«Τρέχουμε» στην Αλταμίρα

Virtual tour στο ομώνυμο σπήλαιο της Βόρειας Ισπανίας

Share

Λίγο πριν το Σαββατοκύριακο και πολλοί αυτές τις ημέρες θα κανονίζατε ένα ταξιδάκι. Ακόμα, όμως, και υπό αυτές τις συνθήκες που ζούμε δεν είναι δύσκολο να πεταχτείτε σε όποιο σημείο του πλανήτη επιθυμείτε.

Σήμερα ταξιδεύουμε μαζί σας στην Ισπανία και το σπήλαιο της Αλταμίρα, το πρώτο παλαιολιθικό μνημείο που ανακαλύφθηκε ποτέ ζωγραφισμένο από τους προγόνους μας. Και σίγουρα η τέχνη των πρώτων κατ’ ανάγκη δρομέων – καθώς έτρεχαν είτε για να φάνε, είτε για μην φαγωθούν – αξίζει τουλάχιστον το σεβασμό των συγχρόνων τους.

Γνωρίστε την

Το σπήλαιο της Αλταμίρα και το αντίστοιχο μουσείου βρίσκεται 2 χλμ. από την πόλη Santillana del Mar στην περιοχή της Cantabria στην Βόρεια Ισπανία. Ανακαλύφθηκε το 1868, ενώ από το 1985 έχει ενταχθεί στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
Τα τοιχώματά του καλύπτονται από ζωγραφιές άγριων ζώων, πολλά από αυτά σε μεγάλο μέγεθος, και σκηνές από τη φύση, που έχουν μείνει αναλλοίωτες στον χρόνο, άθικτες από τις καιρικές συνθήκες λόγω του προστατευτικού ρόλου που έπαιξε το ίδιο το σπήλαιο.

Σίγουρα ένα ταξίδι για να το δει κάποιος από κοντά έχει ιδιαίτερη αξία. Στις μέρες μας, όμως, με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να περιηγηθούμε εικονικά οποιαδήποτε στιγμή το θελήσουμε και να πάρουμε μία γεύση.

Ακολουθεί το virtual tour (στα αγγλικά).

Συνδυάστε το με τρέξιμο

Το μνημείο απέχει μόλις 33χλμ. από το Santander, πόλη γνωστή σε όλους και ειδικά στους δρομείς λόγω του ημιμαραθώνιου Medio Maratón Santander που διεξάγεται τον Μάιο. Φέτος, και λόγω των μέτρων για τον Covid 19 που αναγκάστηκαν να πάρουν όλες οι χώρες, ο αγώνας έχει μεταφερθεί για τις 18 Οκτωβρίου 2020, οπότε και είναι μία καλή ευκαιρία να συνδυάσετε τρέξιμο και μία δια ζώσης περιήγηση.
Τα καλύτερα είναι μπροστά μας (ή πάνω μας)!

Γνωρίστε το μουσείο και προγραμματίστε την επίσκεψή σας πατώντας εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βουνό από τον τόπο σου!
Από τη στήλη «Ιστορίες του δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Τρέξιμο στα χρόνια της -νέας- χολέρας!
Πώς διαχειρίζονται αυτές τις ημέρες οι δρομείς στην Σουηδία; Η Μελίνα Γαλεάδη μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της
Ο δρομέας ξέρει!
Από τις «Ιστορίες του Δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο