Απίθανο σερί από τον Nick Willis

19 χρόνια κάτω από τα 4 λεπτά στο μίλι

Share

O Νεοζηλανδός Nick Willis έθεσε ένα νέο απίθανο ρεκόρ το βράδυ της Τρίτης καθώς έτρεξε για 19η σερί χρονιά κάτω από 4 λεπτά στην απόσταση του ενός μιλίου.

Ο Willis έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα το 2003 κι έκτοτε κάθε χρόνο καταφέρνει να τρέχει έστω και μία φορά τη συγκεκριμένη απόσταση κάτω από τα 4 λεπτά.

Στο διάστημα αυτό κατέκτησε αρκετές διακρίσεις, ανάμεσα σε αυτές, δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ένα ασημένιο στο Πεκίνο το 2008 κι ένα χάλκινο στο Ρίο το 2016.

Ο Willis που ζει και προπονείται εδώ και πολλά χρόνια στις ΗΠΑ ήταν δεύτερος το απόγευμα της Τρίτης στον αγώνα   Orange Winter Classic στην Φλόριντα.

Με τον τρόπο αυτό διατήρησε το μεγαλύτερο σερί, καθώς μέχρι φέτος μοιραζόταν αυτό το άτυπο ρεκόρ με τον John Walker που είχε επίσης καταφέρει να τρέχει κάτω από τα 4 λεπτά για 18 χρόνια από το 1973 ώς το 1990.

Το απόλυτο του ρεκόρ, ωστόσο, στην απόσταση των 1.609μ. είναι 3:49.83 από το 2014. Στα 37 του όμως συνεχίζει να τρέχει αρκετά γρήγορα καθώς μία επίδοση κοντά στα 4 λεπτά στο μίλι αντιστοιχεί σε ρυθμό πιο γρήγορο από 60”/400μ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αναγνώστου και Τσουπάκη στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ.
Ευκαιρία για νέα ρεκόρ για τους Έλληνες πρωταθλητές της απόστασης
Πέθανε ο μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου
Η μουσική του στην ταινία Chariots of fire έχει αφήσει ιστορία στο δρομικό κόσμο
Ρεκόρ Γκίνες σε Ημιμαραθώνιο με 111 T-Shirt
Ένα απίθανο ρεκόρ Γκίνες από τον David Rush
Back to Top

Μετάβαση στο περιεχόμενο