Keira D’ Amato – Deena Kastor: Από προσωπική της σοφέρ, έφτασε να της πάρει το ρεκόρ…

Μία ξεχωριστή ιστορία από το παρελθόν για τις δύο κορυφαίες μαραθωνοδρόμους των ΗΠΑ

Share
H Keira D' Amato με τα παιδιά της

Μία ιστορία από το παρελθόν για τις δύο κορυφαίες μαραθωνοδρόμους

Οι ξεχωριστές ιστορίες για το δρομικό πρόσωπο των ημερών, τουλάχιστον στις ΗΠΑ, της Keira D’ Amato δεν έχουν τελειωμό.

Λίγες μέρες μετά την επίτευξη του νέου εθνικού ρεκόρ στον Μαραθώνιο, η γνωστή δρομική ιστοσελίδα Letsrun.com προσκάλεσε για μία διαδικτυακή κουβέντα, την D’ Amato μαζί με την πρώην κάτοχο του ρεκόρ στον Μαραθώνιο, Deena Kastor.

Οι δύο τους κουβέντιασαν αρκετά και προχώρησαν στην αποκάλυψη μίας ενδιαφέρουσας ιστορίας.

Στην πραγματικότητα, η D’ Amato ήταν αυτή που εξιστόρησε όλα αυτά που είχαν συμβεί το 2019 με την Kastor να θυμάται πως γνωρίστηκαν οι δύο τους.

Η προσωπική της σοφέρ

Ήταν λοιπόν, το 2019 και η D’Amato, μόλις είχε ξαναμπεί σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων μετά την αποχή της από τον πρωταθλητισμό για 10 περίπου χρόνια. Είχε πετύχει μάλιστα πρόσφατα το νέο της ρεκόρ της στον Μαραθώνιο, με 2:40:56. Ήταν βέβαια και η 9η συνεχόμενη χρονιά που συμμετείχε στην οργανωτική ομάδα του αγώνα 10 μιλίων Cherry Blossom Ten Mile Run, γιατί όπως μας δήλωσε στην αποκλειστική συνέντευξη που μας είχε παραχωρήσει, συμμετείχε στο τρέξιμο με κάθε τρόπο.

Εκείνη τη χρονιά καλεσμένη για να μιλήσει στους δρομείς και να παρουσιάσει το νέο της βιβλίο ήταν η Deena Kastor.

Η D’Amato προθυμοποιήθηκε να την υποδεχθεί στο αεροδρόμιο και για ένα Σαββατοκύριακο να γίνει ο σοφέρ… της ξεναγώντας την στην πόλη και βοηθώντας την σε ό,τι χρειαζόταν. Τι καλύτερο από λίγες ώρες μαζί με την κορυφαία Αμερικανίδα μαραθωνοδρόμο…

Ήμουν ενθουσιασμένη που σε πήρα από το αεροδρόμιο. Μιλήσαμε αρκετά και για την κόρη σου, αλλά και για την μητρότητα. Και πραγματικά η κουβέντα μας μου άνοιξε το μυαλό. Δεν κατάλαβες πόσο πολύ με ενέπνευσες εκείνη την ημέρα. Πήρα το βιβλίο σου και το διάβασα. Ήταν εκπληκτικό. Μάλιστα μου το υπέγραψες, ήταν ξεχωριστή στιγμή” είπε η νέα κάτοχος του ρεκόρ στην… πρώην.

Από την άλλη η Kastor, θυμήθηκε την κουβέντα τους, χάρηκε που αποτέλεσε έμπνευση σε μία άλλη δρομέα, ενώ ανέφερε και την ειδική αφιέρωση που της είχε γράψει στο βιβλίο:

Reach for the stars and become one!” (Ψάξε για τα αστέρια και θα γίνεις ένα), είχε γράψει και τελικά έπεσε διάνα! Γιατί πλέον το αστέρι της Keira D’ Amato είναι αυτό που λάμπει!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Έλληνες στον Ημιμαραθώνιο της Βαρσοβίας
Δείτε την ελληνική παρουσία στον NN Polmaraton Warszawski
SNF Bréal Cup Challenge: Athens to Paris
Ένας ψηφιακός, συλλογικός και συμβολικός αγώνας δρόμου
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο