Μένουμε σπίτι (runner version)!

Όλα όσα μπορείς να κάνεις για να κυλήσει ο χρόνος… δρομικά

Share

Τα μέτρα των ημερών αλλά και το γεγονός ότι σεβόμαστε την υγεία κάθε συνανθρώπου μας, μας έχουν αναγκάσει να μείνουμε στο σπίτι. Ίσως για κάποιους να είναι πολύ δύσκολο, ευτυχώς οι δρομείς όμως γνωρίζουμε από προγράμματα και την αυστηρή τους τήρηση. Ας σκεφτείς π.χ. ότι ο στόχος σου δεν είναι κάποιος αγώνας αλλά να μην νοσήσουν όλοι ταυτόχρονα και η διάρκειά του είναι κάποιες μέρες, τότε πρόκειται για το πιο εύκολο πρόγραμμα που έχει ο καθένας αποφασίσει να ακολουθήσει. Και είναι η πρώτη φορά που δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα για να το πετύχεις.

Εμείς κάνουμε τον κατ’ οίκον περιορισμό σου ευκολότερο προτείνοντάς σου μερικές ιδέες για να γεμίσεις δημιουργικά, και κυρίως δρομικά, την ώρα σου.

Γι’ αυτό πλένουμε χέρια και ξεκινάμε:

– Φτιάξε την ντουλάπα σου

Κάθε μέρα γύριζες από τη δουλειά και βρισκόσουν αντιμέτωπος με ένα σωρό υποχρεώσεις (περισσότερο ή λιγότερο ευχάριστες). Άνοιγες την ντουλάπα σου για να πας για προπόνηση και κυριολεκτικά φόραγες ότι έβλεπες μπροστά σου (με όχι και αρκετά καλό αισθητικό αποτέλεσμα πολλές φορές). Τώρα που έχεις τον χρόνο βάλτε επιτέλους τάξη σε αυτό το χάος. Πάρε πρώτα μία γενναία απόφαση και κράτησε στην άκρη αυτά που έχεις πολλά χρόνια να φορέσεις. Ταξινόμησε τα υπόλοιπα με βάση το είδος αλλά και την εποχικότητα. Βρες έναν τρόπο που να σε βολεύει και να είναι εύκολη η αναζήτηση οποιουδήποτε δρομικού ρούχου ή αξεσουάρ χρειάζεσαι άμεσα. Δες το σαν μία νέα δρομική σεζόν και εσύ πρέπει να κάνεις τον απαραίτητο προγραμματισμό για να πετύχεις τον στόχο σου.

– Διάβασε

Θυμάσαι εκείνο το άρθρο που πάντα ξεκινούσες να διαβάσεις και όλο για κάποιον λόγο σταματούσες; Τώρα είναι η ώρα να το κάνεις. Πάρε το Runner Magazine, κάτσε αναπαυτικά (εν ανάγκη κλείδωσε και την πόρτα) και διάβασε με ηρεμία. Αν πάλι είσαι της τεχνολογίας, μπορείς μέσω της ιστοσελίδας www.runnermagazine.gr να βρεις χρήσιμα θέματα που σε ενδιαφέρουν και να τα μελετήσεις. Και αν θέλεις να ξεκουραστείς από το τρέξιμο… πάρε και ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Αν δεν κάνεις διαλειμματική προπόνηση, κάνε τουλάχιστον διαλειμματική ανάγνωση.

– Φτιάξε κάτι γευστικό για εσένα

Συνήθως ενώ διάβαζες τις συνταγές που εδώ και δεκάδες τεύχη δημοσιεύουμε στο Runner Magazine, ποτέ δεν είχες τον χρόνο να δοκιμάσεις κάποια. Ο καιρός έφτασε. Ξεφύλισε τα τεύχη που έχεις ή αναζήτησε κάποια συνταγή για δρομείς πατώντας εδώ. Σίγουρα θα βρεις κάποια που και θα σου αρέσει και θα έχεις τα υλικά να την φτιάξεις. Γιατί αν θέλεις να είσαι δρομέας πρέπει να τρως και σαν αυτόν.

– Πέρασε χρόνο με τους δικούς σου

Κάτι ιδιαίτερα σημαντικό, και ακόμα περισσότερο αυτές τις ημέρες, είναι να αφιερώσεις χρόνο στους δικούς σου ανθρώπους. Θυμήσου ότι είναι αυτοί που αφήνεις πίσω σου όταν πας για προπόνηση, αυτοί που σε περιμένουν να γυρίσεις για να παίξετε, αυτοί που φροντίζουν για τη διατροφή σου και την υγεία σου ώστε να μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου άθλημα, αυτοί που έχουν θυσιάσει Κυριακές και Κυριακές για να σε ακολουθήσουν σε αγώνες και να σε ενθαρρύνουν να τερματίσεις. Το χειροκρότημα ενός δρομέα είναι για όλους αυτούς!

Ίσως σε ενδιαφέρει:
Καθημερινό πρόγραμμα – Οδηγός προπόνησης στο σπίτι 45 ημερών – Ημέρα 1
Τρέξιμο στον διάδρομο
5 προτάσεις για διαλειμματικές προπονήσεις στο σπίτι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα ασυνήθιστο μοντάζ
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Μπορείς, τώρα, αν το αποφασίσεις
Από τη στήλη «Τρέχοντας» της Αγγελικής Κοσμοπούλου
Τρέξιμο στα χρόνια της -νέας- χολέρας!
Πώς διαχειρίζονται αυτές τις ημέρες οι δρομείς στην Σουηδία; Η Μελίνα Γαλεάδη μοιράζεται μαζί μας την εμπειρία της
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο