Χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο

Σε μία σκληρή απόφαση προχώρησε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας απαγορεύοντας την παρουσία θεατών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο

Share
Το Ολυμπιακό Στάδιο του Τόκιο

Την απόφαση να πραγματοποιηθούν τελικά χωρίς θεατές οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο πήρε η κυβέρνηση της Ιαπωνίας

Οπωσδήποτε αυτό αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τη διοργάνωση του Τόκιο, που ούτως ή άλλως, θα έχει πολλές ιδιαιτερότητες λόγω της κατάστασης.

Για πρώτη φορά χωρίς θεατές

Έτσι, θα είναι η πρώτη διοργάνωση στα 125 χρόνια των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που δεν θα υπάρχουν θεατές στις κερκίδες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από τις εισηγήσεις των ειδικών που εδώ και καιρό αναφέρουν πως η κατάσταση είναι σοβαρή στη χώρα. Επιπλέον, δεν διαφαίνεται κάποια βελτίωση τις επόμενες εβδομάδες, ενώ το ποσοστό εμβολιασμών είναι αρκετά χαμηλό.

«Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν απαραίτητη ώστε να εμποδιστεί η διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα και να μη γίνει η ιαπωνική πρωτεύουσα μια ακόμα πηγή νέων μολύνσεων που θα οδηγήσει σε νέο κύμα κρουσμάτων παγκοσμίως», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιοσιχίντε Σούγκα,.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Σείκο Χασιμότο, νωρίτερα είχε δηλώσει: «πρόκειται για μία λυπηρή κατάσταση, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε διαφορετική απόφαση».

Οι ημερομηνίες των Αγώνων

Κι όλα αυτά τη στιγμή που η έναρξη των Αγώνων πλησιάζει. Θυμίζουμε πως στις 23 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Έναρξης, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν 339 διαφορετικά αγωνίσματα σε 42 διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Η τελετή λήξης των Αγώνων του Τόκιο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Αυγούστου και φυσικά θα σημάνει το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο Βερολίνο έτρεξε Μαραθώνιο ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Kaka!
Ο σπουδαίος ποδοσφαιριστής έτρεξε τον πρώτο του Μαραθώνιο
Ποια είναι η Assefa Tigist
Γνωρίστε τη μεγάλη νικήτρια του BMW Berlin Marathon 2022
Οι Έλληνες στο Βερολίνο και τον BMW Berlin Marathon
Oι επιδόσεις τους στον πιο γρήγορο Μαραθώνιο
Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Runner Magazine Our E-shop is up and running...
Μετάβαση στο περιεχόμενο