εγώ κάποια στιγμή θα τερματίσω έναν Μαραθώνιο. Το 2012, λοιπόν, σχετικά απροετοίμαστος, ακόμα καπνιστής και υπέρβαρος, έτρεξα τον πρώτο μου Μαραθώνιο. Από τότε μετράω συνολικά 11. Τίποτα δε μου χαρίστηκε βέβαια. Όλα έγιναν με κόπο, επιμονή και υπομονή. Και φυσικά με τη στήριξη της οικογένειάς μου που με βοηθάει και με καταλαβαίνει!».

Το Marathon Barber βρίσκεται Πριάμου 63 στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.
facebook: The Marathon Barber

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το επόμενο βήμα
Ως δρομείς γνωρίζουμε ότι το σημαντικότερο όλων είναι ο προγραμματισμός και η σκληρή δουλειά. Ας προσπαθήσουμε λοιπόν με συνέπεια, για να κάνουμε το «επόμενο βήμα» που θα μας οδηγήσει σε μία καλύτερη κατάσταση.
Aleksandr Sorokin: Αποκλειστική συνέντευξη στο RUNNER Magazine
Συνέντευξη με τον κορυφαίο υπερμαραθωνοδρόμο
Εγωιστική υπόθεση
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο