Καλοκαιρινός προγραμματισμός για νέους

5 συμβουλές για να φτιάξεις από τώρα το πρόγραμμα της νέας σεζόν

Share

Το καλοκαίρι είναι εδώ και η πρώτη σου προτεραιότητα είναι οι διακοπές και η ξεκούραση. Πολύ σωστά. Υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις τώρα ώστε η νέα σεζόν να σε βρει ακόμα πιο έτοιμο και με λιγότερα εμπόδια για να ξεκινήσεις την ενασχόλησή σου με το τρέξιμο. Κάνε τώρα λοιπόν τις σωστές κινήσεις και ξεκίνα δυναμικά.

Φτιάξε το πρόγραμμά σου

Είπαμε, δεν χρειάζεται να ξεκινήσεις να τρέχεις από τώρα, όμως μπορείς να το προγραμματίσεις. Τι εννοούμε; Προσπάθησε, αν φυσικά είναι δυνατόν, να κατασκευάσεις ένα σταθερό πλάνο της εβδομάδας υπολογίζοντας από τώρα στο εβδομαδιαίο σου πρόγραμμα συγκεκριμένες ώρες και μέρες για την προπόνησή σου. Κάτι τέτοιο θα σε βοηθήσει να είσαι πιο τυπικός ούτως ώστε να μη χάνεις τις προπονήσεις σου και να έχεις ένα παραπάνω κίνητρο.

Βρες στόχο

Τώρα που λογικά έχεις περισσότερο χρόνο προσπάθησε να εντοπίσεις τι είναι αυτό που θέλεις περισσότερο. Να γυμναστείς, να χάσεις βάρος, να φτιάξεις το σώμα σου ή να συμμετάσχεις σε αγώνες; Το διάστημα αυτό έχεις τον χρόνο να ψάξεις, να συζητήσεις με φίλους αλλά και να σκεφτείς ποιος ή ποιοι τελικά θα είναι οι στόχοι σου. Έτσι θα μπορέσεις να βρεις το ιδανικό για σένα πρόγραμμα αλλά και πιθανόν τους κατάλληλους ανθρώπους που θα συνεργαστείς (προπονητές, γιατρούς, δρομικές ομάδες κλπ.).

Εξοπλίσου

Τα παιδιά του Ζεβεδαίου… λέει μία σοφή παροιμία και ισχύει και στην περίπτωσή σου. Για τον λόγο αυτό προσπάθησε από τώρα να προμηθευτείς προϊόντα που θα σου φανούν χρήσιμα όταν θα γίνεις… δρομέας. Ποια είναι αυτά; Σίγουρα ένα δρομικό ζευγάρι παπούτσια αλλά και μερικά τεχνικά t-shirt και ιδανικά δρομικές κάλτσες. Αν κινηθείς από τώρα θα επωφεληθείς από τις εκπτώσεις, δεν θα χρειαστεί να ψάχνεις την τελευταία στιγμή, ενώ μπορείς να απευθυνθείς και σε φίλους σου δρομείς που πιθανόν να έχουν ορισμένα να σου δώσουν.

Κάνε χαρτογράφηση

Όταν κάποιος αρχίζει να τρέχει βλέπει με άλλο μάτι την περιοχή που κινείται ενώ πολύ συχνά ανακαλύπτει και μέρη στο κοντινό του περιβάλλον που μπορούν να φιλοξενήσουν τις προπονήσεις του. Για τον λόγο αυτό κάνε μία αναγνωριστική βόλτα στην περιοχή σου και εντόπισε μέρη όπου θα μπορούσες να επιλέξεις για τις προπονήσεις σας. Ιδανικά, καλό είναι να βρίσκονται κοντά στο σπίτι ή στον χώρο εργασίας σου, ώστε να γλυτώσεις χρόνο από τις μετακινήσεις ενώ καλό είναι σε πρώτη προτεραιότητα να έχεις οργανωμένους χώρους (στάδια, πάρκα κλπ.) για τις πρώτες προπονήσεις.

Λύσε προβλήματα

Τώρα που έχεις περισσότερο χρόνο είναι μία ευκαιρία να λύσεις ζητήματα που ενδεχομένως να σου χαλάσουν το πρόγραμμα από το φθινόπωρο εξοικονομώντας χρόνο. Υποχρεώσεις όπως μία επίσκεψη στον οδοντίατρο (η οποία μάλιστα μπορεί να δημιουργήσει την ανάγκη για ακόμα περισσότερες…) ή σε κάποιον άλλο γιατρό, διευθέτηση άλλων υποθέσεων κλπ. που αν κάνεις αυτήν την περίοδο θα ξεμπερδέψεις κι έτσι από Σεπτέμβρη δεν θα προκαλέσουν πρόβλημα στο πρόγραμμά σου με αποτέλεσμα να μην έχεις πλέον δικαιολογίες για αναβολή των προπονήσεων σου.

Δημοσίευση στο Runner νο. 83, στη στήλη Στα Γρήγορα / Νέοι Δρομείς

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρώτη μου φορά
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Επικά δρομικά βίντεο vol14
Ένας σπουδαίος δρομέας, ένας μεγάλος τελικός, τρέξιμο παρέα με την Emily και τα κορίτσια της Εθνικής Ιταλίας
Αχ να αγαπήσει το τρέξιμο!
Από τη στήλη «Ιστορίες του Δρόμου» της Χριστίνας Φωτεινοπούλου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο