Δρομικές διακοπές

Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου

Share

ΟΚ – άντε και παντρεύτηκες μέσα σε αυτόν τον απίστευτο χαμό των ημερών. Και έχεις και δουλειά και πληρώνεσαι, άρα ανήκεις στο τυχερό κομμάτι του ελληνικού πληθυσμού. Και πήρες και καλοκαιρινή άδεια. Τρεις ολόκληρες συνεχόμενες εβδομάδες για πρώτη φορά στην επαγγελματική σου ζωή. Και είσαι και δρομέας όπως και ο άνδρας σου. Και δεν μπορείς να φύγεις στο εξωτερικό για τα κλασικά ταξίδια του μέλιτος, γιατί πρώτον γύρω σου έχει τα γνωστά οικονομικοπολιτικά θέματα, ας μην επαναλαμβανόμαστε και δεύτερον στις απέραντες γαλάζιες παραλίες του εξωτερικού που συνήθως πάνε οι φρεσκοπαντρεμένοι είσαι σίγουρη ότι θα βαρεθείς από τη δεύτερη μέρα. Άρα τι κάνεις;
Τις καλύτερες διακοπές της ζωής σου είναι η απάντηση, απενοχοποιημένα και απλά! Για αρχή κάνεις ό,τι ακριβώς έκανες όταν ψάχνατε ημερομηνία για να παντρευτείτε. Ανοίγεις το αγωνιστικό καλεντάρι. Μόνο που τώρα δεν ψάχνεις ποια ημερομηνία είναι κενή, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Ποια ημερομηνία μετά τον γάμο έχει ποιον αγώνα στην Ελλάδα. Όσο πιο μακριά, τόσο το καλύτερο. Και μετά φτιάχνεις ένα πλήρες πλάνο γύρω απο αυτόν.

Πριν τον αγώνα λοιπόν, ψάχνεις να πας στο ιδανικό μέρος για προετοιμασία. Κάπου χαλαρά, για να μην τραυματιστείς, αλλά με δροσιά και ωραία φύση για να εμπνέεσαι να τρέχεις. Μετά, δυο μέρες πριν τον αγώνα, ταξιδεύεις εκεί που είναι ο αγώνας για να δεις τα μονοπάτια του από πριν, να βολευτείς και να τρέξεις χαλαρός και άνετος. Όχι δηλαδή όπως σε όλους τους άλλους αγώνες μέσα στη χρονιά που φτάνεις με την ψυχή στο στόμα το προηγούμενο βράδυ και αναρωτιέσαι αν θα προλάβεις μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα κανέναν στη γραμματεία για να πάρεις τον αριθμό σου. Αφού τρέξεις, ψάχνεις να βρεις ένα μέρος με λουτρά για να χαλαρώσεις το πονεμένο σου κορμί. Κάπου όμορφα και ακόμα πιο μακριά από τη βάση σου, γιατί πότε άλλοτε θα έχεις την ευκαιρία να ταξιδέψεις τόσο; Και αφού βρεις που θα χαλαρώσεις για λίγο, ψάχνεις όμορφες παραλίες για να κάνεις και κανένα μπανάκι, αλλά κοντά σε βουνά για να μην ξεχνάς και την μεγάλη σου αγάπη το τρέξιμο βουνού. Και στο τέλος ψάχνεις να βρεις σε ποιο σημείο μπορείς να καταλήξεις για να κατασκηνώσεις, γιατί μετά από τόσα πέρα δώθε θα έχεις μείνει ταπί και ψύχραιμος. Και νάτο το πρόγραμμα. Δάσος Στροφυλιάς για προετοιμασία, Ζαγοροχώρια για τον αγώνα, λουτρά Πόζαρ για να χαλαρώσεις και γιατί είναι τόσο μακριά που δεν έχεις πάει ποτέ μέχρι τώρα, Χαλκιδική για μπάνια, τρέξιμο και ποδήλατο και Σαμοθράκη για κατασκήνωση τρέξιμο και σκαρφάλωμα! Και ξαφνικά οι τρεις εβδομάδες φαντάζουν λίγες και αναρωτιέσαι πώς είχες σκεφτεί να φύγεις έξω για τις διακοπές σου. Γιατί όπως έχουμε πει τόσες φορές, η Ελλάδα είναι η ομορφότερη χώρα του κόσμου και ο καλύτερος προορισμός για όλους, ιδίως για εμάς τους δρομείς. Απλώς εμείς δεν το ξέρουμε ή μάλλον το ξεχνάμε μέσα στην καθημερινότητά μας.

Αν, λοιπόν, μέσα στο καλοκαίρι σας δείτε ένα αυτοκίνητο με άσπρη κορδέλα στην κεραία, φορτωμένο μέχρι τα παράθυρα με αθλητικά παπούτσια, μπατόν, σχοινιά, κράνη, σακίδια, δύο ποδήλατα κρεμασμένα σαν τσαμπιά και δύο τρελαμένους μέσα να ψάχνουν τη διαδρομή τους σε έναν χάρτη, μιλήστε μας. Ο δρομικός μας μήνας του μέλιτος θα είναι και θα έχουμε χαθεί στον δρόμο μας για τρέξιμο!

Δημοσίευση στο Runner νο. 83, της Χριστίνας Φωτεινοπούλου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λύνεται τρέχοντας!
Από τη στήλη Τρέχοντας της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Στην αρχή της διαδρομής
Η στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελική Κοσμοπούλου.
Πέτυχε τον στόχο σου: Τρέξε πιο γρήγορα
Προπονητικές προτάσεις και διατροφικές συμβουλές για να σπάσετε το ρεκόρ σας
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο