Ρεκόρ και γρήγορες γυναίκες στην Οσάκα

Καλές επιδόσεις και ένα μεγάλο παγκόσμιο ρεκόρ ηλικιακής κατηγορίας για τον Μαραθώνιο της Ιαπωνικής πόλης

Share

Ο 21ος Μαραθώνιος της Οσάκα πραγματοποιήθηκε σήμερα στην ιαπωνική μεγαλούπολη μόνο για ελίτ γυναίκες δρομείς.

Μεγάλη νικήτρια ήταν η Mao Ichiyama που τερμάτισε σε 2:21:11, επίδοση που είναι η καλύτερη για το 2021 έως τώρα, και νέο ρεκόρ για τη διοργάνωση.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε σε ειδική διαδρομή γύρω από το πάρκο Nagai και περιελάμβανε 15 στροφές σε μία κυκλική διαδρομή.

Πέρα από τη νικήτρια, σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η Mariko Yugeta, η οποία τερμάτισε σε 2:52:13 που αποτελεί νέο Παγκόσμιο ρεκόρ για την ηλικιακή κατηγορία 60+.

Το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε η ίδια από το 2019 όταν είχε σημειώσει 2:56:54 στον Μαραθώνιο της Σαϊτάμα και πάλι στην Ιαπωνία.

Η 63χρονη δρομέας τερμάτισε στην 48η θέση ανάμεσα στις 61 δρομείς που τερμάτισαν. Εξίσου εντυπωσιακό είναι μάλιστα το γεγονός πως 5χλμ. πριν τον τερματισμό βρισκόταν στην τελευταία θέση για να κάνει ένα εκπληκτικό τελευταίο 5άρι που την οδήγησε στο ρεκόρ.

Γενικά ήταν μία γρήγορη κούρσα με τη δεύτερη αθλήτρια, την Honame Maeda να τερματίζει σε 2:23:30, την τρίτη την Yukuri Abe σε 2:24:41, ενώ οι επτά πρώτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα κάτω από το 2:28:30.

Back to Top
runnermagazine.gr
CLOSE
Μετάβαση στο περιεχόμενο